AD

Απορρίπτει «κατηγορηματικά» ο Νετανιάχου τους όρους της Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων και τον τερματισμό του πολέμου

«Δεν θα κάνω συμβιβασμούς όσον αφορά τον πλήρη ισραηλινό έλεγχο στον τομέα της ασφάλειας για όλα τα εδάφη δυτικά του ποταμού Ιορδάνη»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε «κατηγορηματικά» τις προϋποθέσεις που έθεσε η Χαμάς αναφορικά με τον τερματισμό του πολέμου και την απελευθέρωση των ομήρων, ύστερα από τη δημοσιοποίηση μιας έκθεσης της παλαιστινιακής οργάνωσης για την επίθεση που έλαβε χώρα στις 7 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, «Σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των ομήρων μας, η Χαμάς ζητά τον τερματισμό του πολέμου, την αποχώρηση των δυνάμεών μας από τη Γάζα, την απελευθέρωση όλων των δολοφόνων και των βιαστών. Και να παραμείνει η Χαμάς άθικτη» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Απορρίπτω κατηγορηματικά τους όρους της συνθηκολόγησης των τεράτων της Χαμάς», πρόσθεσε.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στα τέλη Νοεμβρίου με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, του Κατάρ και της Αιγύπτου, επέτρεψε την απελευθέρωση περίπου 100 από τους 240 ομήρους που κρατούσε η Χαμάς στη Γάζα. Αφού έληξε η περίοδος κατάπαυσης του πυρός ο Νετανιάχου δέχεται εντεινόμενες πιέσεις να διασφαλίσει την απελευθέρωση των υπόλοιπων 136 ομήρων.

Στη σημερινή ανακοίνωσή του ο Νετανιάχου υιοθετεί πιο σκληρή γραμμή, σε σχέση με το παρελθόν, για το ζήτημα του παλαιστινιακού κράτους.

«Δεν θα κάνω συμβιβασμούς όσον αφορά τον πλήρη ισραηλινό έλεγχο στον τομέα της ασφάλειας για όλα τα εδάφη δυτικά του ποταμού Ιορδάνη», είπε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε την Παρασκευή ότι μίλησε με τον Νετανιάχου για πιθανές λύσεις για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να είναι αποστρατιωτικοποιημένο. Το Σάββατο ο Νετανιάχου φάνηκε ότι απορρίπτει τις προτάσεις του Μπάιντεν και στη σημερινή ανακοίνωσή του επανέλαβε ότι θα επιμείνει να έχει το Ισραήλ «τον έλεγχο της ασφάλειας σε όλα τα εδάφη δυτικά του Ιορδάνη». Είπε ότι αντιμετώπισε «διεθνείς και εσωτερικές πιέσεις» για να αλλάξει στάση αλλά «η επιμονή του ήταν αυτή που εμπόδισε επί χρόνια την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους το οποίο θα συνιστούσε υπαρξιακό κίνδυνο για το Ισραήλ».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Η Βρετανία πρόκειται να παραδώσει 100.000 drones στην Ουκρανία έως τον Απρίλιο του 2026

Η Βρετανία δεσμεύτηκε την Τετάρτη (4/6) να προμηθεύσει την Ουκρανία με 100.000 drones έως το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους, τον Απρίλιο του 2026, σηματοδοτώντας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κομοτηνή: Κρατούμενοι στις φυλακές μέχρι την έκδοσή τους στη Γερμανία οι συλληφθέντες ως μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης

Ενώπιον της Εισαγγελέως Εφετών Θράκης οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί οι δύο ημεδαποί 45 και 23 ετών, πατέρας και γιος, που συνελήφθησαν χθες στον οικισμό Ηφαίστου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κ. Τσουκαλάς: «Στροφή 180 μοιρών κάνει η κυβέρνηση γιατί βλέπει ότι είναι βαθύτατα εκτεθειμένη»

Στην ενημερωτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Γιώργο Γρηγοριάδη βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ –

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τουρκία: Πέντε δήμαρχοι του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης τέθηκαν υπό κράτηση

Η τουρκική δικαιοσύνη διέταξε σήμερα να φυλακισθούν πέντε δήμαρχοι του σοσιαλδημοκρατικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του κύριου σχηματισμού της αντιπολίτευσης, τρεις από τους οποίους είναι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >