AD

Εμμα Στόουν | Τι λέει για τις πολλές ωμές σκηνές σεξ στο Poor Things

«Δεν είμαι κάποια που θέλει να είναι γυμνή όλη την ώρα» είπε η Έμμα Στόουν για τις γυμνές σκηνές και το ωμό σεξ του χαρακτήρα που υποδύεται στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

 

Επικρίσεις για τις γραφικές σκηνές σεξ στην τελευταία της ταινία «Poor Things» έλαβε η Έμμα Στόουν, η οποία θέλησε να απαντήσει, λέγοντας πως το σεξ αποτελεί κρίσιμο μέρος της ιστορίας του χαρακτήρα που υποδύεται.

Η σχετικά «βρώμικη» διασκευή του μυθιστορήματος του Σκωτσέζου συγγραφέα Alasdair Gray από το 1992, ακολουθεί τον χαρακτήρα της Έμμα Στόουν, την Μπέλα Μπάξτερ, μια νεκρή γυναίκα που αναβιώνει με τον εγκέφαλο ενός αγέννητου παιδιού. Και το σεξ παίζει σημαντικό ρόλο στην ταινία ως ένας τρόπος με τον οποίο η Μπέλα μαθαίνει να κατανοεί το σώμα της και το πώς οι άλλοι το ποθούν.

Μάλιστα, υπάρχει ένας σεξουαλικά θετικός φεμινισμός που φτάνει στα άκρα όταν η Μπέλα μαθαίνει πως μπορεί να βγάλει κέρδος από τη δραστηριότητα που αγαπά και στρέφεται στην πορνεία για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές της. «Είμαστε τα δικά μας μέσα παραγωγής» αστειεύεται μιλώντας στο BBC.

Αν και η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, που έχει ήδη κατακτήσει κάποια βραβεία στα Critics Choice Awards και στις Χρυσές Σφαίρες, έχει λάβει ως επί το πλείστον θετικές κριτικές, οι ειλικρινείς και άφθονες σκηνές σεξ αποδείχθηκαν υπερβολικές για ορισμένους θεατές και κριτικούς.

Η παρουσιάστρια του BBC Radio 4, Σαμίρα Αχμέντ, αναφέρθηκε στις σκηνές αυτές, λέγοντας πως ήταν «αρκετά γραφικές» και προσθέτοντας: «Νομίζω πως είναι δίκαιο να πούμε ότι είναι ασυνήθιστο στις μέρες μας στο Χόλιγουντ».

H Έμμα Στόουν εξηγεί γιατί υπάρχει τόσο ωμό σεξ στο Poor Things

Η Έμμα Στόουν απάντησε πως η απόφαση αυτή αποτέλεσε αντικείμενο πολλών συζητήσεων κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της ταινίας. «Έπρεπε να είμαστε αληθινοί στην εμπειρία της Μπέλα» είπε η διάσημη ηθοποιός. «Το σεξ είναι, προφανώς, ένα τεράστιο μέρος της εμπειρίας της και της ανάπτυξής της, όπως είναι νομίζω για τους περισσότερους ανθρώπους στη ζωή» εξήγησε.

«Αλλά το βλέπω ως μία μόνο πτυχή από τις πολλές για εκείνη – όπως η ανακάλυψη του φαγητού ή της φιλοσοφίας, των ταξιδιών και του χορού. Το σεξ είναι μια άλλη πτυχή» συνέχισε. «Ένα από τα πράγματα για τα οποία είχαμε μιλήσει από πολύ νωρίς και το οποίο θεωρούσα εξαιρετικά σημαντικό ήταν ότι η Μπέλα είναι εντελώς ελεύθερη και δεν ντρέπεται για το σώμα της», δήλωσε η Έμμα Στόουν. «Δεν ξέρει να ντρέπεται γι’ αυτά τα πράγματα ή να τα καλύπτει ή να μη βουτάει στην πλήρη εμπειρία όταν πρόκειται για οτιδήποτε».

«Δεν είμαι κάποια που θέλει να είναι γυμνή όλη την ώρα»

Και συμπληρώνει: «Οπότε το να αποφεύγει η κάμερα κατά κάποιον τρόπο το σεξ ή να λέει “Εντάξει, λοιπόν, θα τα κόψουμε όλα αυτά επειδή η κοινωνία μας λειτουργεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο”, ένιωσα ότι δεν ήταν ειλικρινής για το ποια είναι η Μπέλα». «Δεν είμαι κάποια που θέλει να είναι γυμνή όλη την ώρα, αλλά είμαι κάποια που θέλει να τιμήσει τον χαρακτήρα όσο το δυνατόν πληρέστερα» πρόσθεσε. «Αυτό είναι μέρος του ταξιδιού της, οπότε ποια είμαι εγώ που θα πω ότι αυτό πρέπει να είναι ντροπή;» αναρωτήθηκε.

Τι λέει ο Γιώργος Λάνθιμος για την απεικόνιση της πορνείας

Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος του BBC ρώτησε τον σκηνοθέτη της ταινίας, Γιώργο Λάνθιμο, αν είχε ανησυχίες σχετικά με την απεικόνιση της πορνείας ως «απελευθερωτικής εμπειρίας μάθησης» σε σύγκριση με την «πραγματικότητα της πορνείας ως συντριπτικής εκμετάλλευσης των γυναικών».

«Όχι ακριβώς» δήλωσε ο Λάνθιμος. «Είναι στον ίδιο τόνο με την υπόλοιπη ταινία. Υπάρχει μια λογική πίσω από αυτό, η οποία υποστηρίζεται πλήρως από το ταξίδι της και τον τρόπο με τον οποίο συμβιβάζεται με τον κόσμο και εκπαιδεύεται. Δεν βλέπω πώς μπορείτε να το συνδέσετε με τη σύγχρονη ή την ιστορική πορνεία. Η ιστορία είναι πολύ ξεκάθαρη» πρόσθεσε.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

«Κόκκινος» συναγερμός σε όλη τη χώρα – Σε επιφυλακή οι Αρχές για τον κίνδυνο πυρκαγιάς την Πέμπτη

Τελευταία μέρα του καύσωνα σήμερα, καθώς από αύριο προβλέπεται αλλαγή στο σκηνικό του καιρού. Παραμένει όμως πολύ υψηλός ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΙΣΑ και φορείς ΠΦΥ ζητούν αύξηση της αμοιβής της ιατρικής επίσκεψης από τον ΕΟΠΥΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και το Συντονιστικό Όργανο Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ζητούν την αναπροσαρμογή της αμοιβής της ιατρικής επίσκεψης των γιατρών που είναι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συζήτηση και ψήφισμα στην ευρωβουλή για την τρομοκρατική επίθεση στην ελληνορθόδοξη Εκκλησία στη Δαμασκό

Συζήτηση για την «κατεπείγουσα ανάγκη προστασίας των χριστιανικών μειονοτήτων στη Συρία, στον απόηχο της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στην ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Προφήτη Ηλία στα περίχωρα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Φωτιά τώρα στον Ωρωπό – Επιχειρούν 13 πυροσβεστικά αεροπλάνα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις

Πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ασπροχώρι Ωρωπού Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκαν 60 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Παύλος Μαρινάκης στο Tik Tok: Σας λένε ψέματα όσοι λένε ότι η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρώπη στο κράτος Δικαίου

«Την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιον να σας λέει ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στην Ευρώπη στο Κράτος Δικαίου ή θα σας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βελόπουλος: Εσείς στείλατε φρεγάτες για να κάνουν τον τροχονόμο στους δουλέμπορους

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ειδικά για το μεταναστευτικό, άσκησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, στην ομιλία του,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >