AD

Μαρία Κηλαηδόνη | Να χαιρόμαστε την ζωή μας στο έπακρο

Συνέντευξη με μια χαρισματική καλλιτέχνιδα που με την έντονη παρουσία της στην σκηνή, αποπνέει αισιοδοξία και αυθεντικότητα.

 

Είναι μια χαρισματική καλλιτέχνιδα που  αναδεικνύεται ως μια προσωπικότητα πλούσια σε ταλέντο και ποικιλία ενδιαφερόντων.  Ο λόγος για τη Μαρία Κηλαηδόνη. Γεννημένη στη Λάρισα και μεγαλωμένη στην Αθήνα,  ξεχωρίζει όχι μόνο για την εξαιρετική της φωνή και μουσική προσέγγιση, αλλά και για τη συγγραφή, ενώ υπήρξε και κοινωνική λειτουργός.

Με προσωπικούς δίσκους που αγγίζουν τις ψυχές μας και μια πρωτοποριακή προσέγγιση στον χώρο της μουσικής, η Μαρία Κηλαηδόνη δεν αποτελεί μόνο μια ταλαντούχα τραγουδίστρια, αλλά και μια δημιουργική δύναμη που αφουγκράζεται τις συναισθηματικές ενοχές της εποχής μας. Με έντονη παρουσία στη σκηνή, η Μαρία αποπνέει αισιοδοξία και αυθεντικότητα, ενώ η μουσική της ενώνει διάφορα είδη, από την ελληνική λαϊκή παράδοση μέχρι την αμερικανική blues, jazz και country σκηνή.

Με αφορμή τη μουσική της παράσταση, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στο Gazarte Roof Stage, όπου τόσο η ίδια όσο και οι επίτιμοι καλεσμένοι της, Δώρος Δημοσθένους και Μανώλης Φάμελλος, θα μας ταξιδέψουν με φωτεινές και γλυκές μελωδίες, με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, από άλλους Έλληνες συνθέτες που αγαπάει αλλά και από την αμερικάνικη blues, jazz και country σκηνή, που είναι και οι βασικές επιρροές της μουσικής της.

Η βραδιά υπόσχεται να είναι μια αξέχαστη εμπειρία για όσους αναζητούν την απόλαυση της μοναδικής και συναισθηματικής τέχνης της Μαρίας Κηλαηδόνη.

Πώς θα περιγράφατε την εμπειρία της επί σκηνής σας και τι περιμένετε από την προσεχή εμφάνιση σας στο Gazarte;

Στις 18 Φεβρουαρίου στο Roof stage του Gazarte θα βρίσκομαι παρέα με οκτώ εξαιρετικούς μουσικούς και θα παίξουμε τραγούδια από την προσωπική μου δισκογραφία, τραγούδια άλλων Ελλήνων συνθετών που αγαπώ αλλά και τραγούδια από την αμερικάνικη jazz, blues και country μουσική σκηνή. Επίσης, θα έχω ως καλεσμένους μου τον Δώρο Δημοσθένους και τον Μανώλη Φάμελλο. 

Ποια είναι η έμπνευση πίσω από την επιλογή των φωτεινών και γλυκών μελωδιών για τη μουσική παράστασή σας; Πώς διαλέγετε τα τραγούδια που θα ερμηνεύσετε;  Yπάρχει κάποιο αγαπημένο που δεν μπορεί να λείψει;

Πάντοτε στις εμφανίσεις μου επιλέγω τραγούδια που θα ήθελα να ακούσω αν ήμουν εγώ το κοινό σε αυτή την συναυλία. Το ίδιο έκανα και όταν δούλευα ως dj και το ίδιο κάνω και τώρα επί σκηνής. Στόχος μου δηλαδή δεν είναι το να επιδείξω τις δικές μου ικανότητες ως μουσικός αλλά να κάνω τον κόσμο να περάσει καλά!

Θα ήθελα να μας μιλήσετε για τη συνεργασία με τους Δώρο Δημοσθένους και Μανώλη Φάμελλο ως επίτιμους καλεσμένους. 

Ο Δώρος και ο Μανώλης είναι εκτός από εξαιρετικοί μουσικοί και οι δύο, πολύ αγαπημένοι μου φίλοι. Επίσης έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν σε αρκετές συναυλίες και ταιριάζουμε πολύ, με τον καθένα από τους δύο με άλλον τρόπο, αλλά εξίσου ωραία θα έλεγα! 

Εργαστήκατε για κάποια χρόνια ως κοινωνική λειτουργός μέχρι που πήρατε  τη μεγάλη απόφαση να αφιερωθείτε αποκλειστικά στη μουσική.  Αναρωτιέμαι εάν  η εκπαίδευσή σας στην ψυχοθεραπεία επηρέασε τη μουσική σας. 

Αρκετές φορές κόσμος που έχει ακούσει την μουσική μου, μου έχει πει ότι τους έχει βοηθήσει πολύ. Τους μεταδίδει μια αίσθηση αισιοδοξίας, είτε αυτό γίνεται ηθελημένα είτε όχι. Άρα, σίγουρα με κάποιον τρόπο η ενασχόληση μου με το αντικείμενο της ψυχοθεραπείας έχει παίξει κάποιον ρόλο τελικά.

Πώς η οικογένειά σας επηρέασε τη δημιουργική σας διαδικασία;

Μεγάλωσα σε μια άκρως δημιουργική οικογένεια, οπότε θεωρώ ότι μέσα από αυτούς έμαθα και εγώ να είμαι δημιουργική και παραγωγική σε όλες τις φάσεις της ζωής μου. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν βρίσκομαι σε δημιουργική διαδικασία με κάποιον τρόπο, δεν νιώθω χαρούμενη. 

Πώς διατηρείτε ισορροπία μεταξύ της καλλιτεχνικής σας δραστηριότητας και της οικογενειακής ζωής;

Είναι μια πολύ δύσκολη ισορροπία που χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να πετύχει. Θέλει πολλή προσπάθεια για να μην λείψει κανείς από τα παιδιά του λόγω της εργασίας του, όποια κι αν είναι αυτή. Εγώ το προσπαθώ αυτό πολύ, να είμαι δηλαδή παρούσα στα παιδιά μου αλλά και να αφιερώνω όσο χρόνο χρειάζεται στη δουλειά μου. Δεν είναι εύκολο και καταλήγω να τρέχω διαρκώς, αλλά παράλληλα είμαι χαρούμενη και για τους δυο αυτούς τομείς της ζωής μου. 

Ποιες συμβουλές θα δίνατε σε νέους καλλιτέχνες που ξεκινούν την καριέρα τους στη μουσική;

Να έχουν υπομονή, να συγκεντρώνονται στην δουλειά τους και να αφιερώνουν χρόνο στην ουσία και όχι σε όλα τα παρελκόμενα. 

Αν είχατε μόνο μία μόνο ευχή, ποια θα ήταν αυτή; 

Να είναι καλά οι άνθρωποι που αγαπώ.

Ποιο είναι το δικό σας Motto ζωής; 

Να χαιρόμαστε την ζωή μας στο έπακρο.

Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;

Σε αυτά που γίνονται κατά λάθος, χωρίς κακή πρόθεση. Γενικά είμαι επιεικής άνθρωπος και προσπαθώ να συγχωρώ όποιον μπορεί να με έβλαψε.

Τι είναι για εσάς ευτυχία;

Η ηρεμία και η γαλήνη της ψυχής.

Ποια είναι τα όνειρά σας- τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο;

Να είναι καλά η οικογένεια που έχουμε δημιουργήσει με τον σύζυγό μου και να μπορώ να κάνω την δουλειά που αγαπώ. 

Αν έπρεπε να δώσετε στα παιδιά σας μόνο μία συμβουλή, ποια θα ήταν αυτή;

Να επιλέξουν στην ζωή τους μια δουλειά που να την αγαπάνε, να τους γεμίζει και να τους δίνει χαρά. 

Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι άλλο για τη δουλειά σας ή οτιδήποτε άλλο; 

Πριν από λίγο καιρό έγραψα ένα παιδικό βιβλίο, «Τα Γενέθλια της Ριρίκας» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη και συνοδεύεται από τον ομώνυμο δίσκο που κυκλοφόρησε από την Minos Emi. Επίσης το ίδιο βιβλίο έχει μεταφερθεί στο θέατρο, σε μια παράσταση για παιδιά, που παίζω και εγώ η ίδια με δύο ακόμα μουσικούς και παίζεται κάθε Κυριακή στο Θέατρο Μεταξουργείο. 

Η Μαρία Κηλαηδόνη στο Gazarte - Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.png

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Τα συγκοινωνούντα δοχεία της «αδέσμευτης δημοσιογραφίας»

Το «Μαύρο Ράσο» της Πελοποννήσου, το «γιουσουφάκι» και ο «μικρομέγαλος» παράγοντας συνδέονται μεταξύ τους πέραν πάσης αμφιβολίας – Η «σύγκλιση» Βορείων Προαστείων με την Νότια

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νεαρό μοντέλο δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι σε εστιατόριο

Μια πρώην διαγωνιζόμενη στα καλλιστεία του Ισημερινού δολοφονήθηκε από δύο ενόπλους μέρα μεσημέρι σε εστιατόριο, μερικούς μήνες αφότου το όνομά της είχε συνδεθεί με διαβόητο εγκληματία, ο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >