AD

Στο κόκκινα η αγωνία για τον 31χρονο Μπάμπη – Το smart watch μπορεί να δώσει απαντήσεις για την εξαφάνισή του

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι. Ψάχνουν την πορεία της διαδρομής που έχει ακολουθήσει μέχρι το σημείο της εξαφάνισής του.

 

“Κλώνο” μέσω της GOOGLE στο smart watch (έξυπνο ρολόι) του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου επιχειρούν να κάνουν οι αστυνομικοί για να εντοπίσουν την πορεία της διαδρομής που έχει ακολουθήσει μέχρι το σημείο της εξαφάνισής του, αλλά και τον ίδιο αν το φορά ακόμη.

Το κινητό του τηλέφωνο του 31χρονου δεν έχει βρεθεί με το τελευταίο στίγμα του να εντοπίζεται κοντά στη θαλάσσια και ελώδη περιοχή, όπου πραγματοποιούνται έρευνες της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του.

Ο 50χρονος κρεοπώλης που είναι ο τελευταίος άνθρωπος που συναντήθηκε με τον Μπάμπη Κούτσικο, δεν είχε στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο, το οποίο είχε αφήσει σπίτι του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι στις 4 Ιανουαρίου πήρε τον 31χρονο από το σπίτι του προκειμένου να πάνε για κυνήγι. Ωστόσο, τον άφησε στη διασταύρωση των ΤΕΙ, μια απόσταση χρονικής διάρκειας 5 λεπτών, στην παλαιά εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων όπου θα τον έπαιρνε κάποιος “άγνωστος”.

Υποστήριξε επίσης ότι έκανε αναστροφή και επέστρεψε σπίτι του, κάτι όμως που διαψεύδεται από τις κάμερες, που τον εντοπίζουν να συνεχίζει την πορεία του. Όταν οι αστυνομικοί του αναφέρουν πως αυτό είναι ψέμα εκείνος ισχυρίζεται ότι είχε κάποιες… κοιλιακές διαταραχές και πήγε προς τη θάλασσα για να κάνει την σωματική του ανάγκη, ενώ στη συνέχεια κάπνισε ένα τσιγάρο χασίς και δεν θυμάται από που πήγε.

Η χρονική απουσία του από τη στιγμή που φέρεται να αφήνει τον 31χρονο στη διασταύρωση των ΤΕΙ, έως τη στιγμή που τον “πιάνουν” και πάλι οι κάμερες στην επιστροφή του είναι περίπου 50 λεπτά. Η κάμερα ασφαλείας της Ιόνιας Οδού αποτυπώνει το αυτοκίνητο του 51χρονου, να κινείται από και προς τον κόμβο Μεσολογγίου, σε περιοχή με έλη, βάλτους, χωράφια και θάλασσα. Για αυτό οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου έχουν επεκταθεί στη λιμνοθάλασσα και την ορεινή Ναυπακτία.

Στο μεταξύ στο αυτοκίνητό του που έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί αιματηρό γενετικό υλικό που να ανήκει στον αγνοούμενο, με την εξερεύνηση να συνεχίζεται.

Ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσης που εντόπισε η μητέρα του αγνοούμενου σε μια αποθήκη δεν φαίνεται να σχετίζεται με την υπόθεση όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ωστόσο μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Στο μεταξύ η μητέρα του αγνοούμενου μία ημέρα μετά την εξαφάνιση του γιου της, επικοινώνησε με τον 51χρονο και τον ρώτησε αν γνωρίζει κάτι για την εξαφάνιση με εκείνον να της απαντά ότι υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο που άφησε τον γιο της.

Επίσης, η μητέρα του Μπάμπη Κούτσικου πήγε στην τράπεζα για να ζητήσει τις κινήσεις του λογαριασμού του γιου της, κάτι όμως που δεν ήταν εφικτό, γι αυτό πήγε στο αστυνομικό τμήμα ζητώντας την παρέμβασή των αστυνομικών, οι οποίοι ήδη είχαν υποβάλλει αίτημα άρσης τραπεζικού απορρήτου. Σύμφωνα με κύκλους του αγνοούμενου, ο Μπάμπης είχε ζητήσει από τον 50χρονο να του δώσει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που του είχε δανείσει μέχρι την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, γιατί την επόμενη μέρα θα έφευγε για Ιταλία όπου εργάζεται, καθώς ήθελε να τα αφήσει στους δικούς τους για να φτιάξει το σπίτι του στο Μεσολόγγι.

Την οργή των συγγενών προκάλεσε η απόφαση των Αρχών να αφήσουν ελεύθερο τον μοναδικό άνθρωπο που είδε για τελευταία φορά ζωντανό τον 31χρονο και ο οποίος θεωρείται από την οικογένεια του αγνοούμενου ως ο βασικός ύποπτος της υπόθεσης, αν και ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά την όποια εμπλοκή του. Χθες ο 50χρονος κρεοπώλης οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη για ένα μαχαίρι λάμας δέκα εκατοστών με ξύλινη λαβή. Η ποινή που του επιβλήθηκε για την παράνομη οπλοκατοχή ήταν τέσσερις μήνες με αναστολή, ενώ ο δικηγόρος του ανέφερε ότι θα ασκήσει έφεση. Κατά την απολογία του στο Δικαστήριο ανέφερε σχετικά με το μαχαίρι ότι “”Θα πήγαινα για λαγούς. Μέσα στην τσάντα με τα άλλα κυνηγετικά πράγματα έχω και αυτό το μαχαίρι. Αυτό το έχω πάντα μαζί μου και το χρησιμοποιώ για τα θηράματα. Είναι ένα μαχαίρι 10 εκατοστών με ξύλινη λαβή”.

Μετά την απόφαση της ποινής ο 50χρονος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου προσήχθη για την υπόθεση της εξαφάνισης του Μπάμπη Κούτσικου, επιμένοντας στους ίδιους ισχυρισμούς.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου διαπιστώθηκε επίσης ότι ο κρεοπώλης είχε μια συνομιλία 12 δευτερολέπτων με τον Μπάμπη την ημέρα της εξαφάνισής του, με την αστυνομία να θεωρεί ότι αυτή η συνομιλία ήταν για τη συνάντηση που θα είχαν όταν ο 51χρονος πήγε στο σπίτι του Μπάμπη για να τον πάρει.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν πως ότι έχει γίνει στον Μπάμπη Κούτσικο, ήταν προμελετημένο και έγινε σε… ανοικτό χώρο, γι αυτό θεωρούν σημαντική την ανάκτηση δεδομένων από το “έξυπνο ρολόι” που θέλουν να… κλωνοποιήσουν προκειμένου να εντοπίσουν το στίγμα της συσκευής, την ίδια τη συσκευή, ακόμη και τον ίδιο τον αγνοούμενο αν φορά το smart watch.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >