AD

Gina Lollobrigida | Όλοι είμαστε γεννημένοι για να πεθάνουμε. Η διαφορά είναι η ένταση με την οποία επιλέγουμε να ζήσουμε

Aφιέρωμα στη ζωή της μεγαλύτερης σταρ του ευρωπαικού κινηματογράφου τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στην τέχνη, με αφορμή τον θάνατό της, στις 16 Ιανουαρίου του 2023.

 

Aφιέρωμα στη ζωή της μεγαλύτερης σταρ του ευρωπαικού κινηματογράφου τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στην τέχνη, με αφορμή την επέτειο του θανάτου της, έναν χρόνο πριν, στις 16 Ιανουαρίου σε ηλικία 95 ετών.

 

Μια θρυλική ηθοποιός – και σύμβολο του σεξ – που ήρθε για να εκπροσωπήσει τον ιταλικό μεταπολεμικό κινηματογράφο, η Lollobrigida ενσάρκωσε πολλούς αγαπημένους χαρακτήρες, από την Adriana Woman of Rome του Luigi Zampa, την Esmeralda στο Hunchback of Notre Dame και τη βασίλισσα Sheba in Solomon and Sheba, δίπλα στον Yul Brynner. Ήταν ένα είδωλο και ντίβα μιας γενιάς, δίπλα στη Sophia Loren , με την οποία είχε μια σκληρή αντιπαλότητα

Συχνά περιγράφεται ως «η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο». Συμπρωταγωνίστησε μαζί με τους Humphrey Bogart, Frank Sinatra, Rock Hudson και Errol Flynn.Η καριέρα της ξεθώριασε τη δεκαετία του 1960 και στράφηκε στη φωτογραφία και την πολιτική.Gina Lollobrigida

Με το παρατσούκλι La Lollo, ήταν ένα από τα τελευταία icons που επέζησαν των ημερών της δόξας του κινηματογράφου, που ο Bogart είπε ότι «έκανε τη Marilyn Monroe να μοιάζει με τη Shirley Temple».

Ο υπουργός Πολιτισμού Gennaro Sangiuliano έγραψε στο Twitter: “Αντίο σε μια ντίβα της ασημένιας οθόνης, πρωταγωνίστρια μισού και πλέον αιώνα ιστορίας του ιταλικού κινηματογράφου. Η γοητεία της θα παραμείνει αιώνια”.

Gina Lollobrigida

Η Gina Lollobrigida – σε ηλικία 90 ετών – εμφανίστηκε στην ιταλική εκδοχή του Strictly Come Dancing το 2018

Πολύχρωμη ιστορία ζωής

Η Luigina Lollobrigida γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1927. Η κόρη ενός κατασκευαστή επίπλων, η Gina πέρασε τα εφηβικά της χρόνια γλιτώνοντας τους βομβαρδισμούς εν καιρώ πολέμου πριν σπουδάσει γλυπτική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης.

Ένας κυνηγός ταλέντων της πρόσφερε μια ακρόαση στο Cinecitta – τότε το μεγαλύτερο κινηματογραφικό στούντιο στην Ευρώπη και το ακμάζον «Hollywood on the Tiber» της Ιταλίας.

Η Lollobrigida δεν ήταν πρόθυμη. «Αρνήθηκα όταν μου πρότειναν τον πρώτο μου ρόλο», θυμάται. “Λοιπόν, μου είπαν ότι θα με πληρώσουν χίλιες λίρες. Τους είπα ότι η τιμή μου ήταν ένα εκατομμύριο λιρέτες, νομίζοντας ότι θα σταματήσει το όλο θέμα. Αλλά είπαν ναι!”

Gina Lollobrigida

Η Gina Lollobrigida (3η από αριστερά ) συμμετέχει στον διαγωνισμό Miss Italia του 1947

Το 1947, συμμετείχε στον διαγωνισμό ομορφιάς Miss Italia – έναν διαγωνισμό που ξεκίνησε πολλές αξιόλογες καριέρες – και ήρθε τρίτη. Δύο χρόνια αργότερα, παντρεύτηκε έναν Σλοβένο γιατρό, τον Milko Skofic.

Ο Skofic τράβηξε μερικές δημοσιογραφικές λήψεις με μπικίνι της νέας -και σχετικά άγνωστης ακόμα- συζύγου του.

Ερωτική τρέλλα

Ο Hughes είχε μόλις πάρει τον έλεγχο ενός μεγάλου στούντιο. Ήταν πάνω από 20 χρόνια μεγαλύτερος από τη Lollobrigida και διάσημος για μια σειρά από σχέσεις με τις πιο λαμπερές γυναίκες της εποχής – συμπεριλαμβανομένων των Marlene Dietrich, Rita Hayworth και Ava Gardner.

Παρακολούθησε την Lollobrigida και της πρόσφερε ένα δοκιμαστικό στη μεγάλη οθόνη.  Εκείνη δέχτηκε, περιμένοντας από τον άντρα της να τη συνοδεύσει στην Αμερική. Την ημέρα της αναχώρησης, εμφανίστηκε μόνο ένα από τα εισιτήρια που είχε υποσχεθεί ο Hughes.

Gina Lollobrigida

H Gina Lollobrigida ακουμπισμένη σε έναν καθρέφτη το 1950

Ο Hughes είχε δικηγόρους διαζυγίου να περιμένουν στο αεροδρόμιο. Την εγκατέστησαν σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, της έδωσαν γραμματέα και σοφέρ και την “βομβάρδισαν” με προτάσεις. Τα είχε ετοιμάσει όλα. Ακόμη και το δοκιμαστικό αποδείχθηκε ότι ήταν μια σκηνή για το τέλος ενός γάμου.

Το ταξίδι διήρκεσε σχεδόν τρεις μήνες. Τον έβλεπε καθημερινά – αποκρούοντας πάσα μετάβαση. Για να αποφύγει τον Τύπο, έτρωγαν συχνά σε φτηνά εστιατόρια ή στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του. Αν και η συμπεριφορά ήταν ξεκάθαρα καταχρηστική, η Lollobrigida είπε ότι της άρεσε η προσοχή. «Ήταν πολύ ψηλός, πολύ ενδιαφέρων», θυμάται αργότερα. «Πολύ πιο ενδιαφέρων από τον άντρα μου».

Howard Hughes

Ο Howard Hughes παρέσυρε τη Lollobrigida στο Χόλιγουντ και την βομβάρδισε με προτάσεις γάμου. Πριν αναχωρήσει για τη Ρώμη, της παρουσίασε επταετές συμβόλαιο. «Το υπέγραψα γιατί ήθελα να πάω σπίτι», είπε.

Θέση πρωταγωνιστή

Αποφεύγοντας το Χόλιγουντ, η Gina εργάστηκε στη Γαλλία και την Ιταλία – γυρίζοντας ταινίες όπως The Wayward Wife and Bread, Love and Dreams.

Η πρώτη της αγγλόφωνη φωτογραφία – απέναντι από τον Bogart στο Beat the Devil του John Huston – τραβήχτηκε στην ακτή του Αμάλφι και ήταν η αρχή μιας σειράς πρωταγωνιστικών ρόλων δίπλα στους πιο λαμπερούς άντρες του κόσμου.

Film poster for Trapeze staring Gina Lollobrigida, Burt Lancaster and Tony Curtis.

Η Lollobrigida υποδύθηκε τη χειριστική Lola – στο κέντρο ενός ερωτικού τριγώνου με τον Burt Lancaster και τον Tony Curtis – στο Trapeze

Στο Crossed Swords ήταν ο Flynn, στο Hunchback της Notre Dame, o Antony Quinn. Κατάλαβε ότι η διασημότητά της ήταν παγκόσμια όταν 60.000 βρέθηκαν να την χαιρετήσουν στην Αργεντινή. Μεταξύ αυτών ήταν ο τολμηρός πρόεδρος της χώρας, Juan Peron.

Κέρδισε βραβεία για το Beautiful But Dangerous – ως ορφανή απέναντι σε έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς της Ιταλίας, τον Vittorio Gassman.

Δεν της άρεσε ο Sinatra, με τον οποίο πρωταγωνίστησε στο Never So Few – ένα ειδύλλιο εν καιρώ πολέμου που γυρίστηκε στη Μιανμάρ και την Ταϊλάνδη. Frank Sinatra and Gina Lollobrigida in Never So Few.

Η Lolo  με τον Frank Sinatra, συμπρωταγωνιστή της στο Never so few.

Καταστροφικά γεγονότα έπληξαν το επόμενο έργο της. Τα δύο τρίτα του Solomon και της Sheba είχαν γυριστεί όταν ο συμπρωταγωνιστής της, Tyrone Power, έπαθε καρδιακή προσβολή στα γυρίσματα μιας ξιφομαχίας στη Μαδρίτη.

Μια εκδοχή της ιστορίας λέει ότι ο Power πέθανε στο αυτοκίνητο της Lollobrigida στο δρόμο για το νοσοκομείο. Σύμφωνα με άλλους, πέθανε στο καμαρίνι του και τον «έβγαλαν» από το στούντιο.

Όποια και αν είναι η αλήθεια, οι σκηνές του Power γυρίστηκαν ξανά με τον Yul Brynner. Η ταινία συγκλόνισε το Χόλιγουντ στα τέλη της δεκαετίας του 1950 με μια σκηνή οργίου, αν και μια σκηνή όπου όλοι ήταν ντυμένοι.

Ο Rock Hudson και η Sophia Loren

Το 1960, μετακόμισε στον Καναδά – για χαμηλότερους φόρους και υπόσχεση νομικού καθεστώτος για τον Γιουγκοσλάβο σύζυγό της. Σύμφωνα με ένα περιοδικό, ήταν «το πιο συναρπαστικό επιχείρημα που προβλήθηκε ποτέ για τις φιλελεύθερες πολιτικές μετανάστευσης».

Η κινηματογραφική της καριέρα επιβραδύνθηκε, αλλά υπήρχε ακόμα χρόνος για να συνεργαστεί με τον αγαπημένο της ηθοποιό, Rock Hudson.

Rock Hudson and Gina Lollobrigida.

Οι Rock Hudson και Lollobrigida ήταν υποψήφιοι για Χρυσές Σφαίρες για τις ερμηνείες τους τον Σεπτέμβριο

Εμφανίστηκαν μαζί στις ρομαντικές κωμωδίες Come September και Strange Bedfellows. «Ήξερα αμέσως ότι ο Rock Hudson ήταν ομοφυλόφιλος, όταν δεν με ερωτεύτηκε», είπε σε έναν δημοσιογράφο.

Η κόντρα της με τη Loren ήταν γνωστή. Παρασυρόμενη από τον σύζυγό της – τον κινηματογραφικό παραγωγό Carlo Ponti – η Loren είχε ισχυριστεί ότι είχε μεγαλύτερο μπούστο από τη Lolobrigida.

Η Gina ανταπέδωσε, λέγοντας ότι η Sofia μπορούσε να παίξει χωρικούς αλλά ποτέ κυρίες. «Είμαστε τόσο διαφορετικές όσο ένα καλό άλογο κούρσας και μια κατσίκα», είπε.

Sophia Loren, Yvonne de Carlo and Gina Lollobrigida.

Η Lollobrigida (δεξιά) και η Loren (αριστερά) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου το 1954 με μια τρίτη ηθοποιό, την Yvonne de Carlo

Η σύντομη σχέση της Lollobrigida με τον πρωτοπόρο της μεταμόσχευσης καρδιάς Christian Barnard σήμανε το τέλος του γάμου της. Το διαζύγιο είχε μόλις νομιμοποιηθεί στην Ιταλία και εκείνη το εκμεταλλεύτηκε νωρίς.

«Μια γυναίκα στα 20 είναι σαν τον πάγο», δήλωσε. “Στα 30 είναι ζεστή. Στα 40 είναι καυτή. Ανεβαίνουμε όπως κατεβαίνουν οι άντρες.” Σίγουρα δεν της έλειπαν οι θαυμαστές.

Ο πρίγκιπας Renier του Μονακό ήταν ένας από αυτούς, παρά τον γάμο του με την Grace Kelly.

Η τελευταία της μεγάλη ταινία – μαζί με τον David Niven στο King, Queen, Knave – βγήκε το 1972. Υπήρξαν εκρήξεις στα γυρίσματα και η παραγωγή διακόπηκε τρεις φορές για μυστηριώδη “προβλήματα με τα μάτια”.

Η Lollobrigida πήρε μερικά μέρη σε αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές – συμπεριλαμβανομένων των Falcon`s Crest και Love Boat – αλλά στη συνέχεια εφηύρε ξανά τον εαυτό της ως καλλιτέχνη.

Fidel Castro και δικαστικές υποθέσεις

Δεν επρόκειτο για ματαιοδοξία μιας σταρ που είχε αρχίσει να γερνάει. Η Lollobrigida είχε καλλιτεχνική φλέβα. Ήταν καλή γλύπτρια και φωτογράφος.

Φόρεσε μια μεταμφίεση για να τραβήξει βραβευμένες φωτογραφίες της πατρίδας της Ιταλίας και είδε τα τεράστια μαρμάρινα και μπρούτζινα γλυπτά της να συμμετέχουν σε μια Διεθνή Έκθεση στη Σεβίλλη.

Gina Lollobrigida

Η Lollobrigida επανεφηύρε τον εαυτό της ως γλύπτρια και φωτορεπόρτερ

Η Lollobrigida είχε μια σπάνια φωτογράφιση και συνέντευξη με τον Κουβανό ηγέτη Fidel Castro.

«Περάσαμε 12 μέρες μαζί», είπε. “Δεν με ενδιέφερε ως πολιτικός ηγέτης αλλά ως άντρας. Κατάλαβε ότι δεν είχα πάει εκεί για να του επιτεθώ και με δέχτηκε πρόθυμα”.

Υπήρχε δουλειά για τη Unicef, τα Ηνωμένα Έθνη και μια ανεπιτυχής διεκδίκηση μιας θέσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Παρέμεινε ενεργή στην πολιτική – μόλις πέρυσι, ήταν υποψήφια για την ιταλική Γερουσία, αλλά δεν είχε επιτυχία.

Νεότεροι άνδρες

Παρά τους μνηστήρες της, η «πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο» δεν βρήκε ποτέ τον Mr Right.

«Η εμπειρία μου», είπε, «είναι ότι, όταν βρήκα τον κατάλληλο άνθρωπο, έφυγε μακριά μου. Οι σημαντικοί άντρες θέλουν να είναι το επίκεντρο- δεν θέλουν να είναι στη σκιά σου».

Ωστόσο, γνώρισε τον Javier Rigau y Rafols, έναν γοητευτικό Ισπανό που ήταν 34 χρόνια νεότερος. Ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους το 2006 – αλλά σύντομα τον διέκοψαν, επικαλούμενοι τη φρενήρη προσοχή του Τύπου.

Gina Lollobrigida and Javier Rigau y Rafols

Η Lollobrigida κινήθηκε νομικά εναντίον του πρώην φίλου της, Javier Rigau y Rafols

Ο Rigau, ωστόσο, προχώρησε στον γάμο – φέρεται ότι χρησιμοποίησε έναν απατεώνα για να κάνει πως ήταν η Lolobrigida. Σύμφωνα με τον λογαριασμό της, ανακάλυψε τον γάμο της μόνο τυχαία όταν βρήκε έγγραφα στο διαδίκτυο.

Κινήθηκε νομικά. Ο Rigau παρουσίασε μάρτυρες. Επέμεινε ότι η Lollobrigida είχε συμφωνήσει να τον παντρευτεί χρησιμοποιώντας ένα πληρεξούσιο που είχε χορηγήσει κάποτε.

Έχασε τη δικαστική υπόθεση που ακολούθησε, αλλά ο γάμος ακυρώθηκε το 2019 με την ευλογία του Πάπα.

Η Lollobrigida πολέμησε άλλη μια νομική αγωγή κατά του γιου της Milko, ο οποίος είχε ζητήσει τον έλεγχο των επιχειρηματικών συναλλαγών της μητέρας του. Στη μετέπειτα ζωή της, έγινε απομονωμένη. Αλλά – από καιρό σε καιρό – θα έκανε δικαστήριο στην τεράστια βίλα της, με το κοπάδι των λευκών πελαργών, στην αρχαία Αππία Οδό της Ρώμης.

«Είμαι απλώς μια σταρ του κινηματογράφου», είχε τη συνήθεια να λέει με ένα πλήρες γουργουρητό Norma Desmond, «επειδή το κοινό ήθελε να γίνω».

Η Gina Lolobrigida έζησε σε μια ηλικία στην οποία οι αναμνήσεις από τις μέρες της δόξας της – ως μέρος της βασιλικής οικογένειας του κινηματογράφου στις δεκαετίες του `50 και του `60 – έχουν γίνει αμυδρές. Λίγες από τις ταινίες της θεωρούνται πλέον κλασικές.

Όμως -στην εποχή της- ήταν από τις μεγάλες. Η ιστορία της ζωής της ήταν τόσο εξωτική όσο οποιοσδήποτε από τους ρόλους που έπαιξε.

Το πάθος για τη φωτογραφία

Εκτός από την υποκριτική, η Lollobrigida είχε και μια πάθος για τη φωτογραφία. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, απαθανατίζοντας στιγμές από τη ζωή της και των άλλων. Η έκθεση των φωτογραφιών της έγινε ένα από τα γεγονότα του καλλιτεχνικού κόσμου, αποκαλύπτοντας το ταλέντο της και τον προσωπικό της κόσμο.

Η Lollobrigida δεν ήταν μόνο μια ταλαντούχα ηθοποιός, αλλά και μια γυναίκα που αφιέρωσε μέρος της ζωής της σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Με πάθος για τα δικαιώματα των παιδιών, ίδρυσε ένα ίδρυμα που υποστηρίζει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σε ανάπτυξη. Έτσι, η απήχηση της ζωής της υπερβαίνει τα όρια του κινηματογράφου, αφού συνέβαλε στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τα μικρά παιδιά.

Ο θάνατος της Gina Lollobrigida αφήνει ένα κενό στον κινηματογραφικό κόσμο και στις καρδιές των θαυμαστών της. Ωστόσο, η κληρονομιά της θα ζει πάντα μέσα από τις ταινίες που συμμετείχε, τις φωτογραφίες που απαθανάτισε και το έργο της για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του κινηματογράφου, μια θρυλική φιγούρα που σημάδεψε τον χρόνο της.

Όσο για το motto ζωής της: «Όλοι είμαστε γεννημένοι για να πεθάνουμε. Η διαφορά είναι η ένταση με την οποία επιλέγουμε να ζήσουμε».

Ακολουθούν κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές όπου την απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός.

Η Lollobrigida φορώντας ένα βραδινό φόρεμα, φωτογραφήθηκε το 1952 για μια ταινία στο Picture Post με τίτλο Stars Bring Fashions From Italy

Φωτογραφία: Haywood Magee/Getty Images

 

Gina Lollobrigida wearing an evening dress, photographed on 5 July 1952 for a feature in Picture Post entitled Stars Bring Fashions From Italy

Lollobrigida τη δεκαετία του 1950

Φωτογραφία: Henry Gris/FPG/Getty Images

Gina Lollobrigida in the 1950s

Μια βοηθός γκαρνταρόμπας βοηθά την Lollobrigida να φορέσει τον κορσέ της το 1954

Φωτογράφος: Ulstein Bild/Getty Images

A wardrobe assistant helps Gina Lollobrigida get into her corset in 1954

Η Sophia Loren, αριστερά, η Yvonne de Carlo, στο κέντρο και η Lollobrigida στο Ball of Stars στο φεστιβάλ του Βερολίνου το 1954

Φωτογραφία: Popperfoto

Sophia Loren, Yvonne de Carlo and Gina Lollobrigida at the Ball of Stars at the Berlin Film Festival on 28 June 1954

Στη φωτογραφία με τον Renato Tontini

Φωτογραφία: Mondadori Portfolio/Getty Images

Renato Tontini and Gina Lollobrigida in Woman of Rome, 1954

Lollobrigida το 1955

Φωτογραφία: Everett/REX/Shutterstock

Gina Lollobrigida in 1955

Η Lollobrigida ετοιμάζεται να φωτογραφίσει τον Salvador Dali στο στούντιο του στο ξενοδοχείο St Regis στη Νέα Υόρκη το 1955

Φωτογραφία: Everett/REX/Shutterstock

Gina Lollobrigida prepares to photograph Salvador Dali in his studio at the St. Regis hotel in New York, which adjoined his suite, on 15 June 1955

Η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο, 1955

Η Lollobridgida κέρδισε το βραβείο David di Donatello καλύτερης ηθοποιού

Φωτογραφία: Alamy

Gina Lollobrigida in La donna più bella del mondo, 1955

Εκατοντάδες θαυμαστές, κυρίως έφηβοι, σταματούν το αυτοκίνητο της Lollobrigida καθώς φτάνει στη Στουτγάρδη της Γερμανίας το 1957.

Original Caption: Hundreds of Germans, mostly teenagers, halt the car of Italian actress Gina Lollobrigida, centre, as she arrives in Stuttgart, Germany on 19 March 1957 for a personal appearance. Police escort cars, upper center, also were stopped by the mob. Gina, who arrived in the South German city after being named West Germany’s most popular star, reached her hotel unscathed. Many persons in the crowd, however, suffered minor injuries or had their clothes torn

Ποτέ τόσο λίγοι, 1959

Στη φωτογραφία με τον Frank Sinatra

Φωτογραφία: MGM/Allstar

Frank Sinatra and Gina Lollobrigida in Never So Few, 1959

Solomon and Sheba, 1959

Φωτογραφία με τον Yul Brynner

Φωτογραφία: www.ronaldgrantarchive.com

Yul Brynner and Gina Lollobrigida in Solomon and Sheba, 1959

Η Lollobrigida με τον σύζυγό της, γιατρό Milko Skofic, και τον γιο τους Andrea Milko στα γυρίσματα του Come September το 1960. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1949 και χώρισε το 1971. Η Andrea γεννήθηκε το 1957.

Φωτογραφία: Henry Gris/FPG/Getty Images

Gina Lollobrigida with her husband Mirko Skofic and their son Mirko Skofic, Jr, circa 1952

Lollobrigida στη Γένοβα στις 20 Σεπτεμβρίου 1960.

Φωτογραφία: Keystone/Getty Images

Film star Gina Lollobrigida in Genoa on 20 September 1960 having returned to Italy for the filming of the romantic comedy Come September

Αυτοκρατορική Αφροδίτη, 1962

Νικητής του βραβείου David di Donatello για την καλύτερη ηθοποιό για την ερμηνεία της της αδερφής του Ναπολέοντα, Pauline Bonaparte

 

Gina Lollobrigida in Venere Imperiale, 1962

Woman of Straw, 1964

Φωτογραφία με τον Sean Connery

Φωτογραφία: Warner Bros/Allstar

Sean Connery and Gina Lollobrigida in Woman of Straw, 1964

Η Lollobrigida στο σπίτι της στην αρχαία Αππία Οδό στα περίχωρα της Ρώμης το 1964. Ήταν καταξιωμένη φωτογράφος και ένα βιβλίο της δουλειάς της με τίτλο Italia Mia εκδόθηκε το 1974

Φωτογραφία: Girolamo di Majo/AP

Gina Lollobrigida with her camera at her home on the ancient Appian Way on the outskirts of Rome on 2 July 1964

Hotel Παράδεισο, 1966

Φωτογραφία με τον Alec Guinness

Φωτογραφία: Moviestore/REX/Shutterstock

Gina Lollobrigida and Alec Guinness in Hotel Paradiso, 1966

Death Laid the Egg, 1968

Η Gina Lollobrigida στο πλατό

Φωτογραφία: Jim Pringle/AP

Gina Lollobrigida on the set of La morte ha fatto l’uovo, 1968

Η Lollobrigida ποζάρει φορώντας σχέδιο Pucci το 1968

Φωτογραφία: Everett/REX/Shutterstock

Gina Lollobrigida poses wearing a Pucci design in 1968

Falcon Crest, 1984

Φωτογραφία με τον Lorenzo Lamas

Φωτογραφία: Lorimar/Allstar

Gina Lollobrigida and Lorenzo Lamas in Falcon Crest, 1984

Η Lollobrigida στο κόκκινο χαλί στα εγκαίνια της έκθεσης Gina Lollobrigida Fotografa στο Palazzo delle Esposizioni το 2009

Φωτογραφία: Marilla Sicilia/REX/Shutterstock

Lollobrigida on the red carpet at the opening of the Gina Lollobrigida Fotografa exhibition at the Palazzo delle Esposizioni in Rome on 25 June 2009

Η Lollobrigida θαυμάζει την τούρτα των 90ων γενεθλίων της στους επίσημους εορτασμούς γενεθλίων της Gina Lollobrigida στη Ρώμη στις 4 Ιουλίου 2017

Φωτογραφία: Daniele Venturelli/Getty Images

Lollobrigida admires her 90th birthday cake at the official Gina Lollobrigida Birthday Celebrations in Rome on 4 July 2017

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραγωδία στην Θήβα | «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» μαρτυρούν οι γονείς για το νεκρό 18μηνο μωρό τους

Οι γονείς μέσα στον πόνο τους, περιμένουν τις απαντήσεις για το πώς έφυγε από τη ζωή το μωρό τους, στη Θήβα. Μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα..

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >