AD

Oprah Winfrey | Μετέτρεψε τα τραύματά σου σε σοφία

Η μεγαλύτερη μαύρη φιλάνθρωπος της Αμερικανικής Ιστορίας, η οποία θεωρείται ότι είναι-ίσως- η γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, σήμερα κλείνει τα 70 της χρόνια. Τα τραυματικά παιδικά χρόνια, η κακοποίηση, η φτώχεια δεν την εμπόδισαν να αγγίξει την κορυφή.

 

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο που χρειάστηκε να ξεπεράσουν αμέτρητα εμπόδια για να πετύχουν αυτό που έχουν σήμερα. Η υπομονή σε δύσκολες καταστάσεις κάνει έναν άνθρωπο μεγαλύτερο και δυνατότερο. Ακόμη και σε περίπτωση ενός τρομερού λάθους, μπορούν να ληφθούν μαθήματα. Η Oprah Winfrey έχει περάσει πολλές δύσκολες στιγμές στη ζωή της, αλλά έχει καταφέρει τόσα πολλά. Χωρίς την παιδική της ηλικία, δεν θα ήταν ο εργατικός άνθρωπος που είναι σήμερα. Είναι δισεκατομμυριούχος, αλλά η περιουσία της δεν της δόθηκε απλόχερα και δίχως προσπάθεια. Η Oprah δεν εγκατέλειψε ποτέ τον εαυτό της και ξεπέρασε κάθε εμπόδιο που μπήκε στο δρόμο της.

Η Winfrey είναι γνωστή για την πολυβραβευμένη εκπομπή τοκ σόου  “The Oprah Winfrey Show”. Έχει την υψηλότερη σε τηλεθέαση εκπομπή του είδους της στην ιστορία και προβάλλονταν από το 1986 έως το 2011.

Δεν είναι τυχαίο που το 1993, ο Michael Jackson που επί 14 χρόνια δεν είχε δώσει καμία συνέντευξη, δέχτηκε να μιλήσει στην Oprah,

Η συνέντευξη προβλήθηκε ζωντανά από τη Νέβερλαντ σε όλο τον κόσμο και αποτέλεσε το τηλεοπτικό γεγονός της δεκαετίας, προσελκύοντας 90 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Έχει ανακηρυχθεί το πλουσιότερο άτομο Αφρο-Αμερικανικής καταγωγής του 20ου αιώνα,η μεγαλύτερη μαύρη φιλάνθρωπος της Αμερικανικής ιστορίας και είναι η πρώτη μαύρη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο. Αρκετά μέσα, θεωρούν ότι είναι η γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο!

 

Παιδικά χρόνια

“Γίνεσαι αυτό που πιστεύεις.”

 

Oprah Winfrey

Η Oprah Winfrey γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1954 στο Kosciusko του Μισισιπή. Οι γονείς της δεν ήταν ποτέ παντρεμένοι ή μαζί σε όλη της τη ζωή. Η μητέρα της, Vernita Lee, ζούσε στη φτώχεια από την ημέρα που γεννήθηκε η Oprah. To μικρό κορίτσι ξεκίνησε στο νηπιαγωγείο σε ηλικία πέντε ετών, αλλά γρήγορα πήγε στην πρώτη δημοτικού λόγω της υψηλής νοημοσύνης της. Η εξυπνάδα της είναι αυτή που την έκανε να πετύχει απίστευτα ποσά στη ζωή της. Όταν ήταν επτά ετών, απέκτησε το πρώτο της κρεβάτι και το δικό της δωμάτιο. Ήταν μια χαρούμενη μέρα για εκείνη γιατί κοιμόταν σε έναν καναπέ ή στο πάτωμα τα πρώτα επτά χρόνια της ζωής της. Στην ηλικία των εννέα ετών, η Oprah πήγε να ζήσει με τον μπαμπά της, Vernon Winfrey, στο Milwaukee. Το να μένει εκεί δεν ήταν καλύτερο από το να μένει με τη μαμά της. Η Oprah κακοποιήθηκε σεξουαλικά από εννέα έως δεκατριών ετών.Ο ξάδερφός της που την είχε κακοποιήσει απείλησε ότι αν το πει σε κανέναν, θα τη σκότωνε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχει πολλές σωματικές και συναισθηματικές επιπτώσεις από τη δοκιμασία. Ωστόσο, αρνήθηκε να παραιτηθεί από τον εαυτό της και συνέχισε να αγωνίζεται. Η Όπρα έφυγε πολλές φορές γιατί ήθελε να ξεφύγει από όλα τα προβλήματά της, αλλά πάντα την έβρισκε γρήγορα η τοπική αστυνομία ή ο πατέρας της. Δυστυχώς, έλαβε τρομακτικά νέα όταν ήταν δεκατεσσάρων ετών. Η Oprah ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος αλλά έχασε το μωρό στα πρώτα λεπτά που γεννήθηκε. Δεν υπήρχε ταυτότητα για το ποιος ήταν ο πατέρας. «Μπορείς να τα έχεις όλα, όχι όλα ταυτόχρονα», είπε. Η παιδική ηλικία της Oprah ήταν πολύ καταστροφική, αλλά παρόλα αυτά κράτησε το κεφάλι της ψηλά.

Εκπαίδευση και επιτυχία

“Να είσαι ευγνώμων γι’ αυτό που έχεις. Θα καταλήξεις να έχεις περισσότερα. Αν επικεντρώνεσαι σε ό,τι δεν έχεις, ποτέ δεν θα έχεις αρκετά.”

 

Παραδόξως, η ζωή της Oprah άρχισε να αλλάζει μετά την αποφοίτησή της από το γυμνάσιο. Έλαβε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί. Αυτό ήταν τεράστιο για εκείνη, γιατί οι γονείς της δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά την εκπαίδευσή της. Στο Πανεπιστήμιο, σπούδασε στις Επικοινωνίες Λόγου και τις Παραστατικές Τέχνες. Η Oprah αποφοίτησε  μετά από τέσσερα χρόνια φοίτησης. Παραδόξως, η πρώτη της προσφορά εργασίας ήταν ως παρουσιαστής στις ειδήσεις της 6ης ώρας. Δύο χρόνια αργότερα, έλαβε μια άλλη δουλειά ως συμπαρουσιάστρια για την εκπομπή «People are Talking» του WJZ-TV της Βαλτιμόρης. Συνέχισε την ανοδική της πορεία όταν έλαβε μια τρίτη πρόταση εργασίας στην εκπομπή AM Chicago. Ένα μήνα αφότου άρχισε να εμφανίζεται ως η νέα παρουσιάστρια του talk show, έγινε το νούμερο ένα talk show στην αγορά του Σικάγο. Δεδομένου ότι ήταν τόσο επιτυχημένη, ένα χρόνο αργότερα η εκπομπή μετονομάστηκε σε “The Oprah Winfrey Show”. Επίσης, πήρε ένα ρόλο στην ταινία «The Color Purple» ως Sophia, μια Αφροαμερικανίδα. Η Oprah είχε αγγίξει την επιτυχία.

Επιτεύγματα και επιστροφή

“Να έχεις δίπλα σου μόνο ανθρώπους που θα σε ανεβάζουν ψηλά!”

 

Oprah Winfrey

Αν και έγινε εξαιρετικά πλούσια, η Oprah δίνει πολλή από την περιουσία της στους άπορους. Έχει χαρακτηριστεί ως η πιο φιλάνθρωπος Αφροαμερικανός όλων των εποχών. Η Oprah έχει δημιουργήσει πολλά ιδρύματα και οργανισμούς για να βοηθήσει φιλανθρωπικά ιδρύματα και επίσης να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση των ζωών των ανθρώπων. Το 1998, δημιούργησε το Oprah Angel Network. O κύριος στόχος ήταν να κάνει τη διαφορά στη ζωή των άλλων. Αυτό το δίκτυο έχει συγκεντρώσει περισσότερα από πενήντα εκατομμύρια δολάρια. Η κύρια δωρεά του δικτύου ήταν στο περιστατικό του τυφώνα Κατρίνα προκειμένου να βοηθηθούν οικογένειες με τις τρομερές συνθήκες και να βγουν από αυτή την τραγωδία. Επίσης, δημιούργησε τους οργανισμούς «The Oprah Winfrey Foundation» και «The Oprah Winfrey Operating Foundation».Με κάθε τρόπο η Oprah προσπαθεί να κάνει τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη. Η Oprah δεν έζησε καλά παιδικά χρόνια, αλλά το να προσφέρει σε όσους έχουν ανάγκη τη βοηθάει να απαλύνει τις δυσάρεστες αναμνήσεις.

Μέχρι σήμερα,  Oprah έχει πετύχει πολλά. Είχε το δικό της εξαιρετικά επιτυχημένο talk show, δίκτυο και περιοδικό. Τα κακά νέα είναι ότι το talk show της ολοκληρώνεται στις 25 Μαΐου 2011. Άρχισε να κυκλοφορεί για πρώτη φορά το περιοδικό της τον Μάιο του 2000 και έγινε γρήγορα δημοφιλές. Έχοντας το δικό της περιοδικό της έδωσε έναν άλλο τρόπο επικοινωνίας με πολλούς τύπους ανθρώπων.

“Μετέτρεψε τα τραύματά σου σε σοφία.”

Oprah Winfrey

Τέλος, η Oprah έχει ξεπεράσει πολλά εμπόδια στη διάρκεια της ζωής της. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα εγκατέλειπαν τον εαυτό τους, αλλά εκείνη δεν το έκανε. Έγκυος σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών, κακοποίηση και φτώχεια δεν είναι η καλύτερη αρχή, αλλά η Oprah ξεπέρασε τις αντιξοότητες. Αποτελεί πρότυπο για πολλούς και αποδεικνύει γιατί οι άνθρωποι δεν πρέπει να εγκαταλείπουν τον εαυτό τους. Κάθε όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα αρκεί να υπάρχει θέληση.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >