AD

Οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι «εξάρθρωσαν» τη Χαμάς στη βόρεια Γάζα

Ο στρατός κατέσχεσε χιλιάδες όπλα και εκατομμύρια έγγραφα, δήλωσε ο Ντάνιελ Χαγκάρι – Υποστήριξε ότι σκότωσαν σχεδόν 8.000 μαχητές στην περιοχή

 

Οι ισραηλινές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την εξάρθρωση της “στρατιωτικής δομής” του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη βόρεια Γάζα και σκότωσαν σχεδόν 8.000 μαχητές στην περιοχή αυτή, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού.

Ο στρατός κατέσχεσε επίσης δεκάδες χιλιάδες όπλα σε αυτήν την περιοχή και εκατομμύρια έγγραφα, δήλωσε ο Ντάνιελ Χαγκάρι σε διαδικτυακή ενημέρωση των δημοσιογράφων: “Εστιάζουμε τώρα στην εξάρθρωση της Χαμάς στο κέντρο και στον νότο της Λωρίδας της Γάζας”.

“Θα το κάνουμε αυτό διαφορετικά … χρειάζεται χρόνος, δεν υπάρχει σύντομος δρόμος στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, καθώς ο πόλεμος εισέρχεται αύριο, Κυριακή, στον τέταρτο μήνα του.

 

Στο μεταξύ, ο φόβος εξάπλωσης του πολέμου εξσακολουθεί να υφίσταται όσο εξαντλείται ο χρόνος διπλωματικής διευθέτησης της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, η οποία έκανε πράξη την απειλή της για αντίποινα.

Σειρήνες ήχησαν σήμερα σε δεκάδες κοινότητες στο βόρειο Ισραήλ, έπειτα από μπαράζ ρουκετών, που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο. Με 60 πυραύλους η Χεζμπολάχ προχώρησε στα πρώτα αντίποινα κατά του Ισραήλ για την πρόσφατη δολοφονία του υπαρχηγού της Χαμάς στο έδαφος του Λιβάνου και ο ισραηλινός στρατός απάντησε βομβαρδίζοντας θέσεις της σιιτικής οργάνωσης.

Το θερμόμετρο στο βόρειο μέτωπο του πολέμου ανεβαίνει επικίνδυνα, καθώς οι δύο πλευρές δείχνουν να προετοιμάζονται για το σοβαρό πλέον ενδεχόμενο της κλιμάκωσης του πολέμου. O υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε: «Θα το πω ξεκάθαρα: προτιμούμε την διπλωματική επίλυση μέσω συμφωνίας, αλλά είμαστε στο όριο να ξεχειλίσει το ποτήρι».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Στη Λιβύη την Κυριακή ο Γ. Γεραπετρίτης – ΑΟΖ και μεταναστευτικό στη «βαλίτσα του»

Με στρατηγικό στόχο, τη διπλωματική επαναπροσέγγιση της κυβέρνησης του στρατηγού Χαφτάρ, μεταβαίνει αύριο – Κυριακή –  στη Λιβύη, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, στη σκιά του τουρκολιβυκού μνημονίου. Μήνυμα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βαγγέλης Περρής: «Η νέα σεζόν θα με βρει εκτός Πρωινού, είναι δική μου επιλογή»

«Δεν είχα πρόβλημα με κανέναν άνθρωπο, το αντίθετο», είπε ο Βαγγέλης Περρής. Στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και τον Σπύρο Ραφαήλ Κεραμίδα μίλησε ο Βαγγέλης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Έβρος: Τήρηση του νόμου για τον αιγιαλό στην Αλεξανδρούπολη- Συνεχείς έλεγχοι των αρχών στα 35 beach bar

Στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης δεν φαίνεται να καταγράφονται παραβάσεις στον αιγιαλό, ενώ ήδη και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, πολύς κόσμος έσπευσε σήμερα τις παραλίες. Στην

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πυροσβεστική: 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο ανά την Ελλάδα

Στις 50 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πρώτη δημόσια εμφάνιση του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά από σχεδόν ένα μήνα, καθώς έδωσε το παρών σε μία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >