AD

Michelle Obama | Οι πραγματικά δυνατοί άντρες δεν χρειάζεται να υποτιμούν τις γυναίκες για να αισθάνονται δυνατοί

60 χρόνια πριν, στις 17 Ιανουαρίου του του 1964, γεννήθηκε η γυναίκα που πολλοί τη συγκρίνουν με την Jackie Kennedy, λόγω της δυναμικής προσωπικότητας και της απέρριτης κομψότητάς της.

 

Η αποφασιστική και δυναμική Μισέλ Ομπάμα είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα πρώην Πρώτης Κυρίας σε αυτόνομη πορεία. Φιλόδοξη και ικανή, συνεχίζει το δρόμο προς την εξουσία και είναι πολύ νωρίς να κριθεί, αφού προς το παρόν ακόμα γράφει ιστορία…

Ας ξεκινήσουμε την ιστορία της πρώην πρώτης Κυρίας από την αρχή…

Tα πρώτα χρόνια & η σταδιαδρομία

Η Μισέλ ΛαΒόν Ρόμπινσον Ομπάμα γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1964.

Κατάγεται από μια τυπική οικογένεια Αφρο-αμερικανών και μεγαλώνει στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγου μαζί με τους γονείς της και τον αδελφό της, Κρεγκ.

Αν και δεν είχαν οικονομική άνεση, οι Ρόμπινσον ήταν μια δεμένη οικογένεια, με τη Μισέλ και τον μεγαλύτερο αδερφό της να ωθούνται να διαπρέψουν στο σχολείο. Και τα δύο παιδιά παρέλειψαν τη δευτέρα δημοτικού και η Μισέλ επιλέχθηκε αργότερα για ένα πρόγραμμα χαρισματικών μαθητών που της επέτρεψε να παρακολουθήσει μαθήματα γαλλικών και προχωρημένων μαθημάτων βιολογίας.

Η μητέρα της, Μάριαν, δεν εργάζεται αλλά επιλέγει να μείνει στο σπίτι για να φροντίσει και να αφοσιωθεί στα παιδιά της. Η παρουσία του πατέρα της είναι αρκετά έντονη. Διανύοντας μόλις τη δεύτερη δεκαετία της ζωής του, μαθαίνει πως πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Έχει όμως πίστη πως θα τα καταφέρει και δεν συνεχίζει κανονικά την καθημερινότητά του. Βρίσκεται κάθε πρωί στη δουλειά του, κάτι που όπως η Μισέλ έχει δηλώσει, αποτέλεσε παράδειγμα για εκείνη.

Η Μισέλ φοιτά στο «λευκό» Πρίνστον. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια που γράφει στην πτυχιακή της εργασία γι’αυτό: «η εμπειρία μου στο Πρίνστον με έκανε να συνειδητοποιήσω περισσότερο από ποτέ το πόσο ‘μαύρη’ είμαι».Michelle Obama recalls her `scary` experience as a Princeton student |  Daily Mail Online

At Princeton, Michelle Obama complains about her student loans | Washington  Examiner

Εκεί δημιούργησε μια ανάγνωση πρόγραμμα για τα παιδιά των χειρωνακτών εργατών του σχολείου. Ως πτυχιούχος κοινωνιολογίας με δευτερεύουσα στις αφροαμερικανικές σπουδές, εξερεύνησε τις συνδέσεις μεταξύ των μαύρων αποφοίτων του σχολείου και των κοινοτήτων τους στην ανώτερη διατριβή της, αποφοιτώντας με έπαινο το 1985.

Κάνει τα πρώτα βήματα της δικηγορικής της καριέρας στο Sidley Austin στο Σικάγο.

Αφού απέκτησε το πτυχίο της από τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ το 1988, η Μισέλ εντάχθηκε στο γραφείο της δικηγορικής εταιρείας Sidley Austin. Εκεί γνώρισε τον Mπαράκ Ομπάμα, άρχισαν να βγαίνουν. Το πρώτο τους ραντεβού ήταν για να δουν την ταινία του Σπάικ Λι “Do The Right Thing”. Αρραβωνιάστηκαν μέσα σε δύο χρόνια και παντρεύτηκαν στην Trinity United Church of Christ στις 3 Οκτωβρίου 1992.

27 χρόνια μετά από εκείνο το μοιραίο πρώτο ραντεβού, η ιστορία έμελλε να γίνει ταινία με τίτλο “Southside With You”. Σε ελεύθερη μετάφραση… “Πρώτο Ραντεβού”.

Το ζευγάρι παντρεύεται το 1992, μετά από τρία χρόνια σχέσης και αποκτά δύο κόρες. Όπως όλα δείχνουν, σε πείσμα των καιρών… η δική τους ιστορία αγάπης έχει διάρκεια…Democratic presidential candidate Sen. Barack Obama holds his youngest daughter Sasha with his wife Michelle and daughter Malia while thanking...

Όταν ο Ομπάμα αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για γερουσιαστής του Ιλινόις το 1996, η Μισέλ αποδείχθηκε πειθαρχημένη βοηθός της εκστρατείας αναζητώντας υπογραφές και διοργανώνοντας πάρτι συγκέντρωσης κεφαλαίων. Ωστόσο, η νίκη τους έφερε στην οικογένεια νέες προκλήσεις. Μετά τη γέννηση των κοριτσιών τους, η Μισέλ έπρεπε συχνά να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις της εργασίας και της ανατροφής των παιδιών μόνη της με τον σύζυγό της που ασχολείται με τις επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα της πολιτείας Σπρίνγκφιλντ.

Με επιτυχία παρά τις δυσκολίες, η Μισέλ διορίστηκε εκτελεστική διευθύντρια κοινοτικών σχέσεων και εξωτερικών υποθέσεων για τα Νοσοκομεία του Πανεπιστημίου του Σικάγο το 2002. Προήχθη σε αντιπρόεδρο μετά από τρία χρόνια και υπηρέτησε στα διοικητικά συμβούλια του Chicago Council on Global Affairs και του Πανεπιστημίου του Chicago Laboratory Schools, αλλά τελικά μείωσε τις ώρες εργασίας και τις δεσμεύσεις της για να υποστηρίξει την είσοδο του Ομπάμα στην προεδρική κούρσα των ΗΠΑ.

Η θητεία ως Πρώτη Κυρία

The Obama Family

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, η Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα και οι κόρες Μάλια και Σάσα ποζάρουν για ένα οικογενειακό πορτρέτο με τον Μπο και τη Σάνι στο Rose Garden του Λευκού Οίκου την Κυριακή του Πάσχα, 5 Απριλίου 2015.

Δεν είναι λίγοι, εκείνοι που την συγκρίνουν με την Τζάκι Κένεντι, λόγω της δυναμικής προσωπικότητάς της και της απέρριτης κομψότητάς της. Και ποιό περιοδικό μόδας δεν θέλει να την κάνει εξώφυλλο…Οι Αμερικανίδες αντιγράφουν το στυλ της που μαγνητίζει… Με τις εξαιρετικές στυλιστικές της επιλογές έχει καταφέρει να γίνει είδωλο ντυσίματος για τις γυναίκες.

Αποτελεί πρότυπο μητέρας και συζύγου αλλά δεν περιορίζεται στο διακοσμητικό ρόλο που είχαν πολλές προκάτοχοί της.

Προωθεί με δυναμισμό και τόλμη τις πολιτικές του Μπαράκ Ομπάμα για ίσες ευκαιρίες, καλύτερη δημόσια υγεία και παιδεία, προγράμματα κατά της παιδικής παχυσαρκίας. Σχετικά με αυτό, μάλιστα, έχει γράψει και σχετικό βιβλίο και προκειμένου να δείξει στο τηλεοπτικό κοινό τη σημασία του να είσαι σε καλή φυσική κατάσταση, δεν διστάζει να κάνει push-ups στην πρωινή εκπομπή της Έλεν ντε Τζενέρις ή ακόμα να χορέψει το Thriller με τον σύζυγό της, ή Μπιγιονσέ στο Carpool του Τζέιμς Κόρντεν.

President Barack Obama and first lady Michelle Obama dance together during the Comander-in-Chief`s Inaugural Ball at the Walter Washington Convention...

Τα Μέσα Ενημέρωσης δείχνουν να την αγαπούν, ωστόσο, δεν λείπουν και οι αναφορές σε κάποια στραβοπατήματα ή ακόμα και υπερβολές της. Όπως και να’χει, η Μισέλ Ομπάμπα σε καμία περίπτωση δεν παίζει το ρόλο της «κυρίας» του «κυρίου»Προέδρου των ΗΠΑ, αλλά αποτέλεσε ένα από τα ισχυρότερα “όπλα” του. Δεν είχε γράψει τυχαία το Newsweek πως διαθέτει αυτό που αποκαλείται “star power”.

Μπορεί αρχικά να επικρίθηκε για την ειλικρίνειά της, ωστόσο η Μισέλ Ομπάμα σύντομα αποδείχθηκε πλεονέκτημα στην εκστρατεία με την ικανότητά της να παραδίδει σχετικές ιστορίες για την οικογένειά της. Εκτός από το ότι έγινε η πρώτη Αφροαμερικανίδα πρώτη κυρία μετά τη νίκη του Ομπάμα την ημέρα των εκλογών το 2008, έγινε η τρίτη με μεταπτυχιακό.

Η Μισέλ προσπάθησε να συνδέσει το δικό της πρόγραμμα με τους μεγαλύτερους νομοθετικούς στόχους του συζύγου της, στοχεύοντας κυρίως στην παιδική παχυσαρκία ενώ δημιουργούσε τον νόμο για την προσιτή υγειονομική φροντίδα. Το 2009, δούλεψε με τοπικούς μαθητές δημοτικού σχολείου για να φυτέψει έναν λαχανόκηπο 1.100 τετραγωνικών ποδιών στη νότια πλευρά του Λευκού Οίκου. Την επόμενη χρονιά ξεκίνησε το Let’s Move! πρωτοβουλία για την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας.

Το 2011, η Μισέλ συνίδρυσε το πρόγραμμα Joining Forces για να επεκτείνει τις επιλογές εκπαίδευσης και απασχόλησης για βετεράνους και να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τις δυσκολίες που μαστίζουν τις οικογένειες των στρατιωτικών. Αφού βοήθησε τον Ομπάμα να κερδίσει μια δεύτερη θητεία, δημιούργησε την πρωτοβουλία Reach Higher για να εμπνεύσει τους νέους να εξερευνήσουν ευκαιρίες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εξέλιξης σταδιοδρομίας.President Barack Obama and Michelle Obama arrive at the Phoenix Awards Dinner at Walter E. Washington Convention Center on September 17, 2016 in...

Συνεχίζοντας το οικογενειακό θέμα των προεκλογικών της ομιλιών, η πρώτη κυρία τόνισε τη σημασία του να παραμείνει επιμελής γονιός και έφερε τη μητέρα της να ζήσει μαζί της στον Λευκό Οίκο. Αναγνωρίστηκε επίσης για την ικανότητά της να συνδέεται με τις νεότερες γενιές παραμένοντας συντονισμένη με τη λαϊκή κουλτούρα. Αγκαλιάζοντας τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενθάρρυνε τους θαυμαστές να παρακολουθούν την πρόοδό της στους λογαριασμούς της στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram και αποδείχθηκε πρόθυμη να μεταφέρει τα μηνύματά της στο κοινό εμφανιζόμενη σε χιουμοριστικά σκετς στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση.

“Αν όλα αυτά που λέει (ο Τραμπ) είναι επώδυνα για εμάς, ως μεγάλες γυναίκες, τι μήνυμα παίρνουν τα μικρά κορίτσια για το πώς πρέπει να είναι η εμφάνισή τους και πώς πρέπει να φέρονται;” είναι τα λόγια της Μισέλ κατακεραυνώνοντας τον Αμερικανό μεγιστάνα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής εκστρατείας, η Μισέλ Ομπάμα πολλές φορές κατακεραύνωσε τον Αμερικανό μεγιστάνα. Συμπληρώνει ότι είχε σιχαθεί την τροπή που πήρε η προεκλογική εκστρατεία, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο να συνεχιστούν οι ίδιοι τόνοι “για τέσσερα χρόνια”.Episode 0984 -- Pictured: Michelle Obama during an interview on December 18, 2018 --

Τρία χρόνια πριν,  κυκλοφόρησε το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα “Becoming”το οποίο σημειώνει τρελές πωλήσεις. Σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων κυκλοφορίας είχε πωλήσει περισσότερα από 2 εκατ. αντίτυπα στη Β. Αμερική, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House.

Το βιβλίο έχει ήδη μεταφραστεί σε 31 γλώσσες, ενώ βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων στη Βρετανία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ολλανδία, στην Ισπανία και τη Γαλλία.

“Η επιτυχία δεν έχει να κάνει με το πόσα χρήματα κερδίζεις, αλλά με τη διαφορά που κάνεις στις ζωές των ανθρώπων.” είπε κάποτε η Μισέλ.

Αν κάθε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κυβερνούσε με γνώμονα τις παραπάνω σκέψεις της… Τότε ίσως υπήρχε ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο…

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Eurovision | Στον πρώτο ημιτελικό τις εντυπώσεις έκλεψε η Φουρέιρα με το Fuego, που άνοιξε το πρόγραμμα

Ο διαγωνισμός της Eurovision 2024 ξεκίνησε χθες το βράδυ στο Μάλμε και η έναρξη πραγματοποιήθηκε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Η Ελένη Φουρέιρα άνοιξε τον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού τραγουδώντας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >