AD

Εlvis Presley| 26 σπάνιες φωτογραφίες που διηγούνται τη ζωή του βασιλιά με θρόνο από βινύλιο

Η ζωή του βασιλιά του rock ‘n roll που γεννήθηκε σαν σήμερα στις 8 Ιανουαρίου του 1935.

 

Πολλά χρόνια πριν τον Michael Jackson, τη Madonna, τον Prince, τον Bowie, τους Rolling Stones, τους Beatles, υπήρχε ο Elvis. Ο πρώτος «βασιλιάς» που είχε θρόνο από βινίλιο και που αν και έχουν περάσει χρόνια από το θάνατό του συνεχίζει να είναι «παρών» με διάφορους τρόπους…

 Η ζωή του που ξεκίνησε στο Τουπέλο – μια μικρή πόλη στο Μισισίπι στον αμερικανικό νότο, στις 8 Ιανουαρίου του 1935, μοιάζει με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Δεν ήρθε στον κόσμο μόνος του. Ο δίδυμος αδελφός του, ο Jessy, πέθανε λίγες ώρες μετά τη γέννα. Όταν πήγαινε σχολείο, έβαψε τα μαλλιά του με μαύρη μπογιά παπουτσιών, σε μία προσπάθεια να μοιάσει με τον Τόνι Κέρτις. Οι συμμαθητές του όταν τον είδαν γέλασαν εις βάρος του.

Ο μικρός όμως Elvis θα γελούσε καλύτερα τελευταίος… Γιατί; Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι μερικά χρόνια αργότερα έγινε η επιτομή της μόδας το χτένισμά του και εκείνος… ο βασιλιάς του rock and roll! «Ήθελα να γίνω μουσικός γιατί δεν ήθελα να δουλεύω. Τραγουδάω απ’όλα, σουίνγκ, κάντρι, πείτε μου απλώς τί θέλετε» έλεγε με τη χειραψία.

Το 1954 βρέθηκε να ηχογραφεί στα στούντιο της Sun Records. Ένα χρόνο αργότερα εμφανίζεται στο σόου του Ed Sullivan κουνώντας τους γοφούς του τραγουδώντας το Heartbreak Hotel. Τα κορίτσια και τα αγόρια βρήκαν στο πρόσωπό του τον Μάρλον Μπράντο της μουσικής. Το άστρο του είχε αρχίσει να ανατέλλει και οι επιτυχίες του διαδέχονταν η μία μετά την άλλη… “Love me tender”. “Don’t”, “Jailhouse rock”.

Στα 22 του χρόνια αποφάσισε να αγοράσει την Γκρέισλαντ που βρίσκεται στο Μέμφις για τους γονείς του. Αυτό ήταν το όνειρό του. Ένα σπίτι χτισμένο σε αποικιακό στυλ που θύμιζε τα σπίτια των ηρώων του «Όσα παίρνει ο άνεμος». Και συνέχιζε να μένει μαζί τους… όσο και αντιφατικό να φαίνεται για έναν άνθρωπο που προκαλούσε ή ακόμα και σόκαρε πάνω στην σκηνή. Στην πραγματικότητα ήταν ένα ευγενικό παιδί αφοσιωμένο στους θαυμαστές τους σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Αργότερα, μάλιστα, τους έκανε και δώρα. Λίγο αργότερα, ο θάνατος της μητέρας του τον συγκλονίζει.

 Ο Elvis ήταν πάντα περιστοιχισμένος από καλλονές. Το Μάιο του 1967 παντρεύεται την Priscilla Baulier, την οποία είχε αρραβωνιαστεί όταν εκείνη ήταν ακόμα στην εφηβεία της. Μετά από εννέα μήνες από την τέλεση του μυστηρίου, έρχεται η κόρη τους Lisa-Marie. Ο γάμος τους δεν κράτησε για πολύ, καθώς η γυναίκα του τον εγκαταλείπει για το δάσκαλο του καράτε. Απογοητευμένος ο Elvis αρχίζει να γλιστρά στο ύπουλο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Το 1968 επιστρέφει στη μουσική επικαιρότητα με ένα τηλεοπτικό σόου, με ένα «άγριο» look και τραγούδια όπως το “Suspicious minds”.

 Το 1975 η Barbra Streisand και ο John Pitters τον συναντούν για να πρωταγωνιστήσει με την Barbra στο «Ένα αστέρι γεννιέται». Απογοητεύονται και σοκάρονται από τον υπέρβαρο άνδρα που άλλοτε ίνδαλμα… Ο Έλβις είχε ξεκινήσει μια διαδρομή χωρίς επιστροφή με καταφύγιο τα «λαμπερά» καζίνο, καταλήγοντας στο μπάνιο του στην Γκρέισλαντ έχοντας πάρει υπερβολική δόση βαρβιτουρικών. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν να πιστεύουν ότι ο Έλβις απλά αποσύρθηκε και ότι συνεχίζει να ζει.

Aς ρίξουμε μια ματιά στη ζωή του “βασιλιά από βινύλιο” μέσα από 26 φωτογραφίες.

Michael Ochs Archives

Ο Elvis ποζάρει για ένα οικογενειακό πορτρέτο το 1937, με τους γονείς του, στο Tupe , Μισισιπή.

 

Michael Ochs ArchivesO Elvis χαιρετά τους θαυμαστές του στα παρασκήνια μετά από συναυλία στο Κλίβελαντ στις 19 Οκτωβρίου 1955.

Αρχεία Michael Ochs / Getty Images

O Elvis συναντά τον κιθαρίστα του Scotty Moore (αριστερά) και τον μπασίστα Bill Black σε μια εβδομαδιαία εκπομπή της Louisiana Hayride στο Shreveport Auditorium , μόλις τρεις μήνες αφότου ο Elvis έφυγε από το σπίτι για πρώτη φορά στις 16 Οκτωβρίου 1954.

Αρχείο Bettmann

O Elvis κρατά μια στοίβα από 45 από το “That`s All Right”, την πρώτη του εμπορική ηχογράφηση, το 1954.

Charles Trainor / Getty Images

Πλήθος έφηβων κοριτσιών που φώναζαν περιορίζονται από την αστυνομία έξω από μια συναυλία του Elvis το 1956.

Αρχεία Michael Ochs

O Elvis εμφανίζεται στη σκηνή στο Fort Homer W. Hesterly Armory στην Τάμπα της Φλόριντα, στις 31 Ιουλίου 1955.

Getty Images

Aριστερά: Ένας υστερικός έφηβος απομακρύνεται στο σταθμό πρώτων βοηθειών σε μια συναυλία του Έλβις στο Αμφιθέατρο του Σικάγο το 1957. Δεξιά: Οι συναυλιακοί ουρλιάζουν κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας του Εlvis την 1η Απριλίου 1956.

Bettmann / Αρχείο Bettmann Η έφηβη

H Ruby Hoff ακούει τους δίσκους του Elvis στο κρεβάτι της, περιτριγυρισμένη από φωτογραφίες του ερμηνευτή, στις 25 Ιανουαρίου 1957.

Αρχεία Michael Ochs

Ο Elvis παρηγορείται ενώ στα παρασκήνια πριν από την παράσταση στο St. Paul της Μινεσότα, στις 13 Μαΐου 1956.

Don Cravens / Getty Images

O Elvis παίρνει μια ανάσα κατά τη διάρκεια μιας ηχογράφησης με τον στέλεχος Steve Sholes (αριστερά) την 1η Απριλίου 1956.

Αρχεία Michael Ochs / Getty Images

Πλήθος έξω από το θέατρο Paramount στην πόλη της Νέας Υόρκης περιμένουν την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας του Elvis, Love Me Tender, στις 15 Νοεμβρίου 1956.

Αρχεία Michael Ochs

Ένας φωτογράφος απαθανατίζει μια ειλικρινή φωτογραφία του Elvis το 1955.

Αρχείο Hulton / Getty Images

O Elvis κατατάσσεται στον στρατό των ΗΠΑ το 1958.

Αρχεία Michael Ochs

Ένας κουρέας δίνει στον Elvis ένα κούρεμα για να προετοιμαστεί για την περιοδεία του στον στρατό των ΗΠΑ στη Γερμανία, 1959.

Ιστορικά / Εικόνες Getty

O Elvis κρατά ένα αντιαρματικό όπλο κατά τη διάρκεια της θητείας του στον στρατό  το 1959.

Αρχεία Michael Ochs / Getty Images

Οι νεόνυμφοι Elvis και Priscilla Presley έκοψαν τη γαμήλια τούρτα τους την 1η Μαΐου 1967.

Αρχεία Michael Ochs / Getty Images

O Elvis και η Priscilla Presley ραίνονται με ρύζι την ημέρα του γάμου τους το 1967.

/ Magma Agency WireImage

Ο Elvis και η Priscilla αγκαλιάζονται στο κτήμα τους στη Χαβάη το 1968.

Αρχείο Bettmann / Bettmann Ο

O Elvis και η Priscilla φεύγουν από ένα νοσοκομείο του Μέμφις με τη νεογέννητη κόρη τους, Lisa Marie Presley, στις 7 Φεβρουαρίου 1968.

Michael Ochs Archives

O Elvis παίζει στην τηλεοπτική του special επιστροφή στις 27 Ιουνίου 1968.

Michel Ponomareff / Getty Images

Μια φωτεινή πινακίδα διαφημίζει μια συναυλία του Elvis Στο Λας Βέγκας, 1972.

Nbc / Getty Images

O Elvis φτάνει στη Χαβάη για την εμβληματική συναυλία του στην τηλεόραση, το 1973 .

Shepard Sherbell / Getty Images

Ένας αστυνομικός φρουρεί, καθώς πενθούντες αφήνουν λουλούδια για να τιμήσουν τον  Elvis που πέθανε από καρδιακή προσβολή το 1977.

/ ASSOCIATED PRESS

Εκατοντάδες πενθούντες περιμένουν έξω από την έπαυληGraceland του Elvis προτού τους επιτραπεί να δουν το σώμα του στις 17 Αυγούστου 1977.

John Downing / Getty Images

Ένας θαυμαστής κατακλύζεται από συγκίνηση σε μια τελετή μνήμης για τον Elvis τον Αύγουστο του 1977.

Φωτογραφίες / Getty Images

Πλήθος στους δρόμους στο Μέμφις καθώς αστυνομικοί με μοτοσικλέτες συνοδεύουν τη λευκή νεκροφόρα που περιέχει το σώμα του Elvis στην κηδεία του στις 18 Αυγούστου 1977.

Alain Le Garsmeur / Getty Images

Μια θάλασσα από λουλούδια που έχουν τοποθετηθεί από πενθούντες καλύπτει το γκαζόν στο νεκροταφείο Forest Hill στο Μέμφις, όπου αρχικά θάφτηκε ο Elvis.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >