AD

Slim Aarons | Ο κορυφαίος φωτογράφος των διασήμων & του διεθνούς jet set

Ο διάσημος φωτογράφος εκθέτει στοιχεία μιας ζωής που διαφορετικά δεν θα ήταν ορατή, επιτρέποντας στο κοινό του να δει τη ζωή της υψηλής κοινωνίας. Απαθανάτισε τους ‘Beautiful People’, ανάμεσά τους οι Kennedys, η Marilyn Monroe και η Grace Kelly.

 

 

Ο Slim Aarons (1916-2006) απεικόνισε την υψηλή κοινωνία, την αριστοκρατία, τους συγγραφείς, τους καλλιτέχνες, τα πρόσωπα των επιχειρήσεων, τους διάσημους και το περιβάλλον τους. Εστίασε στη χρυσή εποχή πλούτου, προνομίων, ομορφιάς και αναψυχής που συνέβη παράλληλα και ξεχωριστά το πολιτιστικό και πολιτικό σκηνικό του δεύτερου μισού του εικοστού αιώνα.

Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς φωτογράφους που με τις σαγηνευτικές του λήψεις απαθανάτισε τον χαλαρό τρόπο ζωής των πλουσίων και διασήμων. Ο λαμπερός κόσμος των φωτογραφιών του, στον οποίο γοητευτικοί και πλούσιοι άνθρωποι ξαπλώνουν δίπλα στην πισίνα, έγινε μια εμβληματική σειρά που ανέδειξε τον Slim Aarons σε έναν εξαίρετο καλλιτέχνη του 20ου αιώνα.

Μέσα από τις φωτογραφίες του, ο διάσημος φωτογράφος  εκθέτει στοιχεία μιας ζωής που διαφορετικά δεν θα ήταν ορατή, επιτρέποντας στο κοινό του να δει τη ζωή της υψηλής κοινωνίας.

Γεννημένος ως George Allen Aarons στις 29 Οκτωβρίου του 1916 στη Νέα Υόρκη, άρχισε να βγάζει φωτογραφίες σε ηλικία δεκαοκτώ ετών, αφού κατατάχθηκε στον στρατό των ΗΠΑ, όπου υπηρέτησε ως επίσημος φωτογράφος μάχης κατά τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου. Ως φωτογράφος μάχης είδε δράση στη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, παρακολουθώντας την πτώση του Τομπρούκ και την απελευθέρωση της Ρώμης. Έλαβε μάλιστα μια Πορφυρή Καρδιά.

Σε μια καριέρα που διήρκεσε έξι δεκαετίες, ο φωτογραφικός φακός του εστίασε από στρατιώτες σε αστέρες και διασημότητες.

Slim Aarons early days

Αφού άφησε το στρατό, ο Slim έγινε ανεξάρτητος φωτορεπόρτερ και μέσω των διασυνδέσεών του με τον Yank κατευθύνθηκε για την πρώτη του πολιτική περιοδεία στο Χόλιγουντ.

Στην Καλιφόρνια, τράβηξε την πιο επαινεμένη φωτογραφία του, Kings of Hollywood,  την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1957 που απεικονίζει τους Clark Gable, Van Heflin, Gary Cooper και James Steward, να χαλαρώνουν σε ένα μπαρ με επίσημα ρούχα.

Ο Slim φωτογράφησε την ελίτ του Χόλιγουντ – τους Humphrey Bogart, Lauren Bacall, Tony Curtis, Janet Lee.

Όταν το περιοδικό Life άνοιξε ένα γραφείο στη Ρώμη, ο Slim μετακόμισε και στην Αιώνια Πόλη, τον προορισμό μιας διεθνούς σειράς διασημοτήτων και αριστοκρατών, όπου ξεκίνησε σοβαρά το ισόβιο έργο του για την απαθανάτιση των “Beautiful People”.

Ο Slim δούλεψε για τα κορυφαία περιοδικά της εποχής ταξιδεύοντας συχνά για να παρευρεθεί σε πάρτι στο Μπέβερλι Χιλς ή στη Λεωφόρο Παρκ. Απολάμβανε τους χειμώνες στο Γκστάαντ ή το Παλμ Μπιτς και τα καλοκαίρια στη γαλλική ή ιταλική ριβιέρα και την Καραϊβική. Οι δουλειές του ήταν γεμάτες με τολμηρά λαμπερά κοινωνικά εγχειρήματα.

Ο Slim Aarons κατέλαβε μια χρυσή εποχή πλούτου, προνομίων, ομορφιάς και αναψυχής. Οι εικόνες του είναι ένα πραγματικό “who is who” της υψηλής κοινωνίας.Ο Slim Aarons μπορεί να είναι γνωστός ως ο βασικός φωτογράφος lifestyle, αλλά ήταν ο πρώτος που θα παραδεχόταν ότι οι γυναίκες ήταν το κυριότερο  θέμα του.

«Η μόνη παραλία που αξίζει να προσγειωθείς ήταν στολισμένη με όμορφα, ημίγυμνα κορίτσια που μαυρίζουν σε έναν ήρεμο ήλιο» έλεγε χαρακτηριστικά.

Από τους λόφους του Χόλιγουντ έως τις απομακρυσμένες ελβετικές βουνοκορφές, ο Slim φωτογράφιζε ακούραστα τις τοπικές ομορφιές και τα style icons.

Κατά τη διάρκεια της 50χρονης καριέρας του, ο Aarons ήταν τακτικός συνεργάτης σε περιοδικά όπως Life, Town & Country, Vogue και Holiday, ενώ φωτογράφισε στιγμές από τις ζωές προσωπικοτήτων, ανάμεσά τους οι Kennedys, η Marilyn Monroe και η Grace Kelly. Το 1997, ο Mark Getty -συνιδρυτής της Getty Images- επισκέφτηκε τον Aarons στο σπίτι του, αγόρασε ολόκληρο το αρχείο φωτογραφιών του Aarons και στη συνέχεια δημοσίευσε ένα βιβλίο με το έργο του Poolside with Slim Aarons μια δεκαετία αργότερα. Οι ειλικρινείς σκηνές του Aaron τού έχουν αφήσει μια κληρονομιά που τον καθορίζει ως έναν από τους πιο σημαντικούς φωτογράφους της γενιάς του.    

Εντυπωσιακό είναι ότι ο Slim Aarons δεν χρησιμοποίησε ποτέ στυλίστα ή μακιγιέρ. Έκανε την καριέρα του με αυτό που ονόμασε «φωτογραφίζοντας ελκυστικούς ανθρώπους που κάνουν ελκυστικά πράγματα σε ελκυστικά μέρη». «Ήξερα τους πάντες», είπε σε μια συνέντευξη στο The (London) Independent το 2002. «Με καλούσαν σε ένα από τα πάρτι τους γιατί ήξεραν ότι δεν θα τους έκανα κακό. Ήμουν ένας από αυτούς».

 Διασημότητες, κοινωνικοί και jet setters λάτρεψαν τον Slim Aarons, τον εμπιστεύτηκαν, δίνοντάς του πρόσβαση σε ιδιωτικά σαλέ και πάρτι. Ο Slim Aarons, ο οποίος δεν θεωρήθηκε ποτέ παπαράτσι, ήταν κάτι περισσότερο από φωτογράφος. Σήμερα,  στην εποχή των ταμπλόιντ, των σκανδάλων και του επεμβατικού φωτορεπορτάζ, το έργο του Slim Aarons παραμένει βασικό στοιχείο για τις λίγες εκδόσεις που εξακολουθούν να εκτιμούν την ποιότητα, τη λεπτή αισθητική και την αίγλη.

Aκολουθούν 30 από τις διασημότερες φωτογραφίες του Slim Aarons που απεικονίζουν πλούσιους και διάσημους.

1.

SLIM AARONS GETTY

 

H Jacqueline Kennedy (Jackie Onassis) (1929 – 1994) σύζυγος του Προέδρου των ΗΠΑ JF στον χορό «April in Paris», 1958. Πρωτότυπο έργο τέχνης: A Wonderful Time – Slim Aarons

2.

SLIM AARONS GETTY

Η πριγκίπισσα Caroline of Monaco ( κόρη της σταρ του κινηματογράφου Grace Kelly) με το σκυλάκι της Tiffany, Μόντε Κάρλο, Μονακό, Αύγουστος 1981.

3.

SLIM AARONS GETTY

 

Η Marilyn Monroe φορώντας ένα κόκκινο νεγκλιζέ στολισμένο με μαύρη δαντέλα, ταξινομεί την αλληλογραφία των θαυμαστών της λίγο μετά την κυκλοφορία της ταινίας της «The Asphalt Jungle». Πρωτότυπη δημοσίευση: A Wonderful Time – Slim Aarons

4.

Motorcycling Lord

SLIM AARONS GETTY

Ο Λόρδος Hesketh, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου στο Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας, ποζάρει στο οικογενειακό του κτήμα, Easton Neston House στο Northamptonshire. Το παιδί στη μέση είναι η κόρη του, Sophie.

5.

Kings Of Hollywood

SLIM AARONS GETTY IMAGES

Οι αστέρες του Χόλιγουντ Clark Gable, Van Heflin, Gary Cooper και James Stewart απολαμβάνουν στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο Romanoff`s στο Beverly Hills.

6.

Mara Lane At The Sands

SLIM AARONS GETTY IMAGES

H Αυστριακή ηθοποιός Mara Lane βρίσκεται δίπλα στην πισίνα στο ξενοδοχείο Sands στο Λας Βέγκας.

7.

Sea Drive

SLIM AARONS GETTY IMAGES

Ο παραγωγός ταινιών Kevin McClory παίρνει τη σύζυγό του Bobo Sigrist και την οικογένειά τους για μια βόλτα με ένα “Amphicar” στο λιμάνι του Nassau.

8.

Melina Mercouri

SLIM AARONS GETTY IMAGES

Η ηθοποιός Μελίνα Μερκούρη  σε ένα καφέ στην Πλάκα.

9.

Daniel Gainey

SLIM AARONS GETTY IMAGES

O Daniel Gainey και η σύζυγός του κάνουν ιππασία στο ράντσο τους στο Scottsdale της Αριζόνα.

10.

George Cameron

ΕΙΚΟΝΕΣ SLIM AARONS GETTY

H Daphne Cameron κάθεται πάνω σε μια τίγρη στην αίθουσα τροπαίων του σπιτιού της Laddie Sanford στο Palm Beach.

11.

Jean Negulesco

SLIM AARONS GETTY IMAGES

Ο Ρουμάνος σκηνοθέτης Jean Negulesco και η σύζυγός του Dusty ποζάρουν μπροστά σε ένα πορτρέτο του Dusty.

12.

Doctor Of Engineering

SLIM AARONS GETTY IMAGES

Ο αεροναυπηγός μηχανικός Dr. Elio de Sabata κάθεται σε ένα θραύσμα του αγάλματος του Μεγάλου Κωνσταντίνου, στην αυλή του Palazzo dei Conservatori στη Ρώμη.

13.

Cats And Dogs

SLIM AARONS GETTY

Ο βαρόνος Hubert von Pantz με δύο από τους καλεσμένους του, την πριγκίπισσα Johanna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn και την κόρη της κόμισσα Leonille Grafin Douglas, δίπλα στην πισίνα της βίλας του, El Rincon, στη Marbella της Ισπανίας.

14.

SLIM AARONS – GETTY IMAGES

Η Nelda Linsk (δεξιά), σύζυγος του εμπόρου έργων τέχνης Joseph Linsk, συζητά με τη φίλη της, Helen Dzo Dzo. Χαλαρώνουν σε ένα σπίτι στο Palm Springs που σχεδίασε ο Richard Neutra για τον Edgar J. Kaufmann.

15.

 SLIM AARONS – GETTY IMAGES

Ηλιοθεραπεία δίπλα σε μια πισίνα στο ξενοδοχείο Punta Tragara στο νησί Κάπρι.

16.SLIM AARONS – GETTY IMAGES

 Η Ιταλίδα καλλιτέχνιδα και ηθοποιός Domiziana Giordano, η Ιταλίδα συγγραφέας Francesca Sanvitale, ο Dino Trappetti και ο Umberto Terrelli απολαμβάνουν ένα γεύμα στη βεράντα με θέα στην ακτή του Κάπρι.

17.

SLIM AARONS – GETTY IMAGES

Η Renata Boeck παίρνει πρωινό στο κρεβάτι στο ξενοδοχείο Regency στη Νέα Υόρκη.

18.

SLIM AARONS – GETTY IMAGES

Ο κληρονόμος της οικογένειας Churchill και ο γιος του Alexander Michael Douglas Dudley, με τη socialite CZ Guest (Lucy Douglas)  φωτογραφημένοι με τα σκυλιά τους μπροστά από την ελληνορωμαϊκή πισίνα στη Villa Artemis της Φλόριντα.

19. SLIM AARONS – GETTY IMAGES

Ο Louis Armstrong μπροστά σε ένα πιάτο με μακαρόνια στη Ρώμη.

20. SLIM AARONS – GETTY IMAGES

Η Marie Chantal Miller, μελλοντική σύζυγος του πρίγκιπα Παύλου της Ελλάδας, σε μια υπερβολική πόζα πάνω από την αδερφή της Pia. Η παρέ βρίσκεται στην πισίνα του Hotel Belair, Cap Ferrat, Γαλλία.

21. SLIM AARONS – GETTY IMAGES

Μια παρέα απολαμβάνει λίγο κρασί έξω από το ξενοδοχείο Carlton στις Κάννες.

22. SLIM AARONS – GETTY IMAGES

Ο βαρόνος Hubert von Pantz με δύο από τους καλεσμένους του, την πριγκίπισσα Johanna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn και την κόρη της κόμισσα Leonille Grafin Douglas, δίπλα στην πισίνα της βίλας του, El Rincon, στη Marbella της Ισπανίας.

23. SLIM AARONS – GETTY IMAGES

Η Polly Trott Hornburg μπροστά από το σπίτι του πατέρα της στις Βερμούδες, φορώντας παντελόνι και πουκάμισο που σχεδίασε η ίδια.

23.SLIM AARONS – GETTY IMAGES

Η πριγκίπισσα Bianca Hanau-Schaumburg περνάει χρόνο στο σαλέ της στο Gstaad.

24. SLIM AARONS – GETTY IMAGES

Η Donna Fabrizia Lanza di Mazzarino ζει την υπέροχη ζωή της στη Villa Tasca στη Σικελία της Ιταλίας.

25. SLIM AARONS – GETTY IMAGES

Τρεις άνθρωποι κάθονται σε ένα κόκκινο κάμπριο Mercedes παρακολουθούν έναν αγώνα πόλο, που διοργανώνεται μπροστά στα ερείπια του Cowdray House.

26. SLIM AARONS – GETTY IMAGES

Ο οινοποιός Daniel Gainey και η σύζυγός του κάνουν ιππασία στο ράντσο τους στο Scottsdale της Αριζόνα.

27. SLIM AARONS – GETTY IMAGES

Η Carmen Alvarez παίζει ένα παιχνίδι τάβλι με τον Frank “Brandy” Brandstetter σε μια πισίνα στο Ακαπούλκο.

28.

SLIM AARONS – GETTY IMAGES

Η Sarah Marson Williams απολαμβάνει ένα κοκτέιλ στην παραλία στο ξενοδοχείο Hilton στο Needhams Point, Μπαρμπάντος.

29.

SLIM AARONS – GETTY IMAGES

Καλεσμένοι δίπλα στην πισίνα στο Hotel du Cap Eden–Roc, Αντίμπ, Γαλλία, Αύγουστος 1976.

30. SLIM AARONS – GETTY IMAGES

Ένα νεαρό μέλος της οικογένειας Κανελλόπουλου απαθανατίστηκε δίπλα στην πισίνα του αθηναϊκού ρετιρέ της τον Ιούλιο.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραγωδία στην Θήβα | «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» μαρτυρούν οι γονείς για το νεκρό 18μηνο μωρό τους

Οι γονείς μέσα στον πόνο τους, περιμένουν τις απαντήσεις για το πώς έφυγε από τη ζωή το μωρό τους, στη Θήβα. Μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα..

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >