AD

«Τυχαία Αναγέννηση»| Φωτογραφίες που μοιάζουν με πίνακες

Οι Redditors κατανοούν ξεκάθαρα την ανάθεση και μοιράζονται φωτογραφίες που θα μπορούσαν εύκολα να θεωρηθούν ως πίνακας στην ιστορία της τέχνης.

 

 

Οι φωτογραφίες μπορεί να παραπλανήσουν. Μερικές φορές δε, μια εικόνα μοιάζει σαν να τραβήχτηκε σε μια εντελώς διαφορετική εποχή. Και όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, υπάρχει μια υποδιαίρεση για αυτήν την αισθητική. Οι σημερινές φωτογραφίες στον καμβά του χθες, γνωστός και ως Accidental Renaissance, προβάλλουν εικόνες που «μοιάζουν ακούσια με καλοσυνταγμένη τέχνη αναγεννησιακού στυλ».

Σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες, κάθε φωτογραφία που θυμίζει κινήματα τέχνης μεταξύ του 14ου και του 19ου αιώνα είναι ευπρόσδεκτη. Αυτό περιλαμβάνει μπαρόκ, νεοκλασικισμό, ρομαντισμό, ολλανδική χρυσή εποχή και όχι μόνο.

Μερικές από τις πιο πειστικές συμμετοχές είναι εικόνες στις οποίες άνθρωποι ποζάρουν εν αγνοία τους σαν δραματικά θέματα από πίνακες αιώνων. Ένα από τα πιο δημοφιλή παραδείγματα είναι μια γυναίκα που κάθεται δίπλα στο παράθυρο σε ένα τρένο με προορισμό το Lviv. Φορώντας ένα ογκώδες ρούχο έχει το κεφάλι της στο χέρι καθώς κοιτάζει προς τα κάτω. Η τοποθέτηση του σώματός της διαβάζεται ως ακολουθία Fibonacci. Αυτό το κάνει όχι μόνο αισθητικά ευχάριστο, αλλά θυμίζει μερικές από τις μεγαλύτερες αναγεννησιακές τέχνες όπως η Μόνα Λίζα ή η οροφή της Καπέλα Σιξτίνα του Μιχαήλ Άγγελου.

The Baker

Friendship At The Square Park

Warrior

Looking Longingly At The Loaves

Pizza Night With Woofers

A Horse Rears In The Crowd

Refuge In Lesbos

Rural Home In Wuyuan, China

Fresh Paint

Blacksmith In A Museum

Changing Of The Bulb

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραγωδία στην Θήβα | «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» μαρτυρούν οι γονείς για το νεκρό 18μηνο μωρό τους

Οι γονείς μέσα στον πόνο τους, περιμένουν τις απαντήσεις για το πώς έφυγε από τη ζωή το μωρό τους, στη Θήβα. Μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα..

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συγκίνηση στα Μετέωρα | «Αθάνατες» – Αναρριχητές φώναξαν τα ονόματα των 3 κοριτσιών που έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη

Τα ονόματα των τριών κοριτσιών, Θώμης, Χρύσας και Αναστασίας Πλακιά, που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αναφώνησαν αναρριχητές της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Καρχαρίας έκανε βόλτες στη μαρίνα της Γλυφάδας

Ένα καρχαριοειδές ψάρι εμφανίστηκε τη Δευτέρα μαρίνα της Γλυφάδα. Κάτοικοι της Γλυφάδας ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που δείχνουν ένα τεράστιο καρχαριοειδές να κολυμπά στη μαρίνα, δίπλα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >