AD

Hayate | Ποινική δίωξη για κακούργημα στον youtuber, για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα

 

Για βαριά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και πλημμελήματος κατηγορείται ο Youtuber Hayate, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία και του άσκησε δίωξη.

Ο 35χρονος διώκεται για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων με τα οποία συνοικούσε.

Τη δική τους μαρτυρία για τη δράση του Hayate, του youtuber που συνελήφθη για κακοποίηση ατόμων με αναπηρία μετέφεραν το πρωί της Τετάρτης δύο από τα θύματά του.

Όπως είπαν ο Hayate τους χτυπούσε άσχημα, τους έφτυνε ενώ υπήρχαν περιπτώσεις όπου κάποιοι από τους χιλιάδες followers του, τους οποίους ο ίδιος αποκαλούσε army, πλήρωναν μέχρι και 200 ευρώ για να τον δουν να χτυπάει ΑμεΑ.

«Με χτυπούσε άσχημα, με έφτυνε, μου έδινε μπουκέτα (σ.σ. γροθιές) παντού στο σώμα» είπε στον ΑΝΤ1 ο Red Dragon. Σύμφωνα με τον ίδιο ο Hayate «έχει εκμεταλλευτεί πολλά άτομα. Το πιο άσχημο πράγμα είναι ότι έπαιρνε κορίτσια 15 έως 17 ετών, τις πότιζε αλκοόλ και με το ζόρι τις σήκωνε και τις έπαιρνε στο άλλο δωμάτιο».

«Έχει χτυπήσει πολλά άτομα. Πλήρωναν οι haters μέχρι 200 ευρώ για να μας χτυπήσουν» πρόσθεσε ο Red Dragon, o οποίος τον Νοέμβριο του 2022 είχε και ο ίδιος συλληφθεί για παρενόχληση δύο ανηλίκων

«Έπαιρνε αυτός τα πολλά και εμείς τα ψίχουλα. Μας χρωστάει πολλά λεφτά, μισούσε άτομα που είναι ψηλά» πρόσθεσε από την πλευρά του ο Βάρδος προσθέτοντας ότι ο Hayate όταν συνελήφθη ο άλλος youtuber στο Κερατσίνι «το έπαιζε πιο μαλακός».

Ο Hayate θωρείται ο «πρωτομάστορας» των βίντεο στα οποία αποτυπωνόταν η κακοποίηση ατόμων με αναπηρία και μετρούσαν εκατομμύρια views. Ο «Αρχηγός, όπως ήταν επίσης γνωστός, είναι ένας 35χρονος που κατάφερε να μετατρέψει την κακοποίηση ανθρώπων σε «επιχείρηση παραγωγής χρήματος». Μέσω τον κοινωνικών δικτύων, και κυρίως του youtube και του tiktok, ο «Αρχηγός» μετέδιδε εικόνες στην οποίες κατά καιρούς καταγραφόταν η κακοποίηση ΑμεΑ και εισέπραττε χιλιάδες ευρώ από τους «πιστούς» ακολούθους τους που δεν «χόρταιναν» να βλέπουν ανθρώπους να κακοποιούνται σε ζωντανή μετάδοση.

Ο 35χρονος έχει χιλιάδες followers που τους αποκαλεί «Army», δηλαδή «στρατό», ενώ στο παρελθόν μία μητέρα είχε κάνει αναφορά για ξυλοδαρμό του παιδιού της.

 

Μετά την δίωξη του ο 35χρονος youtuber ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του . O Hayate  συνελήφθη επειδή φέρεται να κακοποιούσε άτομα με νοητική υστέρηση και να προέβαλλε έναντι συνδρομής τα βίντεο σε λογαριασμούς του στο Διαδίκτυο.

Εις βάρος του 35χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα (κακούργημα),
σωματική βλάβη εις βάρος αδύναμων ατόμων (πλημμέλημα).
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος δεν αποδέχεται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι δεν εκμεταλλευόταν τα άτομα που πρωταγωνιστούν στα βίντεο, αλλά ότι είχε τη συναίνεσή τους, ενώ αμφισβητεί το εάν πρόκειται για άτομα με νοητική υστέρηση.

Στα βίντεο του εν λόγω youtuber που έβγαιναν live και πολλοί πλήρωναν για να τα δουν άτομα υφίσταντο ακραίους εξευτελισμούς και το περιεχόμενό τους είναι σοκαριστικό.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >