AD

Ραφαέλα Πιτσικάλη | Δεν σταμάτησε ποτέ να δίνει κουράγιο σε όλους – Η γενναία μάχη της με τον καρκiνο μέσα από τις αναρτήσεις της

Η Ραφαέλα Πιτσικάλη έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, αλλά ούτε μια στιγμή δεν έπαψε να δίνει κουράγιο στην οικογένεια και τους φίλους της

 

Η νεαρή κοπέλα από τα Χανιά, η Ραφαέλα Πιτσικάλη, δεν είναι πια μαζί μας. Άφησε την τελευταία της πνοή την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου σε ηλικία 21 ετών, έπειτα από τετραετή μάχη με τον καρκίνο.

Η πρώτη διάγνωση της πάθησης της Ραφαέλας έγινε τον Ιούνιο του 2020. Τότε, η νεαρή Χανιώτισσα είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Αττικόν με έντονους πόνους και μικρή απόκριση στα αναλγητικά. Η διάγνωση άλλαξε όλη της τη ζωή: Σάρκωμα Ewing.

Έκτοτε έδινε με θάρρος και την αμέριστη στήριξη της οικογένειάς της, αλλά και συμπολιτών της, μια πολύ δύσκολη “μάχη”. Χημειοθεραπείες, νοσηλεία – διαμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο “Ελπίδα”, εγχείρηση στην Ελλάδα για την απομάκρυνση του όγκου. Τον Οκτώβριο του 2021 υπήρξε η πρώτη υποτροπή, που αντιμετωπίστηκε με δεύτερη επέμβαση και με ακτινοβολίες.

Πριν από ένα περίπου μήνα, τον Μάιο του 2023, υπήρξε, δυστυχώς, δεύτερη υποτροπή. Η οικογένεια τής Ραφαέλας Πιτσικάλη, μετά την απόφαση των θεραπόντων γιατρών ότι δεν μπορεί να γίνει νέα επέμβαση στην Ελλάδα, αποφάσισε να απευθυνθεί σε Αντικαρκινικά Κέντρα του εξωτερικού και έχει ήδη προγραμματιστεί, στις 8 Αυγούστου 2023, η επίσκεψή της Ραφαέλας στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, στο Χιούστον των ΗΠΑ.

Έκτοτε, η Ραφαέλα νοσηλευόταν στην Αμερική αλλά δεν έχασε ποτέ το κουράγιο της και μέσα από τις αναρτήσεις της δεν σταμάτησε να δίνει ελπίδα σε όλο τον κόσμο που δίνει παρόμοιες μάχες.

Στην τελευταία της ανάρτηση, η Ραφαέλα είχε ανεβάσει μια φωτογραφία με την οικογένειά της από έναν αγώνα μπάσκετ στο γήπεδο των Χιούστον Ρόκετς. “Μια από τις πιο όμορφες στιγμές μου”, έγραφε στο σχόλιο της ανάρτησης. 

“Μπορεί ο νέος χρόνος να μας βρήκε στο νοσοκομείο αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι μας βρήκε μαζί. Σας ευχαριστώ πολύ που είστε πάντα στο πλευρό μου και στα όμορφα και στα άσχημα …του χρόνου να είμαστε όλοι μαζί σπίτι μας, Σας λατρεύω”, έγραφε η Ραφαέλα στην ανάρτησή της από τις 2 Ιανουαρίου. 

“Χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και ότι επιθυμεί ο καθένας σας Σας αγαπώ πολύ”, ευχόταν η Ραφαέλα την Πρωτοχρονιά”. 

“Χρόνια πολλά με υγεία, υγεία, υγεία και τους αγαπημένους ανθρώπους στο πλευρό μας όπου και να βρίσκεστε και στην άλλη άκρη του κόσμου” έγραφε η νεαρή κοπέλα, ποζάροντας στο πλευρό του πατέρα της, τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. 

“Σας ευχαριστώ πολύ”, έλεγε σε όλον τον κόσμο που της έστελνε την αγάπη του, με αφορμή την έναρξη του δεύτερου κύκλου χημειοθεραπειών. 

“Θα μου λείψεις πολύ κολλητή μου… εύχομαι η επόμενη συνάντηση να μας βρει υγιής και πίσω στην πατρίδα Σ´αγαπω πολύ”, έγραφε η Ραφαέλα, αγκαλιάζοντας μια φίλη της στις 30 Νοεμβρίου. 

“Μπαμπάκα μου, πόσο μου έλειψες!”, έγραφε σε ένα βίντεο όπου χόρευε με τον πατέρα της που είχε ταξιδέψει για να την επισκεφτεί στην Αμερική.

 

“1η ημέρα σπίτι. Σας ευχαριστώ πολύ”, έγραφε η Ραφαέλλα μετά την ολοκλήρωση των θεραπειών της το περσινό καλοκαίρι.

 

Η νεαρή Ραφαέλα δεν έχασε το κουράγιο της ούτε όταν εμφάνισε καρκίνο για τρίτη φορά.

 

“Είμαι για μετάγγιση, αλλά τα κρητικά κρητικά και στην Αμερική”, έγραφε η Ραφαέλα, χωρίς να χάνει ούτε για μια στιγμή το κουράγιο της.

 

“Τα σημάδια της μάχης για τη ζωή” έλεγε η Ραφαέλα, δείχνοντας χαμογελώντας τα σημάδια από τις εγχειρήσεις της.

 

“Μια υπενθύμιση: Όσο δύσκολα και να περνάς μην τα βάλεις κάτω, θα τα καταφέρεις” έλεγε η Ραφαέλα, δίνοντας κουράγιο σε όλους τους φίλους της στα social media.

Ενώ όταν τη ρωτούσαν πώς νιώθει που παλεύει τέσσερα χρόνια με τον καρκίνο, η Ραφαέλα πάντα χαμογελαστή απαντούσε:

“Δεν γράφτηκε πουθενά ότι η ζωή είναι εύκολη αλλά σου επιβεβαιώνω ότι με θετική ψυχολογία, πιστη, χαμόγελα, ανθρώπους που σε αγαπάνε και αγάπη προς τον εαυτο σου μπορείς να καταφέρεις τα πάντα ! Θα τα καταφέρω! Μπόρα είναι θα περάσει”, έγραφε η Ραφαέλα όταν είχε διαγνωστεί για 2η φορά με υποτροπή.

 

“Μην βλέπεις το 1 αρνητικό, δες τα 99 καλά” έγραφε όταν έχανε τα μαλλιά της από τις χημειοθεραπείες.

 

Να το κανεις για εσένα επειδή πραγματικά θέλεις να νιώσεις ότι προσφέρεις , ότι σώζεις μια ζωή και θα πλημμυρίσεις από συναισθήματα απερίγραπτα για τους άλλους”, προέτρεπε τους φίλους της μέσα από τα social media.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μητσοτάκης: Η πολιτική δεν είναι telemarketing

Βολές για τους «πατριώτες του καναπέ» και τα χριστιανόμετρα Συνέντευξη στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα τόσο στο εσωτερικό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Θρίλερ με το ελικόπτερο του Προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι

Θρίλερ με τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι, φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη.  Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν είχε την Κυριακή «αναγκαστική προσγείωση», ανέφερε η κρατική τηλεόραση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κοκτέιλ ζέστης και αφρικανικής σκόνης και σήμερα

Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια και τις θερμές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα. Καταιγίδες στα ορεινά ηπειρωτικά, τοπικά μέτριοι άνεμοι στα πελάγη, αυξημένες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >