AD

Επιδείνωση του καιρού σε δύο δόσεις – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Ειδικότερα για την Αττική προβλέπεται ένταση των χιονοπτώσεων από το απόγευμα της Δευτέρας (29-01-24) στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο από το βράδυ.

 

Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ ο καιρός καθώς δύο διαταραχές, η πρώτη την Κυριακή (28-01-24) και η δεύτερη από το μεσημέρι της Δευτέρας (29-01-24) και την Τρίτη (30-01-24) θα επηρεάσουν τη χώρα. Εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από την δεύτερη διαταραχή.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά την διάρκεια του τριημέρου Κυριακής – Τρίτης (της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου) και οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.

Πιο αναλυτικά:

Α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (28-01-24) στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου ενώ τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα χιονίσει και σε ορεινές περιοχές της Κρήτης.
β) Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (29-01-24) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μακεδονίας και της Θράκης, από αργά το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν. Αντιθέτως, ένταση των χιονοπτώσεων προβλέπεται μετά το μεσημέρι της Δευτέρας στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα νησιά του Αιγαίου (στα ορεινά) καθώς και σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές της Κρήτης.

Ειδικότερα για την Αττική προβλέπεται ένταση των χιονοπτώσεων από το απόγευμα της Δευτέρας (29-01-24) στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο από το βράδυ.

γ) Την Τρίτη (30-01-24) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις βόρειες και ανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.
δ) Την Τετάρτη οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης.Β. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν:

α) Από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (30-01-24) αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.
β) Την Τετάρτη (31-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από την δεύτερη διαταραχή (από το μεσημέρι της Δευτέρας (29-01-24) έως και την Τρίτη(30-01-24)) κυρίως στις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Δημήτρης Μακαλιάς: «Δεν μπορεί η κρατική τηλεόραση να λειτουργεί με τους όρους της ιδιωτικής και να έχει στόχο τα νούμερα»

Ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς προχώρησε σε δηλώσεις που συζητήθηκαν, εμφανιζόμενος στην εκπομπή Breakfast@star με τον Ηλία Σκουλά. Μεταξύ άλλων, ο Μακαλιάς μοιράστηκε τις απόψεις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΔΝΤ: Η Βρετανία δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία το 2025, αλλά με τον υψηλότερο πληθωρισμό στη G7

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να έχει τη δεύτερη ταχύτερη ανάπτυξη μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών το 2025, σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δήμητρα Παπαδοπούλου: «Όποτε βλέπω τους Απαράδεκτους, κοιτάζω άναυδη το θάρρος και το θράσος μας»

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα την Τετάρτη, με αφορμή τη θεατρική πρεμιέρα της παράστασης που σκηνοθετεί για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP): 13,7 εκατ. άνθρωποι κινδυνεύουν με ακραία επίπεδα πείνας λόγω περικοπών στη διεθνή βοήθεια

Σχεδόν 14 εκατ. άνθρωποι στο Αφγανιστάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Αϊτή, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και το Σουδάν κινδυνεύουν με ακραία επίπεδα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η άσκηση με βάρη μπορεί να αλλάξει το μικροβίωμα του εντέρου μέσα σε λίγες εβδομάδες, υποστηρίζει μελέτη

Η άσκηση με βάρη δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να αλλάξει σημαντικά τo μικροβίωμα του εντέρου μέσα σε μόλις οκτώ εβδομάδες. Αυτό προκύπτει

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κώστας Μπίγαλης: «Όταν μια γυναίκα είναι καλυμμένη σε μια σχέση, δεν πάει πουθενά»

Ο γνωστός καλλιτέχνης Κώστας Μπίγαλης, πρόσφατα παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή “Νωρίς νωρίς” της ΕΡΤ, όπου φιλοξενήθηκε από τους παρουσιαστές

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >