AD

Δορυφόρος θα πέσει στη Γη τις επόμενες ώρες | Θα κάνει μια ανεξέλεγκτη, «πύρινη» βουτιά στην ατμόσφαιρα

Τα συντρίμμια του δορυφόρου θα μπορούσαν να προσγειωθούν σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο

 

Ένας ευρωπαϊκός δορυφόρος αναμένεται να πέσει στη Γη τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το BBC. Ο ERS-2 ήταν μια πρωτοποριακή πλατφόρμα παρατήρησης όταν εκτοξεύτηκε το 1995, σφυρηλατώντας τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα τακτικά για την παρακολούθηση του πλανήτη.

Κατεβαίνει σταδιακά από τότε που τερμάτισε τη λειτουργία του το 2011 και θα κάνει μια ανεξέλεγκτη, πύρινη βουτιά στην ατμόσφαιρα κάποια στιγμή την Τετάρτη.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (Esa) λέει ότι το μεγαλύτερο μέρος του δορυφόρου βάρους δύο τόνων θα καεί κατά την πτώση.

 

Είναι πιθανό κάποια πιο ανθεκτικά τμήματα να αντέξουν την έντονη θέρμανση που δημιουργείται κατά την κατάδυση σε υψηλή ταχύτητα, αλλά οι πιθανότητες αυτά τα θραύσματα να πέσουν σε κατοικημένες περιοχές και να προκαλέσουν ζημιές είναι ελάχιστες.

Θα μπορούσαν να προσγειωθούν σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο, αλλά με το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας της Γης να καλύπτεται από ωκεανό, όποια συντρίμμια επιβιώσουν στην επιφάνεια είναι πολύ πιθανό να χαθούν στη θάλασσα.

 

«Και αξίζει να τονιστεί ότι κανένα από τα στοιχεία που θα μπορούσαν να επανέλθουν στην ατμόσφαιρα (και να φτάσουν στην επιφάνεια) δεν είναι ραδιενεργά ή τοξικά», δήλωσε ο Mirko Albani από το Τμήμα Επίγειου Τμήματος Παρατήρησης της Γης της Esa.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >