AD

«Ποια είναι πιο ασφαλής, η Ελλάδα ή η Νορβηγία;» | O απίστευτος λόγος του καυγά που οδήγησε στην δολοφονία του αστυνομικού

Αυτή είναι η απίστευτη αιτία για τον καυγά που ξεκίνησε στο μπαρ της Θεσσαλονίκης και κατέληξε στο να χάσει άδικα τη ζωή του ο 32χρονος αστυνομικός

 

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και μεταφέρουν πώς ακριβώς έγινε το αιματηρό επεισόδιο μέσα στο μπαρ στη Θεσσαλονίκη με τον Νορβηγό να δολοφονεί τον 32χρονο αστυνομικό. Όπως προκύπτει, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το φονικό επεισόδιο προκλήθηκε από μία πολύ απλή διαφωνία που κανείς δεν περίμενε να οξύνει τόσο επικίνδυνα την κατάσταση.

Συγκεκριμένα, η αιτία του καυγά ήταν… ποια είναι πιο ασφαλής χώρα, η Ελλάδα ή η Νορβηγία.

«Κάποια στιγμή άκουσα τα άτομα από την παρέα του αστυνομικού να λένε ότι έχει μαχαίρι. Μέχρι να βγω από το μπαρ είδα δύο να συμπλέκονται μαζί του και άκουσα τον νεαρό να φωνάζει ”με μαχαίρωσε, με μαχαίρωσε”. Τον ρώτησα ”τί έκανες” και μου είπε στα αγγλικά ”φεύγω”. Τότε είδα και τον δεύτερο νεαρό τραυματισμένο» αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, άσκησε νωρίτερα η εισαγγελέας στον 44χρονο Νορβηγό.

 

Συγκλονισμένοι, με δάκρυα στα μάτια, πολίτες έρχονται να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του 32χρονου και δηλώνουν συγκλονισμένοι, όχι μόνο για τον άδικο χαμό του αλλά για όλα τα τραγικά γεγονότα, που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 44χρονου Νορβηγού, Θοδωρής Καραγιάννης τονίζει για τον εντολέατου πως «δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, ενημερώθηκε από εμένα το απόγευμα για την κατάληξη του θύματος».

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε: «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω κανέναν. Από εσάς πληροφορήθηκα για την τραγική κατάληξη του επεισοδίου. Βρισκόμουν κι εγώ σε μία διαμάχη εκείνη τη στιγμή. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς έγινε, έπρεπε να παίρνω φάρμακα και είχα καταναλώσει αλκοόλ».

Σύμφωνα με τις νορβηγικές αρχές ο 44χρονος, ο οποίος διαμένει τα τελευταία εννιά χρόνια στην Ελλάδα, είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για βίαιο έγκλημα.

Δείτε το μαχαίρι παλάμης με το οποίο ο Νορβηγός σκότωσε τον αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη:

maxairi

Με το ίδιο μαχαίρι ο δράστης τραυμάτισε στα κάτω άκρα τον κουμπάρο του αστυνομικού, με τον οποίο λογομάχησε για ασήμαντη αιτία, πριν επιτεθεί στον 32χρονο που έσπευσε να μεσολαβήσει και να χωρίσει τους δύο άνδρες.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

«Εκτεταμένη αιμορραγία από τρώση αγγείου» φέρεται να «έδειξε» η ιατροδικαστική εξέταση ως αιτία θανάτου του 32χρονου αστυνομικού που, τα ξημερώματα, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι παλάμης από 44χρονο, υπήκοο Νορβηγίας, μέσα σε μπυραρία, όπου διασκέδαζαν, στη Θεσσαλονίκη.

Η τρώση αγγείου, κατά τα ευρήματα του ιατροδικαστή, συνδέεται με το χτύπημα στην αριστερή τραχηλική χώρα του θύματος, ενώ ο θάνατός του υπήρξε ακαριαίος.

Ο 44χρονος, που διαμένει τα τελευταία 9 χρόνια στην Ελλάδα ζώντας από επίδομα που λαμβάνει από το νορβηγικό κράτος, κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την τέλεση του φονικού βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και γι’ αυτό το λόγο υποβλήθηκε στις σχετικές αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει.

Την ίδια ώρα, ο κουμπάρος του αστυνομικού (επίσης 32 ετών) νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Τουρκία: Από ψεκασμό με χημικά στο ξενοδοχείο που διέμεναν η αιτία θανάτου μιας τετραμελούς οικογένειας τουριστών

Η αιτία θανάτου μιας τετραμελούς οικογένειας Τουρκο-Γερμανών που πέθαναν την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, πιθανότατα είναι η δηλητηρίαση από χημικές ουσίες, σύμφωνα με ιατροδικαστική έκθεση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γιώργος Λάγιος: «Η εκπομπή μας με την Παπίλα στον ΑΝΤ1 ήταν ένα δράμα, η Βίκυ Χατζηβασιλείου το “μυρίστηκε” και έφυγε»

Στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου μίλησε ο Γιώργος Λάγιος, με αφορμή τη θεατρική παράσταση που ανεβάζει με θέμα τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών. Ο γνωστός

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πώς οι κινήσεις του Τραμπ αναδιαμόρφωσαν τη φαρμακοβιομηχανία το 2025

Οι Αμερικανοί πληρώνουν κατά μέσο όρο δύο έως τρεις φορές περισσότερο για πατενταρισμένα φάρμακα σε σχέση με τους Ευρωπαίους, εξαιτίας των αδιαφανών διαπραγματεύσεων για τις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μεσσηνία: Ανθρώπινα οστά εντοπίστηκαν στη Μάλθη Οιχαλίας – Σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης

Ανθρώπινα οστά εντοπίστηκαν τη Δευτέρα (17/11) το μεσημέρι σε πολύ δύσβατη περιοχή της Μάλθης, στον Δήμο Οιχαλίας, κινητοποιώντας άμεσα τις Αρχές. Τα λείψανα βρήκε διερχόμενος

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Έσπασε» η Χριστίνα Σάλτη μιλώντας για τη μητέρα της: «Την είδα στον ύπνο μου, περπατούσαμε κι εκείνη έστριψε σε ένα σπίτι με λουλούδια»

Καλεσμένη της Κατερίνας Καινούργιου ήταν το πρωί της Τετάρτης (19/11) η Χριστίνα Σάλτη, με τις δύο γυναίκες να κάνουν μία ευαίσθητη και γεμάτη εξομολογήσεις κουβέντα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >