AD

Mia Farrow | Οι σκανδαλώδεις σχέσεις, οι απώλειες των παιδιών & η καριέρα μιας πανέμορφης γυναίκας

79 χρόνια πριν, στις  9 Φεβρουαρίου 1945, γεννήθηκε η ηθοποιός που ερμήνευσε ιδανικά το ρόλο της στην ταινία του Polanski, ‘Το μωρό της Rosemary’.

Η Mia Farrow μπορεί να είναι γνωστή για την ντελικάτη ομορφιά της, αλλά είναι η ατσάλινη δύναμή της που την έχει βοηθήσει να κυριαρχήσει στη μεγάλη οθόνη. Από τους εμβληματικούς ρόλους στην αρχή της καριέρας της μέχρι τη σκανδαλώδη σχέση της με τον Woody Allen, η Farrow έχει ζήσει μια περιπετειώδη ζωή.

Η Mia Faroow είναι Αμερικανίδα ηθοποιός γνωστή για τον ρόλο της στην κλασική ταινία “Rosemary`s Baby” (Το μωρό της Rosemary). Η Farrow ήταν παντρεμένη με τον Frank Sinatra, τον Andre Previn και είχε σχέση με τον Woody Allen πριν αποκαλυφθεί ότι ο Allen είχε σεξουαλικές σχέσεις με την υιοθετημένη κόρη της Farrow. Το 2009, η  Farrow κατέθεσε εναντίον του στον πρώην πρόεδρο της Λιβερίας, Charles Taylor.

Εισαγωγή στην υποκριτική και στον κινηματογράφο

Η Farrow γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1945 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια και ήταν κόρη του σκηνοθέτη John Farrow και της ηθοποιού Maureen O`Sullivan.

H Mia Farrow με τη μητέρα της.

Είναι γνωστή για τους ρόλους της σε ταινίες όπως το Rosemary`s Baby (1968), The Great Gatsby (1974) και Hannah and Her Sisters (1986).

Αν και συμμετείχε στην ταινία του πατέρα της “ John Paul Jones” (1959), η Farrow άρχισε να ασχολείται σοβαρά με την υποκριτική το 1963,  με το θεατρικό της ντεμπούτο σε μια παραγωγή εκτός Μπρόντγουεϊ του “The Importance of being Earnest”. Τον επόμενο χρόνο, έγινε τηλεοπτική σταρ, υποδυόμενη την Alison Mackenzie στο νυχτερινό δράμα Peyton Place.

Μετά από δύο χρόνια στο σόου, η Farrow έφυγε για να κάνει ταινίες. Έχει υποδυθεί συχνά ευάλωτους χαρακτήρες. Στο Rosemary`s Baby του Roman Polanski, η Farrow πρωταγωνίστησε ως μια γυναίκα που βρίσκεται περικυκλωμένη από σατανιστές και εμποτισμένη από τον διάβολο.

 Για το έργο The Great Gatsby (1974), υποδύθηκε την Daisy Buchanan δίπλα στον Robert Redford ως Jay Gatsby.

Προσωπικές σχέσεις και παιδιά

Στη δεκαετία του 1980, η Farrow ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον σκηνοθέτη Woody Allen τόσο εντός όσο και εκτός οθόνης. Εμφανίστηκε σε πολλές από τις ταινίες του, συμπεριλαμβανομένων των The Purple Rose of Cairo (1985), Hannah and Her Sisters (1986) και Husbands and Wives (1992).

Η Mia Farrow έχει λάβει περισσότερη προσοχή για την προσωπική της ζωή παρά για τα ταλέντα της. Ήταν παντρεμένη με τον Frank Sinatra από το 1966 έως το 1968.

Η Farrow παντρεύτηκε αργότερα τον Andre Previn το 1970. Mαζί απέκτησαν τρία παιδιά καθώς και τρεις κόρες που υιοθέτησαν κατά τη διάρκεια του γάμου τους. Το ζευγάρι χώρισε το 1979. Mε τον Allen είχε μακροχρόνια σχέση και απέκτησαν μαζί ένα παιδί. Ο Allen υιοθέτησε και άλλα δύο παιδιά μαζί της. Το ζευγάρι χώρισε το 1992 αφού η Farrow ανακάλυψε ότι η Allen και η υιοθετημένη κόρη της είχαν σεξουαλική σχέση. Ο Allen και η Farrow έχουν αποξενωθεί από τότε που ο πρώτος παντρεύτηκε την υιοθετημένη κόρη τους Sun-Yi το 1997.

Μετά το τέλος της σχέσης τους, η Farrow και ο Allen εμπλέκονται σε μια σκληρή μάχη για την κηδεμονία, με τη Farrow να κερδίζει τελικά την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους και τον Allen να αναγκάζεται να της πληρώσει 3 εκατομμύρια δολάρια. Εκτός από τα παιδιά της με τον Previn και τον Allen, η Farrow έχει υιοθετήσει και παιδιά μόνη της.

Τραγωδία

Το 2000, η ​​υιοθετημένη κόρη της, Tam Farrow, πέθανε μετά από μια μακροχρόνια ασθένεια. Τον Δεκέμβριο του 2008, η Farrow αντιμετώπισε ξανά τραγωδία όταν η υιοθετημένη κόρη της, Lark Song Previn, πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Στις 15 Ιουνίου 2009, ο αδερφός της Farrow, ο καλλιτέχνης Patrick Farrow, βρέθηκε νεκρός στη γκαλερί τέχνης του στη Νέα Υόρκη. Ύποπτες συνθήκες περιβάλλουν τον θάνατό του, αλλά η αστυνομία δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Τα τελευταία χρόνια

Η Farrow συνεχίζει να εργάζεται στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Συμμετίεχε ως guest σε πολλά επεισόδια του τηλεοπτικού δράματος Third Watch μεταξύ 2000 και 2003 και εμφανίστηκε ως η κακιά νταντά στο ριμέικ της κλασικής ταινίας τρόμου The Omen το 2006. Την ίδια χρονιά, η Farrow είχε έναν ρόλο στην κωμωδία The Ex ( 2006) με τους Zach Braff, Jason Bateman και Amanda Peet. Το 2008, πρωταγωνίστησε με τους Jack Black, Mos Def και Danny Glover στην ταινία Be Kind Rewind. Πιο πρόσφατα, η Farrow εμφανίστηκε στις παιδικές ταινίες κινουμένων σχεδίων Arthur and the Great Adventure (2009) και Arthur 3: The War of the Two Worlds (2010) και στη δραματική κωμωδία Dark Horse (2011).

Τον Οκτώβριο του 2013, η Farrow έγινε πρωτοσέλιδο όταν είπε ότι ο Sinatra θα μπορούσε να είναι ο πατέρας του 25χρονου γιου της, Ronan, του μοναδικού βιολογικού παιδιού της Farrow με τον Allen. Όταν ρωτήθηκε αν ο Sinatra μπορεί να είναι ο πατέρας του Ronan σε μια συνέντευξη στο Vanity Fair, η Farrow απάντησε: “Ενδεχομένως”. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αποκάλεσε τον Sinatra την αγάπη της ζωής της, λέγοντας: «Δεν χωρίσαμε ποτέ πραγματικά». Ως απάντηση στο θόρυβο γύρω από τα σχόλια της μητέρας του, o Ronan έγραψε αστειευόμενος : «Ακούστε, είμαστε όλοι “πιθανόν” παιδιά του Frank Sinatra”.

Η Farrow έχει έξι παιδιά: τις κόρες Soon-Yi, Lark Song, Dylan και Kaeli-Sha και τους γιους Ronan και Moses.

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2016, ο υιοθετημένος παραπληγικός γιος της Farrow, ο Thaddeus, αυτοκτόνησε σε ηλικία 27 ετών. Σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας, ανακαλύφθηκε στο αυτοκίνητό του στο Κονέκτικατ ενώ υπήρχαν αναφορές ότι «πάσχει από έναν απειλητικό για τη ζωή του τραυματισμό». Την επόμενη μέρα, ο επικεφαλής ιατροδικαστής δήλωσε ότι ο Thaddeus πέθανε από αυτοτραυματισμό από πυροβολισμό.

Η Farrow, σήμερα, συγκεντρώνει μεγάλο μέρος του χρόνου της στη φιλανθρωπία. Είναι πρέσβειρα της UNICEF και έχει αναλάβει περισσότερες από 20 αποστολές στην Αφρική, με επίκεντρο το Νταρφούρ, το Σουδάν και το κοντινό Τσαντ.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >