AD

Αυτά είναι τα 5 είδη τσαγιού που μπορούν να υποστηρίξουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Οι περισσότεροι από εμάς πολλές φορές έχουμε επιλέξει ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι με την ελπίδα ότι θα απαλύνουμε τον πονόλαιμο ή θα προφυλαχτούμε από κάποιο κρυολόγημα.

 

Η έννοια του τσαγιού ως φάρμακο δεν είναι νέα. .Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν αυτήν τη μέθοδο εδώ και αιώνες για να ελαττώσουν τα συμπτώματα και να βελτιώσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Πώς το τσάι ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Τα μεγαλύτερα οφέλη για το ανοσοποιητικό αλλά και τη γενικότερη υγεία μας από τα τσάγια προέρχονται από μία ομάδα αντιοξειδωτικών γνωστές ως πολυφαινόλες.

Σύμφωνα με έρευνες, μία διατροφή πλούσια σε πολυφαινόλες είναι προστατευτική έναντι χρόνιων παθήσεων υγείας, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο διαβήτης τύπου 2. Πράγματι, οι διάφοροι τύποι τσαγιών είναι ιδιαίτερα πλούσιοι σε πολυφαινόλες γνωστές ως φλαβονόλες. Με τη σειρά τους, αυτές οι φυτικές χημικές ουσίες έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης.

Όσον αφορά το ανοσοποιητικό μας σύστημα, τα αντιοξειδωτικά (όπως οι φλαβονόλες στο τσάι) μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του σώματός μας από τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται από τη ρύπανση, τον καπνό του τσιγάρου και τις υπεριώδεις ακτίνες. Οι ελεύθερες ρίζες μπορεί να έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στο σώμα, συμπεριλαμβανομένου ενός εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος.

Ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι το πράσινο τσάι, το μαύρο και το λευκό.

Πέρα από τα τσάγια είναι γνωστό ότι και τα αφεψήματα από βότανα μπορούν επίσης να υποστηρίξουν την υγεία του ανοσοποιητικού μας.

Τα αφεψήματα από βότανα παρασκευάζονται από αποξηραμένα βότανα, μπαχαρικά, ρίζες, σπόρους, φρούτα ή φύλλα άλλων φυτών.

Στο σημερινό άρθρο σας παρουσιάζουμε μερικά τσάγια που προτείνουν και οι ειδικοί.

Η κύρια δραστική ένωση στον κουρκουμά είναι η κουρκουμίνη. Βάσει επιστημονικών ερευνών, η κουρκουμίνη καθαρίζει αποτελεσματικά διαφορετικούς τύπους ελεύθερων ριζών, ελέγχει τα ένζυμα που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και βοηθά στην πρόληψη της δημιουργίας ελεύθερων ριζών. Δεδομένου του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες σε πολλές ασθένειες, μπορούμε να καταλάβουμε τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου μπαχαρικού στη διατροφή μας.

  1. Πράσινο Τσάι:
    Το ήπιο, γλυκόπικρο πράσινο τσάι είναι μια πλούσια πηγή κατεχινών. Οι κατεχίνες είναι πολυφαινόλες που έχουν ένα συνολικό θετικό όφελος για την υγεία και την ευεξία και είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών.
  2. Τσάι κουρκουμά:
    Έχει αποδειχθεί ότι ο κουρκουμάς, το κίτρινο πορτοκαλί μπαχαρικό που δίνει στο κάρυ το τολμηρό του χρώμα, μπορεί επίσης να έχει σημαντικό όφελος για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, όταν το καταναλώνουμε στο τσάι μας.
  3. Μαύρο Τσάι:
    Αυτή η σκούρα, τολμηρή ποικιλία τσαγιού παίρνει το σκούρο χρώμα της από μια ομάδα πολυφαινολών γνωστών ως θεαφλαβίνες.Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο μαύρο τσάι έχουν μοναδικές επιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα. Μία προηγούμενη κλινική δοκιμή διαπίστωσε ότι υγιή άτομα (που ορίζεται σε αυτή την περίπτωση ως χωρίς σοβαρές ασθένειες και φυσιολογική έως ήπια αυξημένη συστολική αρτηριακή πίεση) που έπιναν τρία φλιτζάνια μαύρο τσάι την ημέρα για έξι μήνες παρουσίασαν αυξημένη ανοσοποιητική δραστηριότητα.
  4. Λευκό Τσάι:
    Χάρη στην ελάχιστη επεξεργασία, το λευκό τσάι είναι μια από τις πιο ελαφριές, πιο διακριτικά αρωματισμένες ποικιλίες στην αγορά. Όπως και το πράσινο, έτσι και το λευκό τσάι προσφέρει υψηλά επίπεδα κατεχινών. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, το λευκό τσάι επίσης έχει αντιμικροβιακή δράση.
  5. Τσάι πιπερόριζας-Τζίντζερ:
    Ως στενός συγγενής του κουρκουμά, το τζίντζερ φαίνεται επίσης να έχει οφέλη για την υγεία του ανοσοποιητικού.Η τζίντζερόλη είναι η κύρια δραστική ένωση που είναι υπεύθυνη για την πικάντικη, πιπεράτη γεύση και τις φαρμακευτικές ιδιότητες του τζίντζερ. Σύμφωνα με μια προηγούμενη έρευνα, η τζίντζερόλη όχι μόνο προσφέρει αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα, αλλά μπορεί επίσης να θεραπεύσει λοιμώξεις.

    Εκτός από την τζίντζερόλη, το τζίντζερ περιέχει και άλλες αντιικές ενώσεις που είναι αποτελεσματικές στην καταπολέμηση του κοινού κρυολογήματος. Οι ενώσεις αυτές σχετίζονται με την μετρίαση του πόνου και την αντιμετώπιση του πυρετού και τις κρίσεις βήχα που συνδέονται με το κοινό κρυολόγημα.

Όποιο είδος τσαγιού και να επιλέξετε, στο e-shop μας θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία, ώστε να επιλέξετε αυτό που προτιμάτε.

Πηγή: https://www.everydayhealth.com/ 

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >