AD

Αυτός είναι ο πιο ευτυχισμένος λαός στην ΕΕ

Η έρευνα από τη Eurostat έγινε στις 27 χώρες – μέλη το 2022

 

Η Eurostat πραγματοποίησε μια έρευνα το 2022 και δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της στις 15 Ιανουαρίου. Σε αυτήν αποκάλυψε ποιοι πολίτες της ΕΕ είναι πιο ικανοποιημένοι και ευτυχισμένοι με τη ζωή τους στις χώρες – μέλη.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που συγκέντρωσε, οι χώρες μέλη της ΕΕ έχουν έναν μέσο όρο που φτάνει το 7,1 στα 10, με αρκετές χώρες να το ξεπερνούν, όντας αρκετά ικανοποιημένοι από τη ζωή στη χώρα τους.

Στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκεται η Αυστρία με 7,9, ενώ την ακολουθούν τρεις χώρες με 7,7, η Φινλανδία, η Πολωνία και η Ρουμανία.

Πιο χαμηλά είναι η Ιταλία με 7,2, η Ισπανία με 7,1 και η Γαλλία με 7. Ακόμα πιο κάτω η Ελλάδα, με 6,7 που είναι τρίτη από τέλος, πάνω μόνο από τη Γερμανία, που είναι προτελευταία με 6,5 και την Βουλγαρία που φτάνει μόλις το 5,6.

Η ικανοποίηση από τη ζωή των πολιτών της ΕΕ, διαμορφώθηκε από πολλούς παράγοντες ανάμεσα σε αυτούς η ηλικία, το επίπεδο μόρφωσης, η οικονομική κατάσταση, η καθημερινότητά του, οι επιλογές του και πολλά άλλα. Ωστόσο όπως λέει η Eurostat, στις περισσότερες χώρες οι βαθμολογία ήταν πάνω από 6 κάτι που σημαίνει γι’ αυτήν ότι οι πολίτες αισθάνονται περισσότερο θετικά συναισθήματα παρά αρνητικά για τον τρόπο διαβίωσής τους.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

3 πρώην – και νυν- μεγαλόσχημοι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στις αρχές σχετικά με τη διερεύνηση εταιρικού σχήματος στο οποίο μετέχουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και το οποίο είχε συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Kamala Harris | Ίσως είμαι η πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση, αλλά δεν θα είμαι η τελευταία.

Η Καμάλα Χάρις είναι μια πρωτοπόρος πολιτική ηγέτης που συμβολίζει την ποικιλομορφία και την ενδυνάμωση, αποτελώντας πρότυπο για τις επόμενες γενιές μέσω της αφοσίωσής της στην κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

H μέρα που γεννήθηκε το πρώτο μωρό του«δοκιμαστικού σωλήνα»

Στις 25 Ιουλίου 1978, η Louise Joy Brown, το πρώτο μωρό στον κόσμο που συλλαμβάνεται μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF) δίνοντας ελπίδα σε εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο που επιθυμούσαν να αποκτήσουν ένα παιδί.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >