AD

Δημοσκόπηση Marc | Το 54,8% των Ελλήνων συμφωνεί στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – Καθαρή πρωτιά για τη ΝΔ

Τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση

Όλο και περισσότεροι Έλληνες φαίνεται να συμφωνούν με τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και την τεκνοθεσία σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης της εταιρείας MARC, καθώς η πλειονότητα των ερωτηθέντων είναι σύμφωνη με τον γάμο ανεξαρτήτως φύλου.

Αναλυτικότερα, το 54,8% των συμμετεχόντων στην έρευνα της Marc απαντά καταφατικά στο ερώτημα αν συμφωνεί στη νομοθέτηση και στην Ελλάδα του πολιτικού γάμου μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου, όπως ισχύει στις ΗΠΑ και στις περισσότερες χώρες στις ΕΕ.

 

 

 

Στον αντίποδα οι διαφωνούντες σε μια τέτοια προοπτική φθάνουν στο 42,5%. Το ποσοστό των συναιντούντων είναι το μεγαλύτερο της τελευταίας εξαετίας, καθώς σύμφωνα με αντίστοιχες έρευνες που έγιναν τα προηγούμενα από τη «Διανέοσις», το 2018 το ποσοστό όσων συμφωνούσαν ήταν 39,3%, έναν χρόνο αργότερα έγινε 40,8% και από το 51,7% που ήταν το 2022, στις αρχές του 2024 έγινε άνετη πλειοψηφία.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34%, ενώ ακολουθούν με 12,6% το ΠΑΣΟΚ που εμφανίζει συσπείρωση 72,1% και με 10% ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκρατεί μόνον το 46,1% των ψηψοφόρων που τον ψήφισαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Στην τέταρτη θέση είναι το ΚΚΕ με 8,6% και έπονται η Ελληνική Λύση με 5,9% και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,1%. Κάτω από το 3% κινούνται όλοι οι άλλοι σχηματισμοί και το ποσοστό των αναποφάσιστων φθάνει στο 9,1%.

Στα ενδιαφέροντα στοιχεία της συγκεκριμένης έρευνας της Marc περιλαμβάνεται σίγουρα και το αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ποσοστό των πολιτών που εκτιμούν ότι η χρονιά που μόλις ξεκίνησε θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Το 40,1% αναμένει να είναι καλύτερη, το 25,9% προβλέπει ότι θα είναι χειρότερη και το 32,3% απάντησε ότι θα είναι περίπου ίδια η κατάσταση.

Πριν από έναν χρόνο, στις αρχές του 2023, η αισιοδοξία ήταν σαφώς υποδεέστερη, αφού το ποσοστό όσων είχαν θετικές προσδοκίες ήταν στο 35,9% και αρνητικές έφθανε στο 30,5%.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >