AD

Natalie Cole | Έπρεπε να κάνω ειρήνη με το παρελθόν μου γιατί δεν μπορώ να το αλλάξω

74 χρόνια πριν, στις 6 Φεβρουαρίου του 1950, γεννήθηκε η κόρη του θρυλικού τραγουδιστή και πιανίστα της τζας, Nat King Cole. Όταν ο πατέρας της πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα τον Φεβρουάριο του 1965, εκείνη ήταν 15 ετών.

 

H επιρροή της μουσικής της Natalie Cole παραμένει μέχρι και σήμερα. Δυστυχώς, ένα μέρος της “κληρονομιάς” της κόπηκε απότομα το 2017 όταν η οικογένεια έχασε άλλο ένα αγαπημένο της πρόσωπο.

Η Natalie Cole ήταν κόρη του θρυλικού τραγουδιστή και πιανίστα της τζαζ Nat King Cole. Ως τραγουδίστρια R&B, έγινε επιτυχημένη στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Παρά τους τρεις γάμους της, η τραγουδίστρια του «Our Love» απέκτησε μόνο ένα παιδί.

Το 1977, η Natalie και ο πρώτος της σύζυγος, Marvin Yancy, καλωσόρισαν τον Robert Yancy στην οικογένειά τους. Όπως ήταν οι γονείς του, ο Robert έγινε επίσης μουσικός. Ήταν ντράμερ που έπαιζε στο συγκρότημα της μητέρας του που περιόδευε.

Natalie Cole, Robert Yancy and Herbie Hancock on January 25, 1988 at Shrine Auditorium in Los Angeles, California. | Photo: Getty Images

Η Natalie Cole, ο Robert Yancy και ο Herbie Hancock στις 25 Ιανουαρίου 1988 στο Shrine Auditorium στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Ο γιος της βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Δυστυχώς, τον Αύγουστο του 2017, ο Robert, μόλις 39 ετών, βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του στο τμήμα Sherman Oaks του Λος Άντζελες, αφού κάποιος κάλεσε τις αρχές για να διεξαγάγουν έρευνα.

Σύμφωνα με το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες εκείνη την εποχή, ο Robert πέθανε από φυσικά αίτια. Ωστόσο, η επίσημη αιτία του θανάτου του δεν μπορούσε να προσδιοριστεί μέχρι να γίνει νεκροψία-νεκροτομή.

Η Daily News έλαβε την τελική έκθεση νεκροψίας τέσσερις μήνες αργότερα, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Robert είχε πεθάνει από στεφανιαία νόσο. Ο θάνατός του κρίθηκε ως «ατύχημα» από τον ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες.

Μεταξύ των παραγόντων που συνέβαλαν οι ιατροδικαστές της κομητείας του Λος Άντζελες ήταν το ιστορικό “έκθεσης σε αμφεταμίνες”. Υπήρχαν συνταγογραφούμενα φάρμακα που δόθηκαν στον Robert που βρέθηκαν στη σκηνή από τους ερευνητές.

Οι αναφορές ανέφεραν ότι η οικογένειά του δεν γνώριζε ότι ο νεκρός είχε χρόνια ιατρικά προβλήματα ή κατάχρηση ναρκωτικών ή αλκοόλ.

Η αξία των περιουσιακών στοιχείων του Robert ήταν περίπου 500.000 δολάρια, σύμφωνα με την αίτηση που κατέθεσε ο λογιστής του, ο οποίος ζήτησε να ενεργήσει ως διαχειριστής της περιουσίας του. Ο Robert κληρονόμησε κυρίως την περιουσία της μητέρας του.

Η Natalie ήταν 65 ετών όταν πέθανε τον Δεκέμβριο του 2015 από πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, η οποία τελικά οδήγησε σε καρδιακή ανεπάρκεια.

Στη δεκαετία του 1970, θεωρήθηκε ως η νέα Aretha Franklin. Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια είχε κάνει μεγάλη επιτυχία το 1991 με το τραγούδι «Unforgettable» – ένα εικονικό ντουέτο με τον πατέρα της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν ακόμα η κόρη του αρχίσει τη σόλο καριέρα της.

IFrame

Μετά το θάνατο της Natalie, η οικογένειά της δήλωσε ότι πέθανε λόγω επιπλοκών που προέκυψαν από προβλήματα υγείας. Έχοντας προσβληθεί από εθισμό στα ναρκωτικά και ηπατίτιδα, χρειάστηκε μεταμόσχευση νεφρού τον Μάιο του 2009.

Ο Nat King Cole ντυμένος με επίσημα ρούχα, καθώς ποζάρει μπροστά σε ένα πιάνο, 1954. 

Η Natalie επηρρεάστηκε νωρίς από τον πατέρα της να τραγουδήσει και πέρασε από οντισιόν μαζί του όταν ήταν μόλις 11 ετών. Ο νικητής των Grammy αποδείχθηκε εξαιρετική μεσόσοπράνο με μεγάλη εμβέλεια και δύναμη.

Όταν ο πατέρας της πέθανε  από καρκίνο του πνεύμονα τον Φεβρουάριο του 1965, εκείνη ήταν 15 ετών. Δεκαετίες αργότερα, μια επανένωση θα συνέβαινε μεταξύ των ταλαντούχων πατέρα και κόρης με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Καθ` όλη τη διάρκεια, η Natalie συγκινήθηκε και μερικές φορές διχαζόταν ανάμεσα στους ήχους του παρελθόντος και του παρόντος. Στην παιδική της ηλικία, της άρεσε η μουσική των Franklin και Janis Joplin. Για χρόνια αντιστεκόταν στην εκτέλεση του υλικού του πατέρα της.

Νικήτρια βραβείου Grammy

Η πρώτη της ηχογράφηση, “Inseparable”, κυκλοφόρησε το 1975.” Η μουσική βιομηχανία ενθουσιάστηκε με την επιτυχία της αναγνωρίζοντάς της δύο βραβεία Grammy: η καλύτερη νέα καλλιτέχνιδα και η καλύτερη γυναικεία φωνητική απόδοση R&B.

Εν τω μεταξύ, η Natalie υποψιάστηκε ότι η μητέρα της, πρώην τραγουδίστρια της ορχήστρας του Duke Ellington, Maria, ζήλευε τη μουσική της σταδιοδρομία αφού είχε αναγκαστεί να διακόψει τη δική της καριέρα μετά τον γάμο.

Έχοντας μόλις διαγνωστεί με καρκίνο, η Maria Cole πέθανε σε ένα γηροκομείο της Boca Raton τον Ιούλιο του 2012. Αφού σπούδασε φωνή και πιάνο, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να ακολουθήσει μια καριέρα στη μουσική με το συγκρότημα Benny Carter.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

H Πάουλα Μπαντόσα για τον χωρισμό με τον Στέφανο Τσιτσιπά | «Ήταν ο σωστός άνθρωπος τη λάθος στιγμή»

Συναισθηματικά δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες ημέρες αλλά είμαι δυνατή, δήλωσε η Ισπανίδα τενίστρια   Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε στον χώρο του τένις ο χωρισμός του Στέφανου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

24χρονη δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή – Είχε φέρει δίπλα της το θρανίο του για να τον ακουμπάει

Το ανήλικο αγόρι επιβεβαίωσε ότι η 24χρονη δάσκαλα το είχε φιλήσει αρκετές φορές στην τάξη είτε μετά το τέλος των μαθημάτων ή όταν οι άλλοι μαθητές έλειπαν για φαγητό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >