AD

Οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι «εξάρθρωσαν» τη Χαμάς στη βόρεια Γάζα

Ο στρατός κατέσχεσε χιλιάδες όπλα και εκατομμύρια έγγραφα, δήλωσε ο Ντάνιελ Χαγκάρι – Υποστήριξε ότι σκότωσαν σχεδόν 8.000 μαχητές στην περιοχή

 

Οι ισραηλινές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την εξάρθρωση της “στρατιωτικής δομής” του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη βόρεια Γάζα και σκότωσαν σχεδόν 8.000 μαχητές στην περιοχή αυτή, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού.

Ο στρατός κατέσχεσε επίσης δεκάδες χιλιάδες όπλα σε αυτήν την περιοχή και εκατομμύρια έγγραφα, δήλωσε ο Ντάνιελ Χαγκάρι σε διαδικτυακή ενημέρωση των δημοσιογράφων: “Εστιάζουμε τώρα στην εξάρθρωση της Χαμάς στο κέντρο και στον νότο της Λωρίδας της Γάζας”.

“Θα το κάνουμε αυτό διαφορετικά … χρειάζεται χρόνος, δεν υπάρχει σύντομος δρόμος στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, καθώς ο πόλεμος εισέρχεται αύριο, Κυριακή, στον τέταρτο μήνα του.

 

Στο μεταξύ, ο φόβος εξάπλωσης του πολέμου εξσακολουθεί να υφίσταται όσο εξαντλείται ο χρόνος διπλωματικής διευθέτησης της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, η οποία έκανε πράξη την απειλή της για αντίποινα.

Σειρήνες ήχησαν σήμερα σε δεκάδες κοινότητες στο βόρειο Ισραήλ, έπειτα από μπαράζ ρουκετών, που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο. Με 60 πυραύλους η Χεζμπολάχ προχώρησε στα πρώτα αντίποινα κατά του Ισραήλ για την πρόσφατη δολοφονία του υπαρχηγού της Χαμάς στο έδαφος του Λιβάνου και ο ισραηλινός στρατός απάντησε βομβαρδίζοντας θέσεις της σιιτικής οργάνωσης.

Το θερμόμετρο στο βόρειο μέτωπο του πολέμου ανεβαίνει επικίνδυνα, καθώς οι δύο πλευρές δείχνουν να προετοιμάζονται για το σοβαρό πλέον ενδεχόμενο της κλιμάκωσης του πολέμου. O υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε: «Θα το πω ξεκάθαρα: προτιμούμε την διπλωματική επίλυση μέσω συμφωνίας, αλλά είμαστε στο όριο να ξεχειλίσει το ποτήρι».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Δυσαρέσκεια στη Δύση για την πρόσκληση του Μακρόν στη Ρωσία για την επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία

Ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται δυσαρεστημένος από την απόφαση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προσκαλέσει εκπρόσωπο της ρωσικής κυβέρνησης στον εορτασμό για την 80ή επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία, τον προσεχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μητσοτάκης | Η κυβέρνηση των Σκοπίων να χρησιμοποιεί μόνο το όνομα Βόρεια Μακεδονία

ΗΠΑ και ΕΕ καταδίκασαν τη ρητορική της νέας κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονία Προειδοποίηση προς το VMRO να σταματήσει τις προκλήσεις και να σεβαστεί πληρως τη Συμφωνία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >