AD

«Χρυσή» κληρονόμος 31 ετών χαρίζει περιουσία 25 εκατ. ευρώ -Πώς και σε ποιους θα μοιραστεί το ποσό

Μια αυστριακής-γερμανικής καταγωγής κληρονόμος ιδρύει συνέλευση πολιτών, που θα αποφασίσουν την αναδιανομή τμήματος της περιουσίας της!

 

Η ηλικίας 31 ετών Μαρλένε Ένγκελχορν, κάτοικος Βιέννης, θέλει να καθορίσουν 50 Αυστριακοί πώς θα πρέπει να αναδιανεμηθούν 25 εκατ. ευρώ από την κληρονομιά της.

«Κληρονόμησα μια περιουσία και ως εκ τούτου δύναμη, χωρίς να έχω κάνει τίποτα γι’ αυτήν. Και το κράτος ούτε που θέλει να τη φορολογήσει», δήλωσε η κληρονόμος. Η Αυστρία κατήργησε τον φόρο κληρονομιάς το 2008 κι είναι μια από τις λιγοστές χώρες στην Ευρώπη που δεν επιβάλλουν φόρο κληρονομιάς – ή φόρο θανάτου.

Η Ένγκελχορν είναι απόγονος του Φρίντριχ Ένγκελχορν, ιδρυτή του γερμανικού χημικού και φαρμακευτικού κολοσσού BASF και κληρονόμησε εκατομμύρια μετά τον θάνατο τον Σεπτέμβριο του 2022 της γιαγιάς της, Τράουντλ Ένγκελχορν Βεκιάτο, η περιουσία της οποίας ανερχόταν σύμφωνα με εκτιμήσεις του Forbes στα 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

O δισεκατομμυριούχος κληρονόμος του οίκου Hermès θέλει να αφήσει την περιουσία του στον Μαροκινό κηπουρό του
Ήδη πριν τον θάνατό της η εγγονή της είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να μοιράσει περίπου το 90% της κληρονομιάς της.

Η κληρονόμος έστειλε προσκλήσεις που άρχισαν να καταφθάνουν την Τετάρτη στα γραμματοκιβώτια 10.000 τυχαία επιλεγμένων Αυστριακών πολιτών ηλικίας άνω των 16 ετών. μεταδίδει το BBC. Όσοι εξ’ αυτών επιθυμούν να μετάσχουν στην πρωτοβουλία της Ένγκελχορν – το «Καλό Συμβούλιο για την Αναδιανομή», μπορούν να το κάνουν τηλεφωνικά ή μέσω του Διαδικτύου. Από αυτούς θα επιλεγούν 50 και άλλα 15 αναπληρωματικά μέλη, που θα αποφασίσουν υπό την καθοδήγηση ειδικών πώς και σε ποιους θα δοθούν τα χρήματα. Η Μαρλέν Ένγκελχορν λέει ότι δεν θα έχει λόγο στη διαδικασία.

«Εφόσον δεν κάνουν οι πολιτικοί τη δουλειά τους, τότε θα πρέπει να αναδιανείμω μόνη μου την περιουσία μου», είπε η Ένγκελχορν. «Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με πλήρη απασχόληση και φορολογούνται για κάθε ευρώ που κερδίζουν από τη δουλειά τους. Για μένα αυτό συνιστά αποτυχία της πολιτικής κι όταν αυτή αποτυγχάνει, τότε πρέπει να αναλαμβάνουν δράση οι πολίτες», πρόσθεσε η κληρονόμος.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Δημήτρης Μακαλιάς: «Δεν μπορεί η κρατική τηλεόραση να λειτουργεί με τους όρους της ιδιωτικής και να έχει στόχο τα νούμερα»

Ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς προχώρησε σε δηλώσεις που συζητήθηκαν, εμφανιζόμενος στην εκπομπή Breakfast@star με τον Ηλία Σκουλά. Μεταξύ άλλων, ο Μακαλιάς μοιράστηκε τις απόψεις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΔΝΤ: Η Βρετανία δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία το 2025, αλλά με τον υψηλότερο πληθωρισμό στη G7

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να έχει τη δεύτερη ταχύτερη ανάπτυξη μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών το 2025, σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δήμητρα Παπαδοπούλου: «Όποτε βλέπω τους Απαράδεκτους, κοιτάζω άναυδη το θάρρος και το θράσος μας»

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα την Τετάρτη, με αφορμή τη θεατρική πρεμιέρα της παράστασης που σκηνοθετεί για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP): 13,7 εκατ. άνθρωποι κινδυνεύουν με ακραία επίπεδα πείνας λόγω περικοπών στη διεθνή βοήθεια

Σχεδόν 14 εκατ. άνθρωποι στο Αφγανιστάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Αϊτή, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και το Σουδάν κινδυνεύουν με ακραία επίπεδα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η άσκηση με βάρη μπορεί να αλλάξει το μικροβίωμα του εντέρου μέσα σε λίγες εβδομάδες, υποστηρίζει μελέτη

Η άσκηση με βάρη δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να αλλάξει σημαντικά τo μικροβίωμα του εντέρου μέσα σε μόλις οκτώ εβδομάδες. Αυτό προκύπτει

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κώστας Μπίγαλης: «Όταν μια γυναίκα είναι καλυμμένη σε μια σχέση, δεν πάει πουθενά»

Ο γνωστός καλλιτέχνης Κώστας Μπίγαλης, πρόσφατα παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή “Νωρίς νωρίς” της ΕΡΤ, όπου φιλοξενήθηκε από τους παρουσιαστές

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >