AD

Αλεξέι Ναβάλνι | «Δηλητηριάστηκε με νόβιτσοκ, τον σκότωσε ο Πούτιν» κατήγγειλε η σύζυγός του

Η Ρωσία κρύβει τη σορό του, μέχρι να εξαφανιστούν τα ίχνη του νόβιτσοκ. Θα συνεχίσω το έργο του Αλεξέι, δεν φοβάμαι, να μην φοβάστε ούτε εσείς, είπε στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η Γιούλια Ναβαλνάγια

 

Στην καταγγελία ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο μεγάλος πολιτικός αντίπαλος του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ρωσία, έπεσε θύμα δηλητήριασης με την ουσία νόβιτσοκ προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας με βίντεο που ανήρτησε στα social media η σύζυγός του λέγοντας ότι «ο Βλαντιμίρ Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό μου». «Κάπου σε μια φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο ο Πούτιν δεν σκότωσε μόνο τον Αλεξέι Ναβάλνι ως άνθρωπο, ήθελε να σκοτώσει την ελπίδα, την ελευθερία, το μέλλον μας» πρόσθεσε στη δήλωσή της που ξεκίνησε με τη φράση «γειά σας είμαι η Γιούλια Ναβάλναγιά. Κάποιος άλλος θα έπρεπε να είναι στη θέση μου αλλά δολοφονήθηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν».

Я продолжу дело Алексея Навального

H ίδια κατηγόρησε τη Ρωσία ότι κρύβει τη σορό του συζύγου της καθώς, όπως υποστήριξε, αυτό που περιμένει η Μόσχα είναι να εξαφανιστούν τα ίχνη του νόβιτσοκ από τον οργανισμό του.

Στο βίντεο η χήρα Ναβάλνι ορκίζεται, επίσης, να φέρει στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων εμπλέκονται στον θάνατο του συζύγου της και τον λόγο για τον οποίο άφησε την τελευταία του πνοή στην «φυλακή του λύκου».

«Θέλω να ζήσω σε μια ελεύθερη Ρωσία, θέλω να δημιουργήσω μια ελεύθερη Ρωσία, θα συνεχίσω το έργο του Αλεξέι Ναβάλνι» πρόσθεσε η Γιούλια Ναβαλνάγια.

 

«Δεν φοβάμαι, να μην φοβάστε ούτε εσείς. Σας καλώ να σταθείτε στο πλευρό μου, να μην μοιραστείτε μόνο τη θλίψη και τον πόνο που μας έχει αγκαλιάσει και δεν λέει να μας αφήσει. Σας καλώ να μοιραστείτε την οργή και το μίσος για αυτούς που τόλμησαν να σκοτώσουν το μέλλον μας. Σας μιλώ με τα λόγια του Αλεξέι τα οποία πιστεύω αληθινά. Δεν υπάρχει ντροπή στο να κάνει κανείς λίγα ή τίποτα, στο να τους επιτρέπετε να σας φοβίσουν. Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι μια ελεύθερη, ειρηνική και χαρούμενη Ρωσία. Τη θαυμάσια Ρωσία του μέλλοντος που ονειρεύτηκε ο σύζυγός μου. Αυτό χρειαζόμαστε» είπε η σύζυγος του Ναβάλνι.

Όπως τόνισε «αυτός είναι ο μόνος τρόπος – κανείς άλλος – ώστε η αδιανόητη θυσία του να μην πάει χαμένη»

Οι δηλώσεις της χήρας Ναβάλνι ακολούθησαν την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Αλεξέι Ναβάλνι ότι η μητέρα του και ο δικηγόρος της εμποδίστηκαν από το να δουν τη σορό του 48χρονου Ρώσου πολιτικού το πρωί της Δευτέρας στο νεκροτομείο στο οποίο φέρεται να έχει μεταφερθεί.
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ζάκυνθος: Διάσωση 18χρονου κολυμβητή από το Λιμενικό στον Άγιο Νικόλαο Βολιμών

Eπιχείρηση έρευνας και διάσωσης ενός 18χρονου Ρουμάνου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου. Συγκεκριμένα ο Λιμενικός Σταθμός του Αγίου Νικολάου Βολιμών, ειδοποιήθηκε ότι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σάκης Ρουβάς: Η πρώτη αντίδραση για το σκισμένο παντελόνι που έγινε viral – «Πολύ σοβαρά θέματα έχετε, μπράβο»

«Κάπου θα με δείτε τηλεοπτικά του χρόνου», είπε ο Σάκης Ρουβάς. Για συναυλία στη Λάρισα βρέθηκε προ ημερών ο Σάκης Ρουβάς και αυτό που έγινε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χανιά: Νεκρός 62χρονος στο Ελαφονήσι – Καταπλακώθηκε από μεταλλική κατασκευή που παρασύρθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 62χρονος στο Ελαφονήσι του Δήμου Κισάμου, όταν η μεταλλική κατασκευή πάνω στην οποία εργαζόταν παρασύρθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σουδάν: Ο ΟΗΕ εκφράζει φόβους για την έλλειψη πόρων για την αντιμετώπιση της πείνας και του υποσιτισμού

Ο ΟΗΕ εκφράζει φόβους για την έλλειψη πόρων για την αντιμετώπιση της πείνας και του αυξανόμενου υποσιτισμού που πλήττουν εκατομμύρια Σουδανούς σε μια χώρα που

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >