AD

To πέπλο του θανάτου πάνω από το Μπάκινγκχαμ

Το 2024 άρχισε με τον χειρότερο τρόπο που θα μπορούσε, για την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας

Εκείνο το πρωινό της 17ης Ιανουαρίου, ξεκίνησε με μια ανακοίνωση που προξένησε σοκ σε πολλούς Βρετανούς, για τους οποίους η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας αποτελεί ένα είδος διαχρονικού συμβόλου, που από την μια μεριά προσδίδει κύρος στην χώρα και από την άλλη αποτελεί το φανταχτερό αρχέτυπο της εξουσίας, που μεταφέρει μέσα στα χρόνια και τους αιώνες, την μακρά βρετανική παράδοση.

Για άλλους ο ξεπερασμένος θεσμός της εξ αίματος διαδοχής, δεν αναιρεί το γεγονός, ότι η βασιλική οικογένεια αποτελεί έναν τουριστικό μαγνήτη, που προσφέρει τεράστια έσοδα, αλλά και αίγλη. Γι αυτό άλλωστε και όσα συμβαίνουν στην βασιλική οικογένεια, αποτελούν ένα άλλο είδος reality show, με αληθινούς ζωντανούς ήρωες.

Το πρωί λοιπόν της 17ης Ιανουαρίου ξεκίνησαν με μια δυσάρεστη ανακοίνωση από τα παλάτι του Κένσινγκτον :

Το Παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβλήθηκε σε «προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα» στην Κλινική του Λονδίνου χθες.

Η ανακοίνωση του παλατιού για την Κέιτ Μίντλετον

«Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής και αναμένεται ότι θα παραμείνει στο νοσοκομείο για 10 έως 14 ημέρες, πριν επιστρέψει στο σπίτι για να συνεχίσει την ανάρρωσή της», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Με βάση τις τρέχουσες ιατρικές συμβουλές, είναι απίθανο να επιστρέψει στις δημόσιες υποχρεώσεις μέχρι μετά το Πάσχα. «Η πριγκίπισσα της Ουαλίας εκτιμά το ενδιαφέρον που θα προκαλέσει αυτή η δήλωση. Ελπίζει ότι το κοινό θα κατανοήσει την επιθυμία της να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερη κανονικότητα για τα παιδιά της και επιθυμεί να παραμείνουν ιδιωτικές οι προσωπικές της ιατρικές πληροφορίες», συνεχίζει η δήλωση.

Τόσο η ίδια η λιτή ανακοίνωση, όσο και το ότι ήταν ξαφνική μια και κανείς δεν είχε υποπτευθεί κάτι, προξένησε περισσότερες ανησυχίες, παρά τις καθησύχασε. Και μετά ήταν η ανακοίνωση για τις ημέρες νοσηλείας και την αποχή από τα καθήκοντα της για μήνες. Τι είδους εγχείρηση είχε κάνει η γενικά αγαπητή και δημοφιλής Κέιτ Μίντλετον ; Και ποιου είδους εγχείρηση απαιτεί 14 ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο, και πολύμηνη αποχή από τα καθήκοντά της. Υποθέσεις κάθε είδους έχουν γίνει για την μυστηριώδη ασθένεια της Μίντλετον, αλλά κανείς εκτός από τους γιατρούς της και την οικογένεια της, δεν φαίνεται να γνωρίζει τι συμβαίνει. Ακόμη και το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει καμία φωτογραφία της Μίντλετον, απο τότε που γύρισε σπίτι της για την συνέχεια της ανάρρωσης, δημιουργεί πρόσθετες ανησυχίες. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν όλα πηγαίνουν καλά, υπάρχουν κάποιες φωτογραφίες, που δείχνουν στο κοινό- όταν πρόκειται για δημόσιο πρόσωπο-ότι η ανάρρωση πάει καλά.

Πριν ακόμη η Μίντλετον βγει από την κλινική, εισήχθη ο βασιλιάς Κάρολος για μια προγραμματισμένη εγχείρηση λόγω υπερπλασίας του προστάτη. Αυτή τη φορά η ανακοίνωση έδινε τις απαραίτητες πληροφορίες. Ο Κάρολος έκανε την εγχείρηση του και όπως ήταν προγραμματισμένο και φυσιολογικό, ο Κάρολος βγήκε από το νοσοκομείο με μία μόνο μέρα καθυστέρηση για επιπλέον εξετάσεις και επέστρεψε σπίτι του.

Δυο μέρες αργότερα εμφανίστηκε και η πρώτη του δημόσια φωτογραφία, που το έδειχνε μαζί με την σύζυγο του Καμίλα να επισκέπτεται το μοναστήρι και τον ναό της Αγιάς Μαρίας της Μαγδαληνής.

Δυο μέρες αργότερα ένα καινούργιο σοκ περίμενε τους Βρετανούς που έμαθαν τα νέα από την ανακοίνωση του παλατιού.

Ο βασιλιάς Κάρολος πάσχει από καρκίνο και θα αναβάλει τα δημόσια καθήκοντά του για να υποβληθεί σε θεραπεία, όπως ανακοίνωσαν, τη Δευτέρα (05/02), τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η ανακοίνωση δεν ήταν πολύ κατατοπιστική για το είδος καρκίνου από τον οποίο πάσχει ο Κάρολος, αλλά πιστεύεται ότι ανακαλύφθηκε τυχαία κατά την διάρκεια της εγχείρησης του για υπερπλασία του προστάτη. Οι επόμενες ανακοινώσεις προσπάθησαν να καθησυχάσουν το κοινό, αναφέροντας ότι ευτυχώς ανακαλύφθηκε σε πρώιμο στάδιο.

Όμως η ταυτόχρονη ασθένεια δυο μελών της βασιλικής οικογένειας ήταν αρκετή για να ρίξει ένα πέπλο μυστηρίου και ένα δυσοίωνο πέπλο θανάτου πάνω από Μπάκινγκχαμ.

Ο πρίγκιπας Χάρι που από καιρό έχει διακόψει τις σχέσεις του με την βασιλική οικογένεια και μένει στο Λος Άντζελες μαζί με την σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά τους, πήρε αμέσως το αεροπλάνο για την Βρετανία για να βρεθεί πλάι στον ασθενή πατέρα του.

Η άτυχη ζωή του βασιλιά Κάρολου

Η ζωή του βασιλιά Κάρολου είναι μια ιδιόμορφη περίπτωση ατυχίας. Παρ’ όλο που γεννήθηκε διάδοχος του Βρετανικού θρόνου, μια θέση που θα την ζήλευαν πολλοί, για τον ίδιο δεν ήταν και τόσο ζηλευτή. Έζησε τα παιδικά και τα εφηβικά του χρόνια, μέσα στο αυστηρό πρωτόκολλο του παλατιού και όπως φαίνεται δεν χάρηκε την απλή ευτυχία ενός παιδιού που μεγαλώνει στην στοργική αγκαλιά των γονιών του, που κρατούσαν μια μάλλον ψυχρή και τυπική στάση. Καθώς δεν ήταν ιδιαίτερα γλεντζές δεν απασχόλησε τον Τύπο με τις ερωτικές του περιπέτειες στα νεανικά του χρόνια. Ο πρώτος και μοναδικός του έρωτας ήταν με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Ο Κάρολος είχε γνωρίσει την Καμίλα το 1970 και μετά από λίγο αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ του. Όμως τόσο οι γονείς του όσο και οι κύκλοι του παλατιού δεν ήθελαν αυτή τη σχέση προτιμώντας ο Κάρολος να παντρευτεί κάποια από πιο αριστοκρατική οικογένεια. Έτσι για να χωρίσουν το ζευγάρι ο Κάρολος κατετάγη λόγω “ανωτέρας βίας” στο ναυτικό, και αναγκάστηκε να λείπει για καιρό από την χώρα. Όταν γύρισε από τα ταξίδια του το 1973 η Καμίλα, με παρότρυνση της οικογένειάς της είχε  ήδη παντρευτεί τον αξιωματικό του βρετανικού στρατού Άντριου Πάρκερ Μπόουλς, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά και πέντε εγγόνια.

Όμως ο έρωτας του Κάρολου και της Καμίλα δεν είχε λήξει. Η σχέση τους από μόνη ήταν ένα σκάνδαλο το οποίο όμως ο βρετανικός Τύπος διαχειρίστηκε μάλλον διακριτικά. Όμως ήταν μια σχέση τελείως αδιέξοδη καθώς η Καμίλα ήταν ήδη παντρεμένη και ο γάμος του Καρόλου με μια διαζευγμένη γυναίκα ήταν κάτι αδύνατον για την εποχή εκείνη. Έτσι με την παρότρυνση κύκλων του παλατιού ο Κάρολος γνωρίστηκε με τη Νταϊάνα Σπενσερ, αναπτύχθηκε ένα κάποιο ειδύλλιο και τελικά η σχέση τους κατέληξε σε γάμο. Το δημόσιο φιλί τους στην βεράντα των ανακτόρων του Μπάκινγκχαμ, έκανε όλους να πιστέψουν σε μια παραμυθένια ιστορία, ανάμεσα σε μια μια πριγκιποπούλα και ένα πριγκιπόπουλο. όΜως η Μοίρα είχε άλλη γνώμη. Ο κάρολος δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τον έρωτα του για την Καμίλα και όπως είχε πει η Νταϊάνα μετά το διαζύγιο της με τον Κάρολο ‘Ήταν μια σχέση ανάμεσα σε τρεις”. Όπου και οι τρεις ήταν δυστυχείς.

Ο τραγικός θάνατος της Νταϊάνα στις 31 Αυγούστου 1997, που σόκαρε όλον τον κόσμο, έριξε κι ένα βαρύ πέπλο πάνω στον Κάρολο και την Καμίλα.

Με τα πολλά και έχοντας να ξεπεράσει την αντίδραση του κοινού για την σχέση του με την Καμίλα, το ζευγάρι έχοντας καταφέρει να ξεπεράσει όλες τις προκαταλήψεις και την αντιπάθεια πολλών, τελικά κατάφεραν να παντρευτούν. Στις 9 Απριλίου 2005 πραγματοποιήθηκε η τελετή του γάμου. Οι γονείς του Καρόλου και της Καμίλα δεν παρευρέθηκαν, όμως παρευρέθηκαν ο γιος της Καμίλα, Τομ, και ο γιος του Καρόλου, Ουίλλιαμ, που υπήρξαν μάρτυρες του πολιτικού γάμου.

Αν η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν η μακροβιότερη μονάρχης του κόσμου, ο Κάρολος ήταν ο μακροβιότερος εν αναμονή διάδοχος, στον κόσμο.

Ο θάνατος της Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, άφησε ένα μεγάλο κενό, καθώς όλος ο κόσμος θεωρούσε πως είχε κάνει υποδειγματικά το καθήκον της, σε σημείο που να βάλει στην άκρη τον όποιον πραγματικό εαυτό της, για να αφοσιωθεί στον ρόλο της.

Έτσι την ίδια μέρα ο Κάρολος σε ηλικία 74 ετών έγινε βασιλιάς της Αγγλίας, αλλά η επίσημη στέψη του έχοντας στο πλευρό του την Καμίλα, έγινε στις 6 Μαΐου 2023.

Τώρα 9 μόλις μήνες μετά την επίσημη στέψη του ο Κάρολος, έχει διαγνωσθεί με καρκίνο και κανείς βέβαια δεν μπορεί να γνωρίζει, ποια θα είναι η εξέλιξη της ασθένειας του.

Είναι όπως και να το κάνουμε η επιτομή της ατυχίας.

Το σίγουρο είναι πως στο εγγύς χρονικό διάστημα θα απέχει από τα καθήκοντα του.

Το πιθανότερο είναι σ’ αυτό το χρονικό διάστημα να τον αντικαταστήσει ο πρωτότοκος γιός του Γουίλιαμ που είναι και ο διάδοχος του θρόνου, ο οποίος όμως σ’ αυτό το διάστημα, είναι αναγκασμένος από τα πράγματα να ασχολείται και με την υγεία της συζύγου Κέιτ, χωρίς κανείς να γνωρίζει από τι πάσχει.

Μέχρι πριν από λίγο ο Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον θεωρούνταν ένα από τα πιο λαμπερά ζευγάρια του κόσμου και τίποτα δεν έμοιαζε να σκιάζει τον δρόμο τους.

Αλλά αυτό για όλους μας, είτε βασιλιάδες είμαστε, είτε πλούσιοι ή φτωχοί, ευτυχείς ή δυστυχείς το αποφασίζει μόνο η μοίρα μας.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κιμ Γιονγκ Ουν | Πως διαλέγει τις 25 παρθένες για το προσωπικό του χαρέμι κάθε χρόνο

Τα κορίτσια που προορίζονται για τον δικτάτορα πρέπει να είναι όμορφα και καλλίγραμμα Ομάδα ηδονής που αποτελείται από 25 παρθένες έχει στη διάθεσή του κάθε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

O Επιτάφιος του Γιάννη Ρίτσου | Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου…

Μια τραγική ιστορία αποτελεί πηγή έμπνευσης για το σπουδαίο ποιητή. Δημιουργείται η πιο γοητευτική ίσως, συνύπαρξη ποίησής του,μουσικής Μ. Θεοδωράκη, ενορχήστρωσης και διεύθυνσης ορχήστρας Μ.Χατζιδάκι σε ερμηνεία Ν. Μούσχουρη.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Τραυματίστηκε και ούρλιαζε στους διαδρόμους ξενοδοχείου

Φωτογραφίες που δείχνουν την Μπρίτνεϊ Σπίαρς σε άσχημη κατάσταση, να περπατάει τυλιγμένη με κουβέρτα και με αστυνομικούς να τη συνοδεύουν έξω από ξενοδοχείο στο Λος Άντζελες, κάνουν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τίτλοι και σχόλια των ευρωπαϊκών Μέσων για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού

Στα βασικά θέματα των ευρωπαϊκών εφημερίδων και sites ο θρίαμβος του Ολυμπιακού Μνημειώδης βραδιά για τον Ολυμπιακό! Σε ένα συγκλονιστικό 90λεπτο γεμάτο γκολ, ανατροπές, θέαμα και… καρδιοχτύπια,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >