AD

Πόλεμος στο Ισραήλ | Ισραηλινή επίθεση κατά της Χαμάς στη Βηρυτό – Νεκρός ο υπαρχηγός της οργάνωσης

Ισραηλινό drone έπληξε προάστιο της Βηρυτού, της πρωτεύουσας του Λιβάνου

Ισραηλινό drone έπληξε προάστιο της Βηρυτού, της πρωτεύουσας του Λιβάνου. Ειδικότερα, πρόκειται για το νότιο προάστιο Νταχίγιε, που είναι προπύργιο της Χεζμπολάχ. Στόχος φαίνεται ότι ήταν γραφείο της Χαμάς.

Μάλιστα από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα. Μεταξύ των νεκρών είναι ένα εκ των ηγετικών στελεχών της Χαμάς, ο 57χρονος Σάλεχ αλ Αρούρι, δεύτερος στην ιεραρχία του κινήματος μετά τον Ισμαήλ Χανίγια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου στη Μέση Ανατολή που το Ισραήλ «χτυπά» την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Έως σήμερα οι εχθροπραξίες γίνονταν στα σύνορα των δύο χωρών, στα βόρεια σύνορα το Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ, ειδικά τις τελευταίες ημέρες έχει ανεβάσει τους τόνους απέναντι στη Χεζμπολάχ. Μάλιστα, το Ισραήλ, πριν λίγες ημέρες, κάλεσε την ίδια την κυβέρνηση του Λιβάνου να συγκρατήσει τη Χεζμπολάχ, διότι διαφορετικά θα υποστεί τις συνέπειες.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι κατήγγειλε ως «έγκλημα» το ισραηλινό πλήγμα στο προάστιο της Βηρυτού που οδήγησε στον θάνατο του δεύτερου στην ιεραρχία της παλαιστινιακής Χαμάς.

Σε ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «αυτό το νέο ισραηλινό έγκλημα έχει στόχο να παρασύρει τον Λίβανο σε μια νέα φάση αντιπαράθεσης» με το Ισραήλ.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

3 πρώην – και νυν- μεγαλόσχημοι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στις αρχές σχετικά με τη διερεύνηση εταιρικού σχήματος στο οποίο μετέχουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και το οποίο είχε συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >