AD

Μαρουσάκης | Δύο εποχές σήμερα, φθινόπωρο το πρωί και μετά άνοιξη -Χιόνια το Σάββατο σε χαμηλά υψόμετρα

Δύο εποχές σε μία μέρα θα συναντήσουμε την Πέμπτη (18/1), σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, καθώς ο καιρός θα ξεκινήσει με φθινόπωρο και θα καταλήξει με άνοιξη.

Ειδικότερα, όπως λέει ο μετεωρολόγος του Open, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, από την Πελοπόννησο και πιο βόρεια θα σημειωθούν κατά τόπους πρόσκαιρες βροχοπτώσεις, χωρίς τα φαινόμενα να προβληματίζουν ιδιαίτερα. Οι βροχές θα μετατοπιστούν στα ανατολικά και θα περιοριστούν στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, ενώ στα δυτικά θα φτιάξει ο καιρός μετά το μεσημέρι, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και υψηλές θερμοκρασίες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε καιρό με ηλιοφάνεια, αλλά και λίγες τοπικές συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί από 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο και από 5-6 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα φτάσει στη μέγιστη τιμή της στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η μέρα στην Αττική ξεκίνησε με λίγες τοπικές βροχές, αλλά ο καιρός είναι «μαλακός» όσον αφορά τις θερμοκρασίες. Αργότερα προς το μεσημέρι θα σταματήσουν οι βροχές και θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια, με τους ανέμους να πνέουν νότιοι στα 5-6 μποφόρ και τον υδράργυρο να «αγγίζει» τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα ξεκίνησε με συννεφιές, δεν αποκλείεται να σημειωθούν και πρόσκαιρες βροχοπτώσεις, ενώ προς το μεσημέρι θα ανοίξει ο καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Ισχυρός θα πνέει ο νοτιάς στα 5-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 19 βαθμούς στη μέγιστη τιμή της.

Χιόνια το Σάββατο σε χαμηλό υψόμετρο -Ψυχρή αέρια μάζα θα κατέβει από τα βόρεια
Την Παρασκευή (19/1) αναμένεται να σημειωθούν κάποιες βροχές προς τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου χωρίς να προβληματίσουν, ενώ αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή (8-10 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα) στην κεντρική ηπειρωτική χώρα.

Το Σάββατο (20/1) θα κυριαρχήσουν έντονα φαινόμενα σε μεγάλο τμήμα της χώρας, θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας, ενώ θα πέσουν χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, δεν αποκλείεται γύρω από την πόλη της Θεσσαλονίκης, ακόμη και εντός αυτής, να δούμε χιονόπτωση τις βραδινές ώρες.

 

Θερμή αέρια μάζα η οποία έρχεται από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής θα προσεγγίσει τη χώρα μας την Παρασκευή, καθώς κινείται βορειοανατολικά και θα ανεβάσει τις θερμοκρασίες. Όμως, θα δούμε μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές προς το Σάββατο (20/1), καθώς μια άλλη ψυχρή αέρια μάζα από τα βόρεια θα κατέβει προς τη χώρα και θα εκτοπίσει τη θερμή, με αποτέλεσμα την κάθετη πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα και μετά. Επίσης, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και την Κυριακή (21/1), αλλά και τη Δευτέρα (22/1).

 

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα μπουν τα λεφτά στους λογαριασμούς – Πίνακες με τα ποσά για όλη την Ελλάδα

Την ερχόμενη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα συναρμόδια υπουργεία. Σύμφωνα με την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νότια Κορέα: Κατάρρευση κατασκευής σε ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό – Επτά παγιδευμένοι

Οι αρχές στη Νότια Κορέα εικάζουν ότι επτά άτομα έχουν παγιδευτεί μετά την κατάρρευση ενός μεγάλου κτιρίου σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη Ουλσάν, σύμφωνα με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ευρωπαϊκό μήνυμα Κάλλας από τη Λευκωσία: Υποστήριξη στην Ουκρανία, ενίσχυση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή και σταθερή γραμμή για το Κυπριακό

Η Υπάτη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Κάγια Κάλλας, επισκέφθηκε τη Λευκωσία, όπου είχε συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τα μυστικά του Οικόπεδου 2 στο Ιόνιο: Έως και 200 δισ. κυβικά μέτρα το δυνητικό κοίτασμα φυσικού αερίου

Ως ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα χαρακτηρίζουν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τη συμφωνία που υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στην ExxonMobil, την HelleniQ Upstream και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δημογλίδου για Βορίζια: Οι αστυνομικοί αναζητούν παράνομο οπλισμό ακόμα και σε νεκροταφεία – Eνδείξεις για συμμετοχή κι άλλων ατόμων

Για τις εξελίξεις σχετικά με την έρευνα της αστυνομίας για το φονικό στα Βορίζια αναφέρθηκε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στην εκπομπή Newsroom

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >