AD

Rachel Welch | Το μυαλό μπορεί κάλλιστα να είναι ερωτογενής ζώνη…

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και σύμβολο του σεξ της δεκαετίας του `60, έφυγε από τη ζωή, ένα χρόνο πριν, στα 82 της χρόνια μετά από σύντομη

Υποκλινόμαστε στη γοητεία της, ενώ η κομψότητά της αντηχεί στα πέρατα της κινηματογραφικής ιστορίας. Η Rachel Welch, μια από τις πιο εντυπωσιακές και αξιομνημόνευτες πρωταγωνίστριες της χρυσής εποχής του Hollywood, έχει αφήσει το σημάδι της με τον αέναο χορό της ανάμεσα στην αισθησιακή εμφάνιση και τον καλλιτεχνικό εκτοξευτικό της.

Υπήρξε μια πανέμορφη γυναίκα που δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάσει και να γοητεύσει με την υπέροχη εμφάνισή της, τόσο άνδρες όσο και γυναίκες. Αν και δε  συμμετείχε στις πιο βραβευμένες ταινίες του Χόλλυγουντ, έχει γράψει τη δική της ιστορία ως μία από τις πιο εκθαμβωτικές παρουσίες στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Η Rachel Welch, ξεκίνησε ως σύμβολο του σεξ χάρη και το Playboy την ανακήρυξε «Πιο Επιθυμητή Γυναίκα των `70s». Έγινε διεθνές είδωλο αφού εμφανίστηκε με μπικίνι από δέρμα ελαφιού στη βρετανική ταινία περιπέτειας φαντασίας του 1966, “Οne Million Years BC”.  Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει την ανάδυσή της  από τη θάλασσα με ένα γούνινο μπικίνι ως Loana, το 1966.  Portrait of Raquel Welch

Ενώ η ταινία έλαβε μέτριες κριτικές, η εικόνα της γυναίκας των σπηλαίων της Welch στην αφίσα της έγινε μέρος της ιστορίας του κινηματογράφου.

Η Welch, βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα, πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 30 ταινίες, μεταξύ των οποίων “Fantastic Voyage” και “The Three Musketeers”, καθώς και περίπου 50 τηλεοπτικές σειρές σε μια καριέρα πέντε δεκαετιών. Είχε επίσης μια αξέχαστη εμφάνιση στην τηλεοπτική κωμική σειρά Seinfeld, στο επεισόδιο “Τhe summer of George” (1997).

Γεννημένη ως Raquel Tejada στο Σικάγο το 1940, από Βολιβιανό πατέρα και Αμερικανίδα μητέρα, η Welch έγινε διάσημη και σύμβολο σεξ με το νέο της όνομα τη δεκαετία του 1960.

Η Welch είχε πει ότι η πρώτη της φιλοδοξία ήταν να γίνει χορεύτρια μπαλέτου, μόνο για να μάθει στα 17 της ότι «πραγματικά δεν είχε τη φιγούρα για μπαλέτο».  Είχε παραδεχτεί ότι δεν την πείραζε να είναι ευρέως γνωστή για το γούνινο μπικίνι που φορούσε το One Million Years BC.One Million Years BC actress Raquel Welch dead at 82

«Συχνά με ρωτούν αν βαριέμαι να μιλάω για αυτό το μπικίνι», είπε. «Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το κάνω. Ήταν ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή μου, οπότε γιατί να μην μιλήσω για αυτό; «Σχεδόν κάθε μέρα λαμβάνω αντίγραφα της φωτογραφίας που μου στέλνουν για αυτόγραφο. Πρέπει να κοίταξα αυτή τη φωτογραφία ένα εκατομμύριο φορές.

«Θυμάμαι τον James Stewart να μου είπε πριν από πολύ καιρό να μην αποφεύγω ποτέ τους θαυμαστές σου ή τα πράγματα που αρέσουν στους θαυμαστές σου σε σένα. Ήταν καλή συμβουλή.»

Ωστόσο, συζήτησε πόσο δύσκολο ήταν να αποφευχθεί η τυπογραφία, γράφοντας στην αυτοβιογραφία της Beyond the Cleavage το 2010 ότι «όλα τα άλλα θα επισκιάζονταν από αυτό το σύμβολο του σεξ».

Η προσωπική της ζωή ήταν εξαιρετικά θυελλώδης και glamorous. Έχει στο ενεργητικό της τέσσερις γάμους και τέσσερα πολύκροτα διαζύγια.

Στο βιβλίο με τα απομνημονεύματα της, αποκαλύπτει τα μικρά μυστικά που δοκίμασε για να διατηρήσει την εμφάνιση της, καθώς και  τους διάσημους άντρες του Χόλιγουντ που είχε στο κρεβάτι της. Παραδέχεται πως όταν άρχισε να γερνάει, προκειμένου να διατηρήσει το σφριγηλό δέρμα της έκανε ενέσεις με ανθρώπινη αυξητική ορμόνη. Το ξεκίνησε στα 62 της, όταν συμμετείχε στα γυρίσματα της σειράς «American Family»,  καθώς ήθελε  να φαίνεται φρέσκια και ξεκούραστη. Βέβαια, προτίμησε να σταματήσει τη θεραπεία γιατί έδειχνε πρησμένη.

Τη δεκαετία του `60, όσοι άνδρες ήταν αντικείμενο του πόθου για όλες τις γυναίκες, εκείνη τους είχε στο πλευρό της… Ανάμεσά τους οι : Frank Sinatra, Burt Reynolds, Richard Burton, Dean Martin, Elvis Priesley, Bob Dylan. 

Η Rachel συμμετείχε συνολικά σε 50 ταινίες και 20 σήριαλ. Αφού χώρισε από τον Welch το 1967, παντρεύτηκε τον Patrick Curtis σκηνοθέτη και παραγωγό. Ο τρίτος γάμος της ήταν με το συνάδελφό της Andre Weinfeld από το 1980 που είχε διάρκεια δέκα χρόνια. Το 2008 ύστερα από 8 χρόνια γάμου με τον 4ο σύζυγο της, Richard Palmer –  ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας εστιατορίων –   χώρισαν με φιλικό τρόπο.

Σε συνέντευξή της, λίγα χρόνια πριν,  στην εκπομπή:”Piers Morgan`s Life Stories” είπε ότι μετά από τέσσερις αποτυχημένους γάμους …”Δεν μου αρέσει να έχω έναν άνδρα… Μου αρέσει ό,τι κάνω, απολαμβάνω το να είμαι με τον εαυτό μου, έχω ωραίο τρόπο ζωής και είμαι χαρούμενη.”

Raquel Welch Dead: Reese Witherspoon, Paul Feig, More Pay Tribute – The  Hollywood Reporter

Και συμπλήρωσε…” Δεν έχω ανάγκη να είμαι με έναν άνδρα. Κανένας δεν πρόκειται να με στηρίξει… Στους περισσότερους άνδρες δεν αρέσει αυτό.”

Η αξέχαστση Rachel έχει πει στο παρελθόν:

“Δεν μπορούσα να ανεχτώ ότι ο άνδρας μου ήταν άπιστος… Eίμαι η Rachel Welch. Καταλάβατε;”

“Όταν μια γυναίκα αισθάνεται ωραία με τα μαλλιά της, ακτινοβολεί ομορφιά και αυτοπεποίθηση.”

“Δεν γίνεται να προσποιείσαι ότι ακούς. Φαίνεται…”

“Ξέρετε τί είναι πιο sexy; Να είσαι μυστηριώδης.”

“Δεν υπάρχουν σκληρές γυναίκες, μονάχα μαλακοί άνδρες…”

“Το μυαλό μπορεί κάλλιστα να είναι ερωτογενής ζώνη…”

 American actress Raquel Welch at a Royal Film performance.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραγωδία στην Θήβα | «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» μαρτυρούν οι γονείς για το νεκρό 18μηνο μωρό τους

Οι γονείς μέσα στον πόνο τους, περιμένουν τις απαντήσεις για το πώς έφυγε από τη ζωή το μωρό τους, στη Θήβα. Μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα..

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >