AD

Υποχωρεί μέχρι και δέκα βαθμούς η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Ειδικά, δε, για την Αττική, προβλέπονται χιονοπτώσεις θα σημειώνονται κατά διαστήματα από τα ξημερώματα μέχρι το απόγευμα της Κυριακής
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου και από τα βόρεια με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (της τάξεως των 8 – 10 βαθμών Κελσίου) και χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια.

Πιο αναλυτικά:

Β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (20-01-24) στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ τις απογευματινές ώρες θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδος και στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδος.

β) Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (21-01-24) οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης ενώ θα σταματήσουν στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία και την Ήπειρο.

γ) Τη Δευτέρα (22-01-24) ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα σταματήσουν.

Α. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν:

α) Από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (20-01-24) αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νοτιοδυτικό Αιγαίο .

β) Την Κυριακή (21-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο Αιγαίο.
γ) Από τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (22-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (23-01-24).

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (20-01-24) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (21-01-24) στην Ήπειρο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
β. Από τις πρώτες ώρες της Κυριακής (21-01-24) μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Η εξέλιξη των φαινομένων

Νεώτερες πληροφορίες για την πορεία του καιρού και τις χιονοπτώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο καταγράφοντας τις 13 περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά έδωσε το πρωί της Παρασκευής ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Σύμφωνα με την εκτίμησή του συνολικά θα είναι 13 οι περιοχές στις οποίες θα χιονίσει από αργά το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

Ειδικά, δε, για την Αττική ο μετεωρολόγος του Alpha προβλέπει χιονοπτώσεις θα σημειώνονται κατά διαστήματα από τα ξημερώματα μέχρι το απόγευμα της Κυριακής

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >