AD

Χατζηδάκης | Άνω των 800 ευρώ ο κατώτατος μισθός, ανακοινώσεις στις 22/3

Ο υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε σήμερα ότι οι ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού θα γίνουν στις 22 Μαρτίου ώστε να ισχύσει από 1ης Απριλίου.

Όπως σημείωσε μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ το πρώτο ψηφίο του αυξημένου κατώτατου «θα αρχίζει από 8», με στόχο στο τέλος της τετραετίας να φθάσει τα 950 ευρώ.

Μιλώντας για ενδεχόμενο η κυβέρνηση να δώσει έκτακτο επίδομα Πάσχα στους πολίτες σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στις 40 ημέρες που έχουν περάσει από την Πρωτοχρονιά, έχουμε ανακοινώσει ήδη πέραν των προβλέψεων του προϋπολογισμού, έχουμε δεσμευτεί για εφημερίες των γιατρών και έχουμε δεσμευτεί για την αύξηση του επιδόματος γέννησης. Αυτά κοστίζουν 210-212 εκατ. ευρώ. Όλο αυτό είναι σε συνάρτηση με την πρόοδο της οικονομίας. Νοιαζόμαστε να μην φύγει η κατάσταση από την τροχιά που έχει μπει. Εάν έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, εάν, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε υπέρβαση θετική σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, είμαστε εδώ για να επιστρέψει το υπερβάλλον πίσω στην κοινωνία».

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι «η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανακοινωθεί στο τέλος Μαρτίου έτσι ώστε να ισχύσει η αύξηση από 1η Απριλίου» και πως θα είναι άνω των 800 ευρώ. «Το πρώτο ψηφίο του κατώτατου μισθού θα ξεκινάει από οκτώ αλλά υπάρχει διαβούλευση με τους φορείς και παραμένει στόχος της κυβέρνησης μέχρι το τέλος της τετραετίας να πάμε στα 950 ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

Αυτό, όπως σημείωσε, σημαίνει ότι η αύξηση ως το 2027 θα αγγίξει το 21,8%, ενώ η ετήσια αύξηση θα είναι της τάξης του 42,5% ή 170 ευρώ κατ’ έτος, ώστε από τα 780 ευρώ που είναι σήμερα σταδιακά να φτάσει στα 950 ευρώ ως το 2027.

Αναφερόμενος στον μέσο μισθό επισήμανε ότι έχει αυξηθεί περίπου 20% τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ. «Παραλάβαμε τον μέσο μισθό 1.046 ευρώ και τώρα είναι 1.258 ευρώ, σχεδόν 20% αύξηση».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

ΕΟΔΥ: Πώς θα λειτουργήσει το γραφείο για τα Fake News – Ο Πρόεδρος του οργανισμού εξηγεί

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του οργανισμού για την αντιμετώπιση των fake news, ειδικά στον τομέα της υγείας, κατά τη διάρκεια

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Έρευνα της Αστυνομίας σε επιχειρήσεις 32χρονου επιχειρηματία στην Αθήνα για την υπόθεση της Φοινικούντας

Παρότι έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας από τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα, σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται ότι βρίσκεται η ανάκριση της υπόθεσης, η οποία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Κάτι υπάρχει μεταξύ Ουγγαρέζου και Ηλιάδη» – Τίνα Μεσσαροπούλου: «Του είχε κρατούμενα από αλλού»

Η τηλεοπτική εκπομπή “Happy Day” σχολίασε εκτενώς τις πρόσφατες δηλώσεις της Αγγελικής Ηλιάδη σχετικά με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, καθώς η τραγουδίστρια επιτέθηκε κατευθείαν στον παρουσιαστή.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Κομισιόν εξετάζει την επιβολή φόρου στα τρόφιμα υψηλής επεξεργασίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής νέου φόρου στα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι κατά το επόμενο έτος. Αυτή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πολωνία: Ο πρόεδρος Ναβρότσκι «κόβει» τα κοινωνικά επιδόματα στους Ουκρανούς πρόσφυγες

Ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Κάρολ Ναβρότσκι, αρνήθηκε να ανανεώσει νομοσχέδιο που παρέχει πρόσβαση σε κοινωνικά επιδόματα για Ουκρανούς πρόσφυγες. Σύμφωνα με το AA.com, αν και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >