AD

Γιατί οι σπόνσορες εγκαταλείπουν την Κιάρα Φεράνι

O ένας μετά τον άλλον οι σπόνσορες εγκαταλείπουν την Κιάρα Φεράνι – Το κέικ που την έκαψε

Μετά την ιταλική εταιρεία οπτικών Safilo τώρα ήρθε η σειρά της Coca Cola να διακόψει τη συνεργασία της με τη διάσημη influencer με τους σχεδόν 30 εκατομμύρια followers στο Instagram.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας La Repubblica η εταιρεία αναψυκτικών είχε προσλάβει την Φεράνι για μια διαφήμιση, που επρόκειτο να προβληθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου. Αλλά η Coca Cola αποφάσισε να μην προχωρήσει τη συνεργασία μετά το σκάνδαλο με το χριστουγεννιάτικο κέικ και το πρόστιμο του ενός εκατομμυρίου ευρώ που επέβαλε πρόσφατα η αντιμονοπωλιακή αρχή της Ιταλίας στην 36χρονη επιχειρηματία των social media.

H διαφήμιση σύμφωνα με τα σχέδια της Coca Cola επρόκειτο να επωφεληθεί του ντόρου γύρω από το φεστιβάλ Σανρέμο τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, στο οποίο ήταν μια από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες την περασμένη χρονιά η Φεράνι.

Εταιρείες εγκαταλείπουν τη Φεράνι
Αλλά η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία της με τη Φεράνι όπως και ο όμιλος Safilo προ εβδομάδων, που είχε μακρά συνεργασία με την Influencer, και κατασκεύαζε γυαλιά με την επωνυμία της.

Η συνεργασία τους τερματίστηκε με πρωτοβουλία της εταιρείας οπτικών που επικαλέστηκε την «παραβίαση συμβατικών δεσμεύσεων που είχε αναλάβει» η Φεράνι μετά το πρόστιμο για το χριστουγεννιάτικο κέικ που της επιβλήθηκε για παραπλανητικούς φιλανθρωπικούς ισχυρισμούς, για τους οποίους της άσκησε κριτική ακόμη και η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.

Εταιρείες όπως η L’Oréal, η Pantene, η Lancome, η Nestlé, η Calzedonia, η Intimissimi και η Morellato, οι οποίες συνεργάζονταν επί χρόνια με τη Φεράνι, δεν έχουν πάρει ακόμη θέση. Από την άλλη, η εταιρεία ειδών γραφείου (ημερολόγια κτλ.) Pigna επιβεβαίωσε και επίσημα τη συνεργασία της με την influencer.

 

Το κέικ που έκαψε την Φεράνι
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ιταλίας AGCM επέβαλε πρόστιμο ύψους 1,075 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες που ελέγχει η 36χρονη Φεράνι, επειδή παραπλάνησαν καταναλωτές ότι με την αγορά ενός κέικ παντόρο -παραλλαγής του πανετόνε- μέρος των χρημάτων τους θα πήγαινε σε φιλανθρωπικό ίδρυμα για τον καρκίνο των οστών σε νοσοκομείο του Τορίνo.

H εταιρεία Balocco, που παρασκευάζει τα κέικ αυτά, είχε καταβάλει το ποσό των 50.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα προτού λανσάρει στην αγορά το παντόρο με τη… βοήθεια της Φεράνι, αλλά της επιβλήθηκε πρόστιμο 420.000 ευρώ επειδή δεν προχώρησε σε νέες δωρεές μεταγενέστερα. Τόσο η Φεράνι όσο και η Balocco άσκησαν έφεση κατά του προστίμου της AGCM.

Στο μεταξύ η Φεράνι επέστρεψε στα social media: αφού δήλωσε ότι της είχαν «λείψει» οι followers της, συνέχισε με αναρτήσεις φωτογραφιών από την καθημερινότητά της με χαμόγελα και οικογενειακές στιγμές, ελπίζοντας να αφήσει πίσω της την αρνητική δημοσιότητα του τελευταίου διαστήματος.

<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/zoi/kiara-ferani-coca-cola-diakoptei-synergasia-influencer-diafimisi”>Γιατί οι σπόνσορες εγκαταλείπουν την Κιάρα Φεράνι –Το κέικ που την έκαψε, η Coca Cola διακόπτει τη συνεργασία – iefimerida.gr</a></p>

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Σ. Ζαχαράκη: Δομική αλλαγή στη διαχείριση των κενών στην εκπαίδευση – Από τον Μάρτιο νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα πρόβλεψης και καταγραφής των αναγκών

Τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών με την πρόσληψη 8.000 περίπου, αναπληρωτών σήμερα ή το αργότερο αύριο,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ταυτοποιήθηκαν οδηγοί μοτοσικλετών που έκαναν κόντρες στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας

Στην ταυτοποίηση τεσσάρων ατόμων, για τους αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας στο 11ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας, προχώρησαν οι Αρχές. Σύμφωνα με τη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τουρκία: Εισαγγελέας ζητά ποινή κάθειρξης 2.000 ετών για τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου

Τούρκος εισαγγελέας έχει ζητήσει να επιβληθεί ποινή κάθειρξηςπου ξεπερνά τα 2.000 έτη στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Ο Ιμάμογλου, ο οποίος κρατείται από τον

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κ. Χατζηδάκης: Είμαστε στην τελική ευθεία για τις πληρωμές στους αγρότες

Με εκπροσώπους της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) συναντήθηκε την Τρίτη (11/11) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, ενώ παρέλαβε το υπόμνημα με τα αιτήματά

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τσίπρας για την «Ιθάκη» του: Προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν λιγότερο άδικος απέναντι στους ανθρώπους και στα γεγονότα

«Η Ιθάκη δεν είναι ένας προορισμός, είναι ένα ταξίδι αέναο», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για το υπό έκδοση βιβλίο του με τον ομόνυμο τίτλο,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >