AD

ΕΝΦΙΑ | Σε 11 δόσεις η πληρωμή του φέτος, σε 12 από το 2025 – Εκπτώσεις για ασφαλισμένα ακίνητα από φυσικές καταστροφές

Χρονοδιάγραμμα και προϋποθέσεις για την απαλλαγή του φόρου

 

Σε 12 δόσεις, από 11 εφέτος, θα καταβάλλεται ο ΕΝΦΙΑ από το 2025, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή.

Με την ίδια τροπολογία του ΥΠΟΙΚ, πέρα από την αύξηση των δόσεων για τον ΕΝΦΙΑ, αλλάζουν και οι προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 για τα ακίνητα. Από το επόμενο έτος θα υποβάλλονται μέχρι και την 31η Ιανουαρίου του επόμενου έτους, ενώ ειδικά για φέτος η δήλωση υποβάλλεται μέχρι και την 8η Μαρτίου 2024.

Επίσης, επεκτείνεται και για το 2024 η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των ακινήτων τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω σεισμού, πυρκαγιάς ή πλημμύρας.

Εφόσον όμως διαπιστωθεί ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης της προαναφερόμενης απαλλαγής, ο φόρος βεβαιώνεται και καταβάλλεται  εφάπαξ, εντόκως.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αφροδίτη Γραμμέλη κατά Κατσαρίδη: «Αυτή την έκφραση δεν μου αρέσει να την απευθύνεις σε καμία γυναίκα, εγώ θα τσακωνόμουν άσχημα»

Την προσωπική της παρατήρηση για την ατάκα “ποια είσαι, κυρά μου;” που απηύθυνε ο Πάνος Κατσαρίδης προς τη Δέσποινα Βανδή, στο πρόσφατο περιστατικό της τραγουδίστριας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συλλήψεις σε Λάρισα και Καρδίτσα για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας οδηγείται σήμερα ένας 35χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες (15-11-2025) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας, σε βάρος

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >