AD

Αλεξέι Ναβάλνι | «Δηλητηριάστηκε με νόβιτσοκ, τον σκότωσε ο Πούτιν» κατήγγειλε η σύζυγός του

Η Ρωσία κρύβει τη σορό του, μέχρι να εξαφανιστούν τα ίχνη του νόβιτσοκ. Θα συνεχίσω το έργο του Αλεξέι, δεν φοβάμαι, να μην φοβάστε ούτε εσείς, είπε στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η Γιούλια Ναβαλνάγια

 

Στην καταγγελία ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο μεγάλος πολιτικός αντίπαλος του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ρωσία, έπεσε θύμα δηλητήριασης με την ουσία νόβιτσοκ προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας με βίντεο που ανήρτησε στα social media η σύζυγός του λέγοντας ότι «ο Βλαντιμίρ Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό μου». «Κάπου σε μια φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο ο Πούτιν δεν σκότωσε μόνο τον Αλεξέι Ναβάλνι ως άνθρωπο, ήθελε να σκοτώσει την ελπίδα, την ελευθερία, το μέλλον μας» πρόσθεσε στη δήλωσή της που ξεκίνησε με τη φράση «γειά σας είμαι η Γιούλια Ναβάλναγιά. Κάποιος άλλος θα έπρεπε να είναι στη θέση μου αλλά δολοφονήθηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν».

Я продолжу дело Алексея Навального

H ίδια κατηγόρησε τη Ρωσία ότι κρύβει τη σορό του συζύγου της καθώς, όπως υποστήριξε, αυτό που περιμένει η Μόσχα είναι να εξαφανιστούν τα ίχνη του νόβιτσοκ από τον οργανισμό του.

Στο βίντεο η χήρα Ναβάλνι ορκίζεται, επίσης, να φέρει στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων εμπλέκονται στον θάνατο του συζύγου της και τον λόγο για τον οποίο άφησε την τελευταία του πνοή στην «φυλακή του λύκου».

«Θέλω να ζήσω σε μια ελεύθερη Ρωσία, θέλω να δημιουργήσω μια ελεύθερη Ρωσία, θα συνεχίσω το έργο του Αλεξέι Ναβάλνι» πρόσθεσε η Γιούλια Ναβαλνάγια.

 

«Δεν φοβάμαι, να μην φοβάστε ούτε εσείς. Σας καλώ να σταθείτε στο πλευρό μου, να μην μοιραστείτε μόνο τη θλίψη και τον πόνο που μας έχει αγκαλιάσει και δεν λέει να μας αφήσει. Σας καλώ να μοιραστείτε την οργή και το μίσος για αυτούς που τόλμησαν να σκοτώσουν το μέλλον μας. Σας μιλώ με τα λόγια του Αλεξέι τα οποία πιστεύω αληθινά. Δεν υπάρχει ντροπή στο να κάνει κανείς λίγα ή τίποτα, στο να τους επιτρέπετε να σας φοβίσουν. Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι μια ελεύθερη, ειρηνική και χαρούμενη Ρωσία. Τη θαυμάσια Ρωσία του μέλλοντος που ονειρεύτηκε ο σύζυγός μου. Αυτό χρειαζόμαστε» είπε η σύζυγος του Ναβάλνι.

Όπως τόνισε «αυτός είναι ο μόνος τρόπος – κανείς άλλος – ώστε η αδιανόητη θυσία του να μην πάει χαμένη»

Οι δηλώσεις της χήρας Ναβάλνι ακολούθησαν την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Αλεξέι Ναβάλνι ότι η μητέρα του και ο δικηγόρος της εμποδίστηκαν από το να δουν τη σορό του 48χρονου Ρώσου πολιτικού το πρωί της Δευτέρας στο νεκροτομείο στο οποίο φέρεται να έχει μεταφερθεί.
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μαρία Ηλιάκη σε Ιωσήφ Πολυζωΐδη: «Έχετε κάνει σύμφωνο; Πώς να την πω; Σύζυγο ή σύντροφο;»

Καλεσμένος στην εκπομπή “Νωρίς-Νωρίς” ήταν το πρωί της Δευτέρας (17/11) ο Ιωσήφ Πολυζωΐδης. Με αφορμή τη συμμετοχή του στη σειρά “Ηλέκτρα” της ΕΡΤ, ο γνωστός

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μεταρρύθμιση ασύλου στη Βρετανία: 20 χρόνια για μόνιμη παραμονή

Η βρετανική κυβέρνηση προχωρά σε αλλαγές στο σύστημα ασύλου, με στόχο την ταχύτερη απέλαση παράτυπων μεταναστών. Η υπουργός Εσωτερικών Σαμπάνα Μαχμούντ θα παρουσιάσει στη Βουλή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ηράκλειο: Νεκρός άντρας σε τροχαίο – 33 θύματα από την αρχή του χρόνου

Ένας 52χρονος άντρας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, τα ξημερώματα της Δευτέρας στο δρόμο Πεζών Αρκαλοχωρίου, στο ύψος του Αστριτσίου. Στο τροχαίο ενεπλάκησαν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αφροδίτη Γραμμέλη για Πρωινό Σαββατοκύριακο: «Δεν ξέρω τι θα γίνει τα Χριστούγεννα, μιλάμε για την υπόθεση της υπόθεσης»

Σε κοσμικό event παραβρέθηκε η Αφροδίτη Γραμμέλη. Η γνωστή δημοσιογράφος, που φέτος βρίσκεται στην ομάδα της Ελένης Τσολάκη στον ΑΝΤ1, ρωτήθηκε για την πρόσφατη αποχώρηση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τα βραβεία SAG αλλάζουν όνομα: «The Actor Awards presented by SAG-AFTRA» η νέα ονομασία από το 2026

Σε μια κίνηση επανατοποθέτησης και ενίσχυσης της αναγνωρισιμότητας του θεσμού στο ευρύ κοινό, η SAG-AFTRA ανακοίνωσε ότι τα καθιερωμένα Screen Actors Guild Awards αλλάζουν επίσημα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συρία: Συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και SDF στην ύπαιθρο της Ράκα

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε τη Δευτέρα (17/11) ότι ξέσπασαν συγκρούσεις στην ύπαιθρο της πόλης Ράκα, μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των Συριακών Δημοκρατικών

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >