AD

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο

Ακυρώνει όλες τις δημόσιες υποχρεώσεις του – Στη Βρετανία τις επόμενες ημέρες ο πρίγκιπας Χάρι για τον δει από κοντά

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει διαγνωστεί με μια μορφή καρκίνου, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της επέμβασης στην οποία υπεβλήθη για να αντιμετωπίσει την υπερπλασία του προστάτη, την περασμένη εβδομάδα.

Ο τύπος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με την ανακοίνωση ξεκίνησε πρόγραμμα τακτικών θεραπειών. «Διατηρεί την αισιοδοξία του για την έκβαση της θεραπείας και ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατόν» αναφέρουν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Αν και θα αναστείλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του, ο βασιλιάς Κάρολος, θα συνεχίσει να ασκεί τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους.

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση, ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να κάνει γνωστή τη διάγνωση για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει στο να δείχνει το κοινό κατανόηση σε όλους όσοι επηρεάζονται από τον καρκίνο.

Παράλληλα, σύμφωνα με το BBC, ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε με τον βασιλιά για τη διάγνωσή του και θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να τον δει τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια στιγμή, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ευχήθηκε στον βασιλιά Κάρολο «πλήρη και ταχεία ανάρρωση», ενώ, υπογράμμισε ότι «δεν έχει καμία αμφιβολία» ότι ο μονάρχης θα ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του το συντομότερο.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο

Την Κυριακή, ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε την εκκλησία στην πρώτη του δημόσια έξοδο μετά την επέμβαση στον προστάτη.

Ο μονάρχης χαιρέτησε τις κάμερες καθώς πήγαινε στη λειτουργία με τη σύζυγό του, τη βασίλισσα Καμίλα, στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στο Σάντριγχαμ.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Eurovision 2024 | Τα χασμουρητά της Μαρίνας Σάττι και οι αντιδράσεις που προκάλεσαν

Η συμπεριφορά της τραγουδίστριας την ώρα που έδινε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος του Ισραήλ δίχασε το κοινό, ενώ αρνητικά σχόλια εισέπραξαν και οι Θανάσης Αλευράς

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γεροτζιάφας | Η ανακοίνωση του κ. Πολάκη μου θύμισε τις διάφορες ανακοινώσεις που βγάζανε όλοι οι φασίστες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Παύλος Πολάκης απάντησε στην τοποθέτηση του καθηγητή αιματολογίας της Σορβόνης, Γρηγόρη Γεροτζιάφα, με το απειλητικό ύφος και τις ψεκασμένες θεωρίες, που έφερε στην επικαιρότητα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Προειδοποίηση για ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα από σήμερα το απόγευμα -Μπορεί να επηρεαστούν ηλεκτρονικές συσκευές

Μια ασυνήθιστα ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα μπορεί να κάνει την εμφάνισή της στο διάστημα σήμερα, προειδοποίησαν αξιωματούχοι – η πρώτη εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.  

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Τον πυροβόλησαν σχεδόν εν κινήσει από τη μηχανή» | Μαρτυρίες-σοκ για την εν ψυχρώ εκτέλεση στον Βύρωνα

Σοκ έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ εκτέλεση του 32χρονου Αλβανού χθες το βράδυ σε πολυσύχναστο σημείο του Βύρωνα.   Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για ξεκαθάρισμα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >