AD

Eιναι σύμπτωση η συζήτηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με την εμφάνιση του Κασσελάκη στην ελληνική πολιτική σκηνή ;

Όσο σύμπτωση είναι πως τα Χριστούγεννα πέφτουν κάθε χρόνο στις 25 Δεκεμβρίου

Το ποιο μυστήριο κρύβεται πίσω από την “δημιουργία” του φαινομένου Κασσελάκη και η “ουρανοκατέβατη” τοποθέτηση στου στην ηγεσία του Σύριζα, πιθανόν να μην το μάθουμε ποτέ. Όμως θα πρέπει κάποιος να ήταν πολύ αφελής να πιστεύει ότι το φαινόμενο Κασσελάκη, ήταν τυχαίο, η δημιουργήθηκε στην σκέψη του Νίκου Παππά και του Παύλου Πολάκη. Ο ρόλος τους ήταν σημαντικός για να δοθεί εξ αρχής το σήμα στους οπαδούς του Σύριζα, ότι το περίπλοκο αυτό project είχε και τις “ευλογίες” του Αλέξη Τσίπρα, αν και τυπικά ο ίδιος κράτησε αυστηρά ουδέτερη θέση και η ψηφοφορία κι αυτή διεξήχθη άψογα.

Είναι ένα σχέδιο από αυτά που θα αποκαλούσαμε “αμερικανιά” και αυτό αποδεικνύεται και από την ευχέρεια με την οποία ο Κασσελάκης “δάνεισε” τα μέσα ενημέρωσης του Σύριζα, αλλά κάλυψε και την μισθοδοσία του κόμματος εν όψει των εορτών, που υπάρχουν αυξημένα έξοδα λόγω Δώρων. Με αυτόν τον τρόπο απέκτησε “ιδιοκτησιακή” σχέση και με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τα ΜΜΕ που τον υποστηρίζουν.

Η καμπάνια με την οποίαν   ο Κασσελάκης προς το τέλος του καλοκαιριού να δηλώσει την υποψηφιότητα του κι αυτή ήταν προσεκτικά σχεδιασμένη, καθώς μια καμπάνια στα social media εχει ελάχιστο κόστος, αλλά και το ανυπολόγιστα μεγάλο πλεονέκτημα, ότι φθάνει απ’ ευθείας στο κοινό, χωρίς να χρειάζεται την διαμεσολάβηση κάποιων ιδιοκτητών εντύπων ή κάποιων καναλαρχών. Ακόμη και ο χρόνος που σχεδιάστηκε να παρουσιαστεί ο Κασσελάκης ως υποψήφιος ήταν προσεκτικά σχεδιασμένος, καθώς έγινε άμεσα το πρώτο θέμα εκείνων των ημερών και στα κανάλια, αλλά και σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωση και επιπλέον δεν έδωσε καμία δυνατότητα στην Έφη Αχτσιόγλου να αντιδράσει.

Ένα από τα πιο έξυπνα στοιχεία της καμπάνιας του Κασσελάκη ήταν ότι δήλωσε άμεσα και ευθέως ότι ήταν γκέι και δεν δίστασε καθόλου να παρουσιάσει και να κάνει συχνές δημόσιες εμφανίσεις με τον τότε “σύντροφο” του Τάιλερ, τον οποίον στην συνέχεια παντρεύτηκε.

Αυτό το γεγονός είχε μια καταλυτική επίδραση και στο κόμμα, αλλά και στην κοινωνία. Πρώτον ώθησε όλα τα παλιά και μάλλον συντηρητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε άμεσες οξείες αντιδράσεις, που οδήγησαν και στην απομάκρυνση τους τελικά, αλλά και στο να μην τολμήσει να χαρακτηρίσει κανείς τον Κασσελάκη με απρεπείς χαρακτηρισμούς, όπως θα τον αποκαλούσε κάποιος καφενειακά. Το μόνο που τόλμησαν να που ήταν για “εξευτελισμό” του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως και κανείς στην κοινωνία δεν τόλμησε να χαρακηρίσει  απρεπώς τον Κασσελάκη, όπως ίσως μερικοί στα καφενεία μεταξύ τους, αλλά ποτέ δημόσια. Πλέον το να είναι κανείς γκέι και να παντρευτεί επίσημα τον σύζυγο του πέρασε ένα σήμα μεγάλης εμβέλειας στην ελληνική κοινωνία.

Το αν είναι πραγματικά γκέι ο Κασσελάκης το γνωρίζει μόνο ο ίδιος και ο σύζυγός του Τάιλερ Μάκμπεθ.

Το “φαινόμενο” Κασσελάκη είχε αρχίσει να προετοιμάζεται από το Φθινόπωρο του 2022. Και ίσως ρωτήσει κανείς, πως μπορούσαν να ξέρουν κάποιοι, ότι θα εξελίσσονταν τα πράγματα όπως θα εξελίσσονταν. Ασ πούμε απλώς ότι κάποιοι έχουν την δυνατότητα να προβλέπουν τι θα γίνει, πιο νωρίς από τους υπόλοιπους και έτσι να προετοιμάζουν το μέλλον. Ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα υφίστατο μια διπλή συντριπτική ήττα, που θα οδηγούσε τον Τσίπρα σε παραίτηση και το κόμμα σε αναζήτηση νέου αρχηγού.

Η “αποστολή” του Κασσελάκη ήταν διπλή. Πρώτον να διατηρήσει “ζωντανό” το Brand name του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας και έναν δεύτερο μικρότερο στόχο. Να προετοιμάσει την ελληνική κοινωνία, για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, που είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της νέας κοινωνικής πραγματικότητας και που έχει σαν στόχο την κοινωνική ¨ενσωμάτωση” της διαφορετικότητας, ανατρέποντας κάποιες βαθιές ριζωμένες Μεσαιωνικές αντιλήψεις .

Η ομοφυλοφιλία ήταν ανέκαθεν μια κοινωνική πραγματικότητα. Η Μεσαιωνική Εξουσία που διαμορφώθηκε στα ιταλικά μοναστήρια, αποφάσισε ότι κάποια προνόμια μπορούσε να τα έχει μόνο η ελίτ, ενώ η μάζα για να “πειθαρχεί” έπρεπε να χαρακτηρίζεται “αμαρτωλή”, ώστε η τότε παπική εξουσία να είναι η μόνη που θα μπορούσε να δίνει άφεση αμαρτιών. Έτσι τόσο κατ’ αρχάς οι γυναίκες χαρακτηρίστηκαν ο βασικός “ένοχος”, γι’ αυτό και συχνά τις έκαιγαν στην πυρά ως μάγισσες. Η δεύτεροι μεγάλοι “ένοχοι” ήταν οι ομοφυλόφιλοι. Την ίδια στιγμή μέσα στο Βατικανό, το παπικό κατεστημένο, επιδιδόταν σε κάθε λογής όργια.

Η ομοφυλοφιλία είναι μια πραγματικότητα αιώνων. Η αποδοχή του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, έχει και οικονομικό υπόβαθρο για να προστατεύονται οι περιουσίες δυο αγαπημένων ατόμων, ανεξάρτητα από το φύλο τους,

Το τι επιλέγει να κάνει κανείς στην προσωπική του ζωή, είναι μόνο δικό του δικαίωμα και κανενός άλλου.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >