AD

Diane Keaton | Την πραγματική ελευθερία την αποκτάς με τα χρόνια και την εμπειρία

78 χρόνια πριν, στις 5 Ιανουαρίου του 1946, γεννήθηκε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.To εντυπωσιακό και ιδιαίτερα τολμηρό με την Diane Keaton είναι ότι ποτέ δεν έζησε τη ζωή της σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα άλλων ανθρώπων.

 

“Την πραγματική ελευθερία την αποκτάς με τα χρόνια και την εμπειρία.” Diane Keaton.

Τα πρώτα χρόνια CinemaMonAmour — Diane Keaton photographed by Norman Seeff in 1975

Μεγάλωσε έχοντας ως είδωλό της την ηθοποιό Doris Day και η στενοχώρια της που δεν της έμοιαζε ήταν μεγάλη… Γιατί η Diane ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ανασφάλειες για τις ικανότητες και την εμφάνισή της…
Κοιμόταν με μια φουρκέτα στη μύτη της, καθώς θεωρούσε ότι είχε φαρδιά μύτη και πρόβαρε ώρες μπροστά από τον καθρέφτη τις εκφράσεις του προσώπου της.
Τότε δε θα μπορούσε να φανταστεί ούτε στο πιο τρελό όνειρό της, ότι μεγαλώνοντας θα πρωταγωνιστούσε σε περισσότερες από 45  ταινίες και  ότι το 1995 θα ψηφιζόταν ως η πιο σέξι γυναίκα του κινηματογράφου…

IFrame

Γεννήθηκε στις 5 Ιανουρίου του  1946 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια ως Diane Hall, αλλά στην πορεία προτίμησε να αλλάξει το όνομά της σε Keaton γιατί υπήρχε και άλλη ηθοποιός με το ίδιο όνομα.

Επιθυμία της ήταν να ασχοληθεί με την υποκριτική.
Μόλις τελείωσε το σχολείο ξεκίνησε να σπουδάζει θέατρο, ενώ παράλληλα εμφανιζόταν σε νυχτερινά μαγαζιά και τραγουδούσε. Λάτρευε τους ρόλους τις Kathrine Hepburn  που υποδυόταν ανεξάρτητες και δυναμικές γυναίκες.Diane Keaton | Diane keaton young, Diane keaton, WomenH καταξιωμένη ηθοποιός, παραγωγός, τραγουδίστρια και σκηνοθέτιδα έχει μια εκτεταμένη και εντυπωσιακή καριέρα με τίτλους όπως η Annie Hall και το Something`s Gotta Give.

Η καταξίωσηBirthday Highlight: Diane Keaton | Archives | timegoggles.com

Με την εμβληματική Annie Hall, της κέρδισε ένα Όσκαρ το 1978. Συνέχισε να πρωταγωνιστεί σε μερικές πολύ διάσημες ταινίες των τελευταίων πέντε δεκαετιών, όπως το Godfather franchise, Reds, Baby Boom, Father of the Bride. Η Keaton λοιπόν,  έγινε διάσημη για τους ρόλους της στο πλευρό του Woody Allen και στις ταινίες “Ο Νονός”, όπου υποδύθηκε  τη γυναίκα του Michael Corleone. Ο Coppola την επέλεξε για το ρόλο γιατί είχε τη φήμη ότι ήταν εκκεντρική και ήθελε να ξεχωρίζει.

Εκείνη την εποχή η Keaton δεν ήταν ακόμα ζευγάρι με τον Al Pacino, αλλά είχε σχέση με τον Woody Allen, τον οποίο είχε γνωρίσει όταν πέρασε από οντισιόν για την ταινία “Ωραίος και Σέξυ”. Εκείνη άλλωστε ήταν η μούσα του σε πολλές ταινίες που δημιούργησε τη δεκαετία του `70.Έπαιξε Ανάμεσά τους : “Υπναράς”, “Ειρηνοποιός”, “Manhattan” και άρχισε να γίνεται περιζήτητη στο Χόλιγουντ. Τότε την εντόπισε ο Coppola και της ζήτησε να υποδυθεί τη γυναίκα του Michael Corleone. Η Diane Keaton έχει πει σε συνεντεύξεις της ότι ο Woody Allen  ήταν ο άνθρωπος που της χάρισε το μέλλον της.

Η καταστροφική σχέση της με τον Woody AllenDiane Keaton defends Woody Allen: `I continue to believe him`

Ωστόσο, η  σχέση της με τον Woody Allen δεν ήταν ιδανική, όπως φαινόταν στις φωτογραφίες. Αρκετά χρόνια αργότερα, η Keaton αποκάλυψε ότι έπασχε από βουλιμία και έτρωγε καθημερινά τεράστια γεύματα. Κάποια στιγμή ένιωσε την ανάγκη  να ξεπεράσει τις ανασφάλειες της και  ζήτησε βοήθεια από ψυχολόγο.

IFrame

Ο Woody Allen είχε πει για εκείνη: “Στην πραγματική ζωή, η Keaton πιστεύει στο Θεό αλλά πιστεύει επίσης ότι το ραδιόφωνο λειτουργεί γιατί μέσα του υπάρχουν μικροί άνθρωποι.”
Το ζευγάρι δεν είχε καθόλου φίλους και έβγαιναν μόνο οι δυο τους. Παρέμειναν  μαζί για πέντε χρόνια και προτίμησαν να μην αποκαλύψουν ποτέ για ποιο λόγο χώρισαν. Η όμορφη συνεργασία τους, όμως,  της απέφερε το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου για τον ρόλο της Annie Hall στην ταινία “Ο νευρικός εραστής.”  Ένα ρόλο που της έδωσε ο ΄Allen  αφού είχαν πλέον χωρίσει. Πηγή έμπνευσής του ήταν η ίδια, γι`αυτό  κι έδωσε στον τίτλο το πραγματικό επίθετο της Κίτον. Στην εν λόγω  ταινία περιέγραφε το δεσμό του. Η επιτυχία της ήταν τεράστια και με το στυλ που υιοθέτησε σε αυτήν-αντρικά κοστούμια, καπέλα, και γραβάτες- επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη γυναικεία μόδα στην Αμερική.

“Διασκέδαζε, χαμογέλα και συνέχιζε να φοράς κραγιόν…” έγινε το αγαπημένο motto της αγαπημένης ηθοποιού, η οποία κατάφερε να μετατρέψει την ανασφάλειά της σε τόλμη και γοητεία…

Single mum στα 50 της χρόνιαDiane Keaton joins Jude Law, `Young Pope` - Orlando Sentinel

Μαζί με την αξιοσημείωτη καριέρα της ως ηθοποιός, η Keaton είχε επίσης μια ιστορική προσωπική ζωή με πολλούς αξιόλογους καρδιοκατακτητές του Χόλιγουντ, όπως ο Woody Allen, o Warren Beatty και ο Al Pacino.  Όμως, παρ` όλες αυτές τις σχέσεις, δεν φαινόταν ποτέ να βρει έναν άντρα με τον οποίο ήθελε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της. Και όταν η Keaton έφτασε τα 50 της χρόνια, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για μια διαφορετική ιστορία αγάπης. Μία από τις τολμηρές επιλογές που έκανε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός ήταν να γίνει ανύπαντρη μητέρα στα 50 της και μάλιστα 25 χρόνια πριν που η κοινωνία ήταν πιο συντηρητική σε σχέση με σήμερα…

Η Keaton υιοθέτησε την κόρη της, Dexter το 1996. Πέντε χρόνια αργότερα υιοθέτησε τον γιο της Duke το 2001. Το να γίνει μητέρα – όπως είπε- τη βοήθησε να γίνει καλύτερος άνθρωπος. «Με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι ασχολήθηκα πλήρως με τον εαυτό μου. Είμαι ηθοποιός τελικά. Δεν είχα κανέναν να μου πει πόσο καλά τα πήγαινα ή αν το έκανα σωστά».

Ο ασυνήθιστος χρόνος της κατάδυσής της στη μητρότητα μπορεί να μην είναι αυτό που επιλέγουν οι περισσότεροι, αλλά η Keaton ξεκαθαρίζει ότι τα παιδιά της είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή της.  «Οι αγάπες της ζωής μου είναι τα παιδιά μου και η μητέρα μου. Δεν νιώθω ότι χρειάζομαι έναν άντρα. Μην με παρεξηγείτε, αγαπώ τους άντρες… (αλλά) έχω παιδιά και τη δουλειά μου. Είναι εντάξει με μένα.”How Adoption Made Diane Keaton a Better Person | ESME

Όμως, παρά την ικανοποίησή της με τη ζωή της, η Κeaton φαίνεται να είχε δεύτερες σκέψεις σχετικά με το αν έκανε την γονεϊκότητα με τον καλύτερο τρόπο.

Αν και ξεκάθαρα αγαπά τα παιδιά της, η Keaton παραδέχτηκε επίσης ότι θα ήταν καλύτερα αν είχε έναν σύντροφο για να τα μεγαλώσει.

«Ως γονιός, παρέχω ό,τι μπορώ, αλλά νομίζω ότι στο καλύτερο δυνατό σενάριο πρέπει να έχεις έναν άντρα». Ο Dexter και ο Duke είναι πλέον ενήλικες και φαίνεται να τα πάνε καλά, παρά τις όποιες τύψεις μπορεί να έχει η μαμά τους για το σπίτι που τους παρείχε.

Η Diane σήμεραΤο Απίστευτο Σπίτι της Diane Keaton στην Τοσκάνη!spirossoulis.com – the  home issue

To εντυπωσιακό και ιδιαίτερα τολμηρό με την Diane Keaton είναι ότι ποτέ δεν έζησε τη ζωή της σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα άλλων ανθρώπων. Ήταν έκπληξη, αλλά όχι σε αντίθεση με αυτήν, να υιοθετήσει δύο παιδιά μόνη της σε σχετικά προχωρημένη ηλικία.

Στα 75 της χρόνια, η Keaton συνέχισε να εργάζεται σταθερά και να αποσπά την αναγνώριση των κριτικών για την υποκριτική της. Μπόρεσε να επιλέξει ρόλους που τραβούν την προσοχή σε ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες καθώς γερνούν, όπως στη ρομαντική κομεντί “Something’s Got To Give”, στην οποία πρωταγωνίστησε ως θεατρική συγγραφέας δίπλα στον Jack Nicholson.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

H Πάουλα Μπαντόσα για τον χωρισμό με τον Στέφανο Τσιτσιπά | «Ήταν ο σωστός άνθρωπος τη λάθος στιγμή»

Συναισθηματικά δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες ημέρες αλλά είμαι δυνατή, δήλωσε η Ισπανίδα τενίστρια   Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε στον χώρο του τένις ο χωρισμός του Στέφανου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

24χρονη δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή – Είχε φέρει δίπλα της το θρανίο του για να τον ακουμπάει

Το ανήλικο αγόρι επιβεβαίωσε ότι η 24χρονη δάσκαλα το είχε φιλήσει αρκετές φορές στην τάξη είτε μετά το τέλος των μαθημάτων ή όταν οι άλλοι μαθητές έλειπαν για φαγητό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >