AD

Caroline του Μονακό | H ζωή μιας από τις ωραιότερες γαλαζοαίματες όλων των εποχών

Αφιέρωμα στη ζωή της πανέμορφης κόρης της Grace Kelly με τα σκληρά χτυπήματα της μοίρας, με αφορμή τα γενέθλιά της. Γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου του 1957.

 

Η πριγκίπισσα Caroline γεννήθηκε στο Μονακό το 1957, σε έναν κόσμο με δικαιώματα, κύρος και τεράστιο πλούτο.

Ως κόρη της σταρ του κινηματογράφου του Χόλιγουντ Grace Kelly και του πρίγκιπα Renie , η άφιξη της Caroline γιορτάστηκε ευρέως. Έφερε τον εντυπωσιακό τίτλο “Hereditary Princess of Monaco”, αν και καταργήθηκε όταν γεννήθηκε ο αδερφός της Πρίγκιπας Albert ένα χρόνο αργότερα.

Συγκρίνοντας τις φωτογραφίες  της με της μητέρας της, Grace Kelly,  θα πει κανείς ότι έχει κληρονομήσει εκτός από την ομορφιά, τη φινέτσα και την κομψότητά της.

Princess Caroline: A look back at Princess Grace of Monaco`s daughter through the years

Grace Kelly`s Forever Look | Vanity Fair

Η θρυλική Grace Kelly , ενσάρκωσε την τέλεια φινέτσα του ‘50. Η πιο  σοφιστικέ σταρ του Χόλιγουντ, η επιτομή του αμερικανικού chic-χάρη στην οποία το πριγκιπάτο του Μονακό πήρε τη θέση  που κατέχει στον παγκόσμιο χάρτη της κοσμοπολίτικης ζωής – απέπνεε πάντα εγγενή αριστοκρατία. Καλλονή, πρότυπο εκατομμυρίων γυναικών και όνειρο άλλων τόσων ανδρών, συνδύαζε την εύθραστη αύρα, και το “ηφαίστειο”. Στο νέο της ρόλο, της πριγκίπισσας, ανέμειξε τη χαλαρότητα και την άνεση με την κλασική υψηλή ραπτική, εντάσσοντας υπέρκομψες τουαλέτες, αποφασιστικά κουστούμια, casual ντύσιμο, εσπαντρίγιες, κάπρι παντελόνια, twin sets, ή και τουρμπάνια στην εντυπωσιακή γκαρνταρόμπα της. H Hermes, ονόμασε την τσάντα Kelly προς τιμήν της. Αξίζει να σημειωθεί πως ο λόγος που την κρατούσε, ήταν για να κρύβει την κοιλιά της κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης της. Η Grace Kelly δεν κατέκτησε τυχαία την αθανασία στον κόσμο της μόδας. Δημιούργησε στυλ που παραμένει σημείο αναφοράς. Το 1990, επιλέχθηκε ως ένας από τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους στην ιστορία, συμμετέχοντας στη λίστα για τους πιο καλοντυμένους.

Princess Caroline: A look back at Princess Grace of Monaco`s daughter through the yearsΗ Caroline, ο Albert και η αδελφή τους Stephanie μεγάλωσαν στο Μονακό, με τακτικά ταξίδια για να επισκεφτούν τον παππού και τη γιαγιά τους στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Η Caroline είναι η πρωτότοκη κόρη του Πρίγκιπα Renie του Μονακό και ως μεγαλύτερη αδελφή του Πρίγκιπα Albert Β`, βρισκόταν στην πρώτη θέση της γραμμής διαδοχής το μονεγασκικού θρόνου -από το 1957 έως το 1958 και μετά πάλι το 2005 έως το 2014, όταν γεννήθηκε ο ανηψιός της Πρίγκιπας Ιάκωβος.

Σε μια συνέντευξη για το περιοδικό People τον Απρίλιο του 1982, λίγο πριν από φύγει από τη ζωή  η μητέρα της , η Grace περιέγραψε την Caroline και την Stephanie ως ζεστές, φωτεινές, διασκεδαστικές, έξυπνες και ικανές κοπέλες. Η Καρολίνα ήταν εξαιρετικά επιμελής μαθήτρια και τελείωσε τη βασική της εκπαίδευση με επαίνους. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης φιλοσοφία, αρχές ψυχολογίας, βιολογία και μιλάει πέντε γλώσσες. Λατρεύει τα σπορ και συγκεκριμένα την ιππασία και το σκι στο βουνό.

Princess Caroline: A look back at Princess Grace of Monaco`s daughter through the years

H Caroline είπε στα μέσα ενημέρωσης της παιδικής της ηλικίας: “Μεγάλωσα με την αίσθηση του καθήκοντος, της υπακοής και της ενοχής. Αυτό που έπρεπε να κάνω ήταν πάντα πριν από αυτό που ήθελα να κάνω.”

Η Caroline υπήρξε διάσημη καλλονή στα νιάτα της. Πιστή σε οίκους μόδας, όπως ο Dior και ο Valentino,αναδείχθηκε κυρίως από τον στενό φίλο της πριγκίπισσας και σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ της Chanel.Υπήρξε επίσης μία από τις μούσες του και ένα από τα σύμβολα του στυλ στις δεκαετίες το ‘70 και του ‘80. Ντυνόταν με θηλυκά κουστούμια, πολυτελείς τουαλέτες και η συνεργασία της με τον Lagerfeld, την κατέγραψε μόνιμα στη λίστα των πιο κομψών γυναικών. Ο συνήθως “συγκρατημένος” πατέρας της,πρίγκιπας Renie ,αναφερόμενος στην εντυπωσιακή εμφάνιση της κόρης του, είπε κάποτε :”Είναι πολύ όμορφη… Απλώς αξιαγάπητη!”

Princess Caroline: A look back at Princess Grace of Monaco`s daughter through the years

Princess Caroline: A look back at Princess Grace of Monaco`s daughter through the years

Μετά την αποφοίτησή της από το γυμνάσιο, η Caroline σπούδασε στο St Mary`s School Ascot στο Λονδίνο και στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι, λαμβάνοντας δίπλωμα φιλοσοφίας.

Η Πριγκίπισσα, η οποία μιλάει άπταιστα πέντε γλώσσες, είχε μια σειρά από γνωστούς φίλους, συμπεριλαμβανομένου του Γάλλου τραγουδιστή Philippe Lavil. Ο Mark Shand, ο μικρότερος αδελφός της Camilla, Δούκισσας της Κορνουάλης και ο   Henri Giscard d`Estaing, ο γιος του πρώην Προέδρου  της Γαλλίας Valéry Giscard d`Estaing ήταν επίσης στενοί της φίλοι.

Ωστόσο, ο άνθρωπος που “έκλεψε την καρδιά της” ήταν ο Γάλλος τραπεζίτης Philippe Junot. Δυστυχώς, ο γάμος κατέληξε ως ένα πρώιμο παράδειγμα του γιατί οι άνθρωποι συχνά αναφέρονται στη ζωή της Caroline ως χτυπημένη από την «κατάρα του Οίκου των Grimaldi».

Η λεγόμενη κατάρα χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, όταν ο πρίγκιπας Renie  απήγαγε και βεβήλωσε μια νεαρή γυναίκα που πήρε εκδίκηση λέγοντας ότι “ποτέ ένας Grimaldi δεν θα βρει αληθινή ευτυχία στον γάμο”.

Ας ρίξουμε μια ματιά στην κακή τύχη της Caroline — χωρίς να ξεχνάμε ότι έχει επίσης την ευλογία να αποκτήσει τέσσερα υγιή και όμορφα παιδιά.

Phillipe Junot

Το ζευγάρι, που γνωρίστηκε όταν η Caroline ήταν ακόμα στο πανεπιστήμιο, παντρεύτηκε τον Ιούνιο του 1978, όταν ήταν μόλις 21 ετών, παρόλο που οι γονείς της λέγεται ότι αποδοκίμαζαν πολύ τον γάμο.

Princess Caroline: A look back at Princess Grace of Monaco`s daughter through the years

Η πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό στο χέρι του Phillipe Junot μετά τον γάμο τους στο Μονακό. 

Ήταν, άλλωστε, «κοινός θνητός» καθώς και 17 χρόνια μεγαλύτερος από τη νύφη.

Ανεξάρτητα από αυτό, ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα έδωσαν το πράσινο φως για αυτό που φαινόταν να είναι ο λαμπερός, πεμπτουσίας παραμυθένιος γάμος με 600 καλεσμένους, συμπεριλαμβανομένων των αστέρων του κινηματογράφου από τις μέρες της μητέρας της στο Χόλιγουντ, όπως ο Gregory Peck και o Frank Sinatra.

Ωστόσο, ο γάμος ήταν απίστευτα βραχύβιος. Οι γνώστες του παλατιού ισχυρίστηκαν ότι η σχέση του ζευγαριού μαστιζόταν από καυγάδες μέχρι που χώρισαν λιγότερο από δύο χρόνια μετά τον γάμο. Δεν είναι ακριβώς το παραμύθι, τελικά.

Stefano Casiraghi

Princess Caroline: A look back at Princess Grace of Monaco`s daughter through the years

Δεν πέρασε πολύς καιρός πριν η Caroline ξαναβρεί την αγάπη, με τον άντρα που έχει αναφερθεί συχνά ως «ο έρωτας της ζωής μου» — ο Stefano Casiraghi, ο Ιταλός δρομέας ταχύπλοων και επιχειρηματίας.

Στις 29 Δεκεμβρίου του 1983 παντρεύτηκαν και απέκτησαν τρία παιδιά, τον Andrea, τη Charlotte και τον Pierre.

Ο Stefano είπε στο γαλλικό περιοδικό Un Homme Libre ότι γνώριζε την Caroline για δύο χρόνια πριν ξεκινήσουν επίσημα να βγαίνουν.

«Στα τέλη του μήνα Ιουνίου, (1983) καταλάβαμε και οι δύο ότι θέλαμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλον κάθε μέρα, και ήμασταν καλεσμένοι από κοινούς φίλους για μια κρουαζιέρα στην Κορσική, και στο τέλος αυτής της κρουαζιέρας περάσαμε 10 ημέρες μαζί στη Σαρδηνία μόνοι μας και επιστρέψαμε στο Μόντε Κάρλο όπου δεν αφήσαμε ποτέ ο ένας τον άλλον», είπε ο Stefano.

Ο σύζυγός της χάνει τη ζωή του σε ηλικία 30 ετών σε αγώνες ταχύτητας με το ταχύπλοο σκάφος του. Η Caroline η οποία ήταν ιδιαίτερα ερωτευμένη μαζί του, βυθίστηκε σε βαθιά θλίψη με το χαμό του.

O Stefano υπερασπιζόταν τον παγκόσμιο τίτλο του offshore και ο αγώνας υποτίθεται ότι ήταν ο τελευταίος του πριν αποσυρθεί από το άθλημα.

Μόλις εβδομάδες νωρίτερα, ο 30χρονος είχε επιζήσει από άλλο ατύχημα όταν το σκάφος του ανατινάχθηκε στα ανοιχτά του Γκέρνσεϊ. Λέγεται ότι η Caroline ήταν απολύτως συντετριμμένη και πολλοί πιστεύουν ότι δεν συνήλθε ποτέ πραγματικά από την απώλεια του νεαρού συζύγου της.

Η Caroline και ο Stefano Casiraghi την ημέρα του γάμου τους. 

Το 1983, όταν η Caroline ήταν έγκυος στον γιο τους Andrea, το ζευγάρι παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στο Hall of Mirrors στο Monagasque Princley Palace. (Ο γάμος της Caroline με τον Phillipe δεν είχε ακόμη ακυρωθεί επίσημα, επομένως δεν τους επετράπη να κάνουν γάμο στην εκκλησία.)

Μετά τη γέννηση του Andrea, η Caroline και ο Stefano απέκτησαν άλλα δύο παιδιά, τη Charlotte το 1986 και τον Pierre, το 1987.

Πριγκίπισσα Η Caroline από το Μονακό, ο Stefano Casiraghi και ο γιος τους Andrea παρευρίσκονται στη βάφτιση της κορούλας Charlotte. 

Princess Caroline: A look back at Princess Grace of Monaco`s daughter through the years

Ο θάνατος της πριγκίπισσας Grace

O κόσμος συγκλονίστηκε το 1982 όταν η 52χρονη πριγκίπισσα Grace σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 1982. Η Grace Kelly οδηγεί το καφέ Rover της στους λόφους έξω από το Μονακό. Στο μέρος που γυρίστηκε το “Κυνήγι του κλέφτη.” Με τη διαφορά πως τώρα στη θέση του συνοδηγού, αντί για τον Κάρυ Γκραντ, κάθεται η θυμωμένη Stephanie.

Η πριγκίπισσα είχε ειδοποιήσει το σοφέρ της στο Roc Agel πως θα οδηγούσε η ίδια την κόρη της μέχρι το Μονακό. Από εκεί θα ξεκινούσε το ταξίδι της για τη σχολή της στο Παρίσι. Προβάλει στο σοφέρ τη δικαιολογία πως το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου πρέπει να παραμείνει ελεύθερο ώστε να μην τσαλακωθούν τα φορέματα της Stephanie. Η αλήθεια ήταν πως ήθελε να πει ορισμένα πράγματα στην κόρη της, πριν φύγει για το Παρίσι, που δεν ήθελε να τα ακούσει κανείς.

Φτάνοντας στο σημείο του δρόμου με τις επικίνδυνες στροφές, η Grace βλέπει μέσα στον καθρέφτη ένα φορτηγό που την ακολουθεί.

Μια ξαφνική ζαλάδα που αισθάνεται και ο οδηγός του φορτηγού παρατηρεί το Rover να χάνει φευγαλέα τη σταθερότητα της πορείας του και να ξύνει τους βράχους. Το αυτοκίνητο βγαίνει ξαφνικά από το δρόμο και πέφτει στο κενό. Το ασθενοφόρο βρίσκει την Grace χωρίς ίχνος εξωτερικής αιμορραγίας, αλλά αναίσθητη. Η Stephanie, σε κατάσταση σοκ, αλλά χωρίς σοβαρά τραύματα, βγήκε από το αυτοκίνητο από την πόρτα του οδηγού, αφού η άλλη είχε μπλοκάρει. Έτσι δημιουργήθηκε ο μύθος που ήθελε εκείνη οδηγό στη μοιραία διαδρομή. Η κατάστασή της διαπιστώνεται εξ’αρχής ως μη αναστρέψιμη. Στην αξονική τομογραφία που υποβάλλεται, διαπιστώνεται ότι έχει υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτό εξηγεί την απώλεια ελέγχου στη στροφή αλλά και τις εγκεφαλικές κακώσεις από τη σύγκρουση.

Οι φήμες οργιάζουν και τα άσχημα νέα ταξιδεύουν παντού. Εικοσιτέσσερις ώρες μετά το δυστύχημα, ο γιατρός της Grace εξηγεί με βαριά φωνή στους Grimaldi πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα για την πριγκίπισσα. Μετά από ένα σύντομο οικογενειακό συμβούλιο, τα μηχανήματα που την κρατούν στη ζωή σβήνουν.

O πρίγκιπας Ernst August

Ο επόμενος γάμος της Caroline, με τον πρίγκιπα Ernst August V του Ανόβερου, ήταν κάθε άλλο παρά «τρίτη φορά τυχερός».

Το ζευγάρι παντρεύτηκε ανήμερα των γενεθλίων της, στις 23 Ιανουαρίου του 1999 με πολιτικό γάμο, με την Caroline να φορά ένα όμορφο κοστούμι Chanel. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει πρόσφατα μια κόρη, την Alexandra, και περνούσαν μεγάλο μέρος του χρόνου τους μαζί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ωστόσο, ο γάμος πάντα μαστιζόταν από φήμες η ζωή με τον φλογερό Γερμανό Πρίγκιπα δεν ήταν εύκολη.

Caroline & Ernst August στο Μονακό στις 4 Αυγούστου 2000. 

O Ernst λέγεται ότι έχει μια έντονη ιδιοσυγκρασία. Μεταξύ πολλών περιστατικών που αναφέρθηκαν, φέρεται ότι έσπασε τη μύτη ενός φωτογράφου στα τέλη της δεκαετίας του `90 και το 2004 αντιμετώπισε κατηγορίες για επίθεση μετά από μια διαμάχη σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Επίσης, φέρεται να προσέβαλε τη βασίλισσα Ελισάβετ φιλώντας τη σε μια βασιλική εκδήλωση στην Αγγλία. Ο  Γερμανός πρίγκιπας και η βασίλισσα είναι μακρινά ξαδέρφια. Ο Ernsst έπρεπε να ζητήσει την άδεια της βασίλισσας να παντρευτεί με τη βασιλική οικογένεια του Μονακό, επειδή ο Ernst είναι, τεχνικά, στη σειρά για τον βρετανικό θρόνο.

Στην πραγματικότητα, ο πρίγκιπας Ernst-August έχει μια εντυπωσιακή καταγωγή. Είναι ο επικεφαλής του έκπτωτου βασιλικού Οίκου του Ανόβερου, μιας γερμανικής βασιλικής δυναστείας που παρείχε μονάρχες της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας από το 1714 και κυβέρνησε το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τον θάνατο της βασίλισσας Βικτώριας το 1901.

Αλλά ο Ernst πέρασε πολύχρωμα στους τίτλους , από τη σύλληψη να ουρεί δημόσια, μέχρι την πτώση σε κώμα με οξεία παγκρεατίτιδα μια ημέρα πριν από το θάνατο του πρίγκιπα Renie.

Η Caroline of Hanover με τον Ernst August από το Hanover και την κόρη τους Alexandra 

Μέχρι το 2010, το ζευγάρι φέρεται να ζούσε χωριστές ζωές και αυτές τις μέρες, αναφέρονται ως “αποξενωμένοι”. Η Alexandra είναι το μόνο από τα τέσσερα παιδιά της Carp;ome που έχει τίτλο «Πριγκίπισσα Alexandra του Ανόβερου».

Princess Caroline: A look back at Princess Grace of Monaco`s daughter through the years

Η Caroline του Μονακό δεν θέλησε να κάνει καμία πλαστική επέμβαση και στα 65 της χρόνια, ο χρόνος έχει αφήσει πάνω της τα “σημάδια” του. Ωστόσο, παραμένει ιδιαίτερα κομψή, πολύ λεπτή, την ενθουσιάζει να συχνάζει σε πασαρέλες μόδας και έχει υψηλές φιλίες σε όλον τον κόσμο. Θα έλεγα πως “ξέρει να γερνάει όμορφα”…  Τώρα πια, την ενδιαφέρει να ασχολείται με τα εγγόνια της και τις φιλανθρωπίες.

Princess Caroline: A look back at Princess Grace of Monaco`s daughter through the years

Princess Caroline: A look back at Princess Grace of Monaco`s daughter through the years

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >