AD

H Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε με νίκη στο Ντουμπάι – επιστρέφει στην πρώτη δεκάδα

Μια εβδομάδα μετά την πτώση της από την πρώτη δεκάδα του γυναικείου τένις, επιστρέφει στις πρώτες 10,με την νίκη της επί της Έμμα Ναβάρο (6-2, 6-4) στο Ντουμπάι και ελπίζει να φτάσει ψηλότερα
Η Μαρία Σάκκαρη στο πρώτο της παιχνίδι μετά το τέλος της συνεργασίας της με τον Τομ Χιλ, ξεκίνησε ιδανικά.

Η Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε με 6-2, 6-4 (σε 1 ώρα και 16 λεπτά) της Εμμα Ναβάρο παίζοντας καλό τένις και συνεχιζει στον επόμενο γύρο του Ντουμπάι, όπου θα παίξει με μία εκ των Παολίνι και Φερνάντες.

Ηταν η πρώτη νίκη για την Μαρία στο Ντουμπάι, καθώς στις προηγούμενες δύο παρουσίες της εκεί, ηττήθηκε από το πρώτο της παιχνίδι. Εδειχνε πιο χαλαρή, έκανε σωστές επιλογές σε κρίσιμους πόντους και σε αντίθεση με τη Νόσκοβα την προηγούμενη εβδομάδα, τελείωσε την δούλεια όπως την άρχισε σήμερα, απέναντι σε μια φορμαρισμένη παίκτρια.

Είχε 3 άσους στο ματς και 66% κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς, ενώ κατάφερε να σπάσει το σερβίς της Ναβάρο σε 6 από τις 9 (!) ευκαιρίες που είχε, στατιστικό άκρως εντυπωσιακό.

Να τονιστεί πως στην live βαθμολογία μόνο με αυτή τη νίκη, επιστρέφει στο Top10 καθώς η Μούχοβα που ήταν στο Νο10, δεν αγωνίζεται λόγω τραυματισμού και δεδομένα την ξεπερνά. Μια βδομάδα θα μείνει έτσι μακριά από την κορυφαία 10αδα η Σάκκαρη, αφού χθες Χαντάντ και Κασάτκινα αποκλείστηκαν κι έτσι δεν κινδυνεύει από καμία να την προσπεράσει.

Το ματς

Το ματς άρχισε ιδανικά για την Σάκκαρη που βρήκε break point και με μπάκχαντ στη διαγώνιο, έκανε το 1-0.

Κράτησε εύκολα το σερβίς της, με την Ναβάρο να μειώνει σε 2-1 χάρη σε ένα πετυχημένο τσάλεντζ που έκανε σε άστοχο χτύπημα της Σάκκαρη. Ένα χαμένο σμας της Μαρίας, έδωσε δύο ευκαιρίες για break στην αντίπαλό της και στην δεύτερη ένα ακόμη αβίαστο λάθος, έφερε ισορροπία στο σετ (2-2).

H χαρά για την Αμερικανίδα δεν κράτησε, αφού η Σάκκαρη έκανε αψεγάδιαστο game στο σερβίς της αντιπάλου της και χωρίς να χάσει πόντο, πήρε ξανά προβάδισμα πριν το δικό της σερβίς.

Σε ένα δύσκολο game, η Μαρία στο 40-40 έκανε ένα πετυχημένο τσάλεντζ και μετά με το σερβίς της έφτασε στο 4-2 και αμέσως μετά στο 5-2, από ένα εύκολο break, με την Ναβάρο να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, χάρη στη πίεση που της ασκούσε η Ελληνίδα τενίστρια πάνω στη βασική γραμμή.

Πήρε μπάλες για να κλείσει το σετ και με έναν άσο και μια χαμένη επιστροφή, έκανε το 6-2 και 1-0 στα σετ σε 31 λεπτά.

Με το… καλημέρα στο δεύτερο σετ, η Σάκκαρη έκανε break καθώς στην δεύτερη από τις τρεις (0-40) ευκαιρίες που είχε, έβγαλε ένα τρομερό πέρασμα στη διαγώνιο κι ενώ ήταν υπό πίεση, με τη Ναβάρο να μην μπορεί να βγάλει την άμυνα.

Η Μαρία κράτησε το σερβίς της και η Αμερικανίδα, στο πρώτο της love game στο ματς, μείωσε σε 2-1. Όπως και στο πρώτο σετ, η Ναβάρο βρήκε το break για να κάνει το 2-2, για να… λάβει την απάντηση της Σάκκαρη, που κι αυτή, όπως στο πρώτο σετ, έτσι και στο δεύτερο, προσπέρασε με break στο 3-2.
Ο… χορός των break συνεχίστηκε, αφού η Ναβάρο ισοφάρισε σε 3-3 και μετά η Σάκκαρη έφτασε σε τριπλό break point, για να εκμεταλλευτεί την τρίτη της ευκαιρία σε βάρος της Ναβάρο.

Η Σάκκαρη, παρά την πίεση της Αμερικανίδας, βρήκε λύσεις στο 30-30 και έφτασε στο 5-3, στέλνοντας τη Ναβάρο να σερβίρει για να μείνει στο ματς.

Το κατάφερε εύκολα και η Μαρία πήρε μπάλες για να σερβίρει για το ματς. Τα κατάφερε αφού πρώτα έσβησε break point της αντιπάλου της.

Πηγή: gazzetta.gr

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >