AD

Ομόφυλα ζευγάρια | Ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου

Αρχίζει σήμερα στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

 

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου καλούνται στην επιτροπή οι αρμόδιοι φορείς, ενώ τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην ολομέλεια προς συζήτηση στις 14 Φεβρουαρίου, προκειμένου να ψηφιστεί την επόμενη μέρα, οπότε και αναμένονται οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

Ο νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ίδιου φύλου και στην ενίσχυση της προστασίας από διακρίσεις, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ.

Αντικείμενο του παρόντος νόμου αποτελούν: α) η τροποποίηση του Αστικού Κώδικα, προκειμένου να αναγνωρισθεί η δυνατότητα σύναψης γάμου από πρόσωπα του ίδιου φύλου, β) οι αναγκαίες παρεμβάσεις στην εργατική νομοθεσία για την προστασία των ομοφύλων συζύγων και γονέων, γ) η διεύρυνση της προστασίας από διακρίσεις και δ) η ειδικότερη ρύθμιση σχέσεων με στοιχεία αλλοδαπότητας.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Eurovision 2024 | Τα χασμουρητά της Μαρίνας Σάττι και οι αντιδράσεις που προκάλεσαν

Η συμπεριφορά της τραγουδίστριας την ώρα που έδινε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος του Ισραήλ δίχασε το κοινό, ενώ αρνητικά σχόλια εισέπραξαν και οι Θανάσης Αλευράς

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γεροτζιάφας | Η ανακοίνωση του κ. Πολάκη μου θύμισε τις διάφορες ανακοινώσεις που βγάζανε όλοι οι φασίστες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Παύλος Πολάκης απάντησε στην τοποθέτηση του καθηγητή αιματολογίας της Σορβόνης, Γρηγόρη Γεροτζιάφα, με το απειλητικό ύφος και τις ψεκασμένες θεωρίες, που έφερε στην επικαιρότητα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Προειδοποίηση για ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα από σήμερα το απόγευμα -Μπορεί να επηρεαστούν ηλεκτρονικές συσκευές

Μια ασυνήθιστα ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα μπορεί να κάνει την εμφάνισή της στο διάστημα σήμερα, προειδοποίησαν αξιωματούχοι – η πρώτη εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.  

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Τον πυροβόλησαν σχεδόν εν κινήσει από τη μηχανή» | Μαρτυρίες-σοκ για την εν ψυχρώ εκτέλεση στον Βύρωνα

Σοκ έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ εκτέλεση του 32χρονου Αλβανού χθες το βράδυ σε πολυσύχναστο σημείο του Βύρωνα.   Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για ξεκαθάρισμα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >