AD

Πόλεμος στο Ισραήλ | Ισραηλινή επίθεση κατά της Χαμάς στη Βηρυτό – Νεκρός ο υπαρχηγός της οργάνωσης

Ισραηλινό drone έπληξε προάστιο της Βηρυτού, της πρωτεύουσας του Λιβάνου

Ισραηλινό drone έπληξε προάστιο της Βηρυτού, της πρωτεύουσας του Λιβάνου. Ειδικότερα, πρόκειται για το νότιο προάστιο Νταχίγιε, που είναι προπύργιο της Χεζμπολάχ. Στόχος φαίνεται ότι ήταν γραφείο της Χαμάς.

Μάλιστα από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα. Μεταξύ των νεκρών είναι ένα εκ των ηγετικών στελεχών της Χαμάς, ο 57χρονος Σάλεχ αλ Αρούρι, δεύτερος στην ιεραρχία του κινήματος μετά τον Ισμαήλ Χανίγια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου στη Μέση Ανατολή που το Ισραήλ «χτυπά» την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Έως σήμερα οι εχθροπραξίες γίνονταν στα σύνορα των δύο χωρών, στα βόρεια σύνορα το Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ, ειδικά τις τελευταίες ημέρες έχει ανεβάσει τους τόνους απέναντι στη Χεζμπολάχ. Μάλιστα, το Ισραήλ, πριν λίγες ημέρες, κάλεσε την ίδια την κυβέρνηση του Λιβάνου να συγκρατήσει τη Χεζμπολάχ, διότι διαφορετικά θα υποστεί τις συνέπειες.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι κατήγγειλε ως «έγκλημα» το ισραηλινό πλήγμα στο προάστιο της Βηρυτού που οδήγησε στον θάνατο του δεύτερου στην ιεραρχία της παλαιστινιακής Χαμάς.

Σε ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «αυτό το νέο ισραηλινό έγκλημα έχει στόχο να παρασύρει τον Λίβανο σε μια νέα φάση αντιπαράθεσης» με το Ισραήλ.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια Σοκάρει η κατάθεση της νύφης του Ντομινίκ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

CNN | Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εκτελέσεων Ουκρανών στρατιωτών από τους Ρώσους εισβολείς, λίγο μετά την παράδοσή τους, σύμφωνα με το CNN, το οποίο, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχετικό βίντεο από το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μιχάλης Κατρίνης | Τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή δεν αγοράζονται και είναι ανεκτίμητα

Συνέντευξη με τον Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος με μια πορεία γεμάτη προκλήσεις και αποφασιστικότητα, εκπροσωπεί τη νέα γενιά πολιτικών που επιδιώκουν την ανασύνταξη και αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να το επαναφέρει στον κεντρικό ρόλο της πολιτικής σκηνής της Ελλάδας.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μπεν Άφλεκ | Αρνείται ότι βγαίνει με την Κικ Κένεντι επειδή φοβάται ότι θα επηρεάσει το διαζύγιό του από τη Λόπεζ

Ο Μπεν Άφλεκ προσπαθεί απεγνωσμένα να «σβήσει» την Κικ Κένεντι από τη ζωή του, επειδή φοβάται ότι η σχέση τους θα επηρεάσει αρνητικά το διαζύγιό του με την Τζένιφερ Λόπεζ.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας |H παραμυθένια ζωή της όμορφης Diana των Αράβων, που έγινε η νεότερη βασίλισσα στον κόσμο & μία από τις ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη

Στα 29 της χρόνια έγινε μια από τις ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη. Στις 31 Αυγούστου κλείνει τα 54 της χρόνια που περικλείουν μια έντονη και συναρπαστική ζωή.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >