AD

Επίδειξη μόδας Τούρκου σχεδιαστή μπροστά στα γλυπτά του Παρθενώνα

Την οργή της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, και όχι μόνο προκάλεσε η επίδειξη μόδας που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο.

Δείτε βίντεο:

«Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία» αναφέρει χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού.

Ολόκληρη η δήλωση της κυρίας Λίνας Μενδώνη:

«Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία. Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει. Οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται. Είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως».

Δείτε βίντεο της επίδειξης Erdem – Women FW 2024/2025 – London:

Η επίδειξη μόδας

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα The Thelegraph ο Τούρκος σχεδιαστής Erdem Moralıoğlu πραγματοποίησε την τελευταία του επίδειξη πασαρέλας στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα. «Τα αρχαία ελληνικά γλυπτά εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο, αφού μεταφέρθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές του 1800 από τον Thomas Bruce, 7ο κόμη του Έλγιν» αναφέρει το δημοσίευμα.

Ανάρτηση από τον Τούρκο σχεδιαστή

Όπως αναφέρει, το σκηνικό ήταν μια δήλωση που υπογράμμιζε την έμπνευση για τη φθινοπωρινή συλλογή μόδας του Erdem: την κομψή γκαρνταρόμπα της Αμερικανοελληνίδας σοπράνο Μαρίας Κάλλας.

«Η Κάλλας είχε ξεριζωθεί», δήλωσε ο Μοραλιόγλου στα παρασκήνια, σημειώνοντας ότι γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς και μεγάλωσε και εκπαιδεύτηκε στην Αθήνα. «Ήθελα να παρουσιάσω σε έναν χώρο που να φέρνει στο μυαλό την ελληνικότητά της. Αυτή η ιδέα του να είναι κάποιος από κάπου και να καταλήγει κάπου αλλού με ενδιαφέρει πολύ. Νομίζω ότι υπάρχουν κάποιοι παραλληλισμοί εκεί» σημειώνει ο Τούρκος σχεδιαστής.

mouseio-fashion-show__3_
Η Άννα Γουίντορ, θρυλική αρχισυντάκτρια της Vogue και το πρόσωπο που ενέπνευσε την ταινία «Ο Διάβολος φορούσε Prada» στην επίδειξη μόδας του Τούρκου σχεδιαστή στο Βρετανικό Μουσείο.
mouseio-fashion-show__2_
Η ηθοποιός Λίλι Τζέιμς ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην επίδειξη μόδας του Τούρκου σχεδιαστή στην αίθουσα με τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο.

Ο Μοραλίογλου γεννήθηκε στο Μόντρεαλ το 1978, γιος Αγγλίδας μητέρας και Τούρκου πατέρα. Μεγαλώνοντας στο Μόντρεαλ και το Μπέρμιγχαμ, ο Moralıoğlu έλαβε το προπτυχιακό του πτυχίο στη μόδα από το Πανεπιστήμιο Ryerson. Αργότερα, έκανε πρακτική άσκηση με τη Vivienne Westwood. Μετακόμισε στο Λονδίνο το 2000 και σπούδασε μόδα στο Royal College of Art. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και εργάστηκε με την Diane von Furstenberg και επέστρεψε στο Λονδίνο το 2005 και ίδρυσε το εμπορικό σήμα του. Κέρδισε το βραβείο “British Fashion Fringe” αξίας 100 χιλιάδων βρετανικών λιρών για την επιτυχία του στην πρώτη του capsule συλλογή.

mouseio-fashion-show__4_
Η Άννα Γουίντορ ανάμεσα στους προσκεκλημένους του Τούρκου σχεδιαστή.
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το φετινό καλοκαίρι την Ευρώπη κόστισαν 43 δισ. – Σε Κύπρο, Ελλάδα, Βουλγαρία, Μάλτα οι μεγαλύτερες ζημιές

Σε βραχυπρόθεσμες οικονομικές απώλειες τουλάχιστον 43 δισεκατομμυρίων ευρώ ανέρχεται το κόστος από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι προκάλεσαν σύμφωνα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Επιστροφή ενοικίου από το Νοέμβριο – Τριπλή αύξηση εισοδήματος με αύξηση των συντάξεων

Πρεμιέρα κάνει το Νοέμβριο το μέτρο επιστροφής ενοικίου και οι ενδιαφερόμενοι έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος του μήνα για να κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ερντογάν: Η κυβέρνηση Νετανιάχου σκοπεύει να να βυθίσει τη Μέση Ανατολή στο χάος – Το Ισραήλ δεν θα σταματήσει χωρίς κυρώσεις

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στην έκτακτη αραβοϊσλαμική σύνοδο κορυφής που διοργανώνεται στη Ντόχα του Κατάρ μετά την επίθεση του Ισραήλ κατά μελών

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πώς να αποφύγετε ενοχλητικό περιεχόμενο στα social media και να προστατεύσετε την ψυχική σας ηρεμία

Όταν βίαια βίντεο γίνονται viral, όπως η πρόσφατη θανατηφόρα επίθεση κατά του Τσάρλι Κερκ (Charlie Kirk), μπορεί να μοιάζει αδύνατο να προστατευτεί κανείς από εικόνες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο Τραμπ επικρίνει την κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης για τη στήριξή της στον «μικρούλη κομμουνιστή» υποψήφιο των Δημοκρατικών Ζοχράν Μαμντάνι

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε σήμερα, Δευτέρα (15/9) στη Δημοκρατική κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ επειδή υποστήριξε τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος, Ζοχράν Μαμντάνι στις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Novartis: Ραντεβού στο Εφετείο δίνουν οι «Σαράφης» και «Κελέση» μετά την καταδίκη

Τη ενοχή των δύο πρώην προστατευομένων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis, αποφάσισε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, για ψευδείς καταθέσεις αλλά και ψευδή καταμήνυση. Οι Φιλίστορας Δεστεμπασίδης και Μαρία Μαραγγέλη,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >