AD

Χιόνια στην Αττική Δευτέρα και Τρίτη

Για την Αττική προβλέπεται ένταση των χιονοπτώσεων από το απόγευμα της Δευτέρας στα ορεινά και ημιορεινά και από το βράδυ σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, προχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής η ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα:

Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός καθώς δύο διαταραχές, η πρώτη από σήμερα Κυριακή (28-01-24) και η δεύτερη από το μεσημέρι της Δευτέρας (29-01-24) και την Τρίτη (30-01-24) θα επηρεάσουν τη χώρα. Εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από τη δεύτερη διαταραχή.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά την διάρκεια του τριημέρου Κυριακής – Τρίτης (της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου) και οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.

Πιο αναλυτικά:

Α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Σήμερα Κυριακή (28-01-24) στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου ενώ από τις απογευματινές ώρες θα χιονίσει και σε ορεινές περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας και της Κρήτης.

β) Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (29-01-24) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400m). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα νησιά του Αιγαίου (στα ορεινά) καθώς και σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές της Κρήτης.

Ειδικότερα για την Αττική προβλέπεται ένταση των χιονοπτώσεων από το απόγευμα της Δευτέρας (29-01-24) στα ορεινά και ημιορεινά και από το βράδυ σε περιοχές με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400m).

γ) Την Τρίτη (30-01-24) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις βόρειες και ανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

δ) Την Τετάρτη (31-01-24) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης.

Β. Πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 9 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν:

α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (30-01-24) αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.

β) Την Τετάρτη (31-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από την πρώτη διαταραχή σήμερα Κυριακή (28-01-24) κατά τόπους στην Εύβοια και την Κρήτη και κυρίως από τη δεύτερη διαταραχή από το μεσημέρι της Δευτέρας (29-01-24) έως και την Τρίτη (30-01-24) κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων (βροχοπτώσεις με μπλε αποχρώσεις – χιονοπτώσεις με ροζ αποχρώσεις) τις πρωινές ώρες και αργά το βράδυ της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου.

xartis_1
Χάρτης 1. Γεωγραφική κατανομή των εκτιμώμενων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 29/01, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
xartis_2
Χάρτης 2. Γεωγραφική κατανομή των εκτιμώμενων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων αργά το βράδυ της Δευτέρας 29/01, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη χιονιού στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 30 Ιανουαρίου.

xartis_3
Χάρτης 3. Εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος χιονιού στα ανατολικά ηπειρωτικά μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 30/01, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
xartis_4
Χάρτης 4. Εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος χιονιού στην Κρήτη μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 30/01, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Έκλεισε η λεωφόρος Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ λόγω χιονόπτωσης

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην λεωφόρο Πάρνηθας διακόπηκε πριν από μερικές ώρες και στα δύο ρεύματα, από το ύψος του τελεφερίκ, λόγω χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα Καταφύγια Πάρνηθας, η θερμοκρασία στην περιοχή είναι στους -1 °C, με δυνατούς ανέμους και ελαφριά χιονόπτωση.

«Όσοι επιχειρήσετε να ανέβετε με τα πόδια χρειάζεται προσοχή καθώς το μεσημέρι αναμένονται πιο έντονα καιρικά φαινόμενα. Αν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία και το κατάλληλο εξοπλισμό, ας αποφύγετε την ανάβαση» αναφέρουν οι σχετικές οδηγίες.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Βίντεο ντοκουμέντο με τη σύλληψη δύο 16χρονων για ληστείες

Βίντεο ντοκουμέντο εξασφάλισε το ΕΡΤnews από ληστείες ανηλίκων σε περίπτερα στα Νότια Προάστια, συγκεκριμένα στην Αργυρούπολη, στην Ηλιούπολη και τον Άλιμο. Το βίντεο δείχνει τις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βασίλειος Κωστέτσος: «Το jeep μου που πήρε φωτιά ξαφνικά, θα είχα καεί ζωντανός»

Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά με ηλεκτρικά αυτοκίνητα που τυλίχθηκαν στις φλόγες, ο Βασίλειος Κωστέτσος μοιράστηκε μια εφιαλτική εμπειρία που έζησε ο ίδιος πριν από

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Rosamund Pike στο «Inter Alia» της Suzie Miller – Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση του National Theatre Live στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Ρόζαμουντ Πάικ επιστρέφει στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας με το νέο έργο της Suzie Miller, Inter Alia, που προβάλλεται μαγνητοσκοπημένα στο Μέγαρο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ρωσία: Πουλάμε πετρέλαιο σε χαμηλές τιμές σε χώρες που οι ΗΠΑ επιχειρούν να ασκήσουν πιέσεις

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα είναι σε θέση να προμηθεύει υψηλής ποιότητας πετρέλαιο σε πιο χαμηλές τιμές σε χώρες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Στο μικροσκόπιο το «βρεγμένο» κινητό, οι δύο μυστηριώδεις κλήσεις και ο διαπληκτισμός των συνεργών

Τα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων και οι κλήσεις που έγιναν πριν και μετά την διπλή δολοφονία στο κάμπινγκ της  Φοινικούντας αναμένεται να δώσουν απαντήσεις. Ωστόσο,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Λάθος φάρμακο χορηγήθηκε σε καρκινοπαθή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Είναι καλά στην υγεία της η 62χρονη γυναίκα που έκανε χημειοθεραπεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και της χορηγήθηκε λάθος φάρμακο. Tο προσωπικό του νοσοκομείου αντιλήφθηκε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >