AD

Μαρουσάκης | Κακοκαιρία από την Ιταλία έρχεται το Σάββατο, με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους

Θα επιμείνει σήμερα η αστάθεια του καιρού στα δυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας, αλλά και στην περιοχή την του νοτιοανατολικού Αιγαίου, με αποτέλεσμα να σημειωθούν κάποιες βροχές, οι οποίες θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας, τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

 

Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος του OPEN στην σημερινή του πρόγνωση ανέφερε ότι στην υπόλοιπη χώρα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει με λίγες συννεφιές, με τους ανέμους να πνέουν νότιοι σε Ιόνιο και Αιγαίο, με μέτριες και ισχυρές εντάσεις. Ο υδράργυρος θα προσεγγίσει αργά το μεσημέρι τους 16-18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στον νομό Αττική δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 4-5 μποφόρ και ο υδράργυρος κοντά στο μεσημέρι θα σημειωθεί στους 18-19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές βροχές. Οι νοτιάδες πνέουν με ασθενείς εντάσεις, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει αργά το μεσημέρι τους 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία
Στην περιοχή της Ιταλίας οργανώνεται ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο αναμένεται να κινηθεί πιο ανατολικά και κυρίως από το Σάββατο (24/2) το απόγευμα θα απασχολήσει τη χώρα μας, με πιο δύσκολες ημέρες την Κυριακή και την Δευτέρα.

Μεθαύριο (25/2) αναμένεται να σημειωθούν αρκετές βροχές και καταιγίδες, πρώτα στα δυτικά και στη συνέχεια προς τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, με την κακοκαιρία να επιμένει προς τα ανατολικά, δυτικά και νότια και την Δευτέρα. Όπως τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης δεν αποκλείεται αυτό το κύμα κακοκαιρίας να αφήσει μεγάλους όγκους νερού και χαλαζοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

 

Από την Τρίτη και μετά αναμένεται βελτίωση του καιρού με καλές θερμοκρασίες, κοντά στους 16-18 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές εξαιτίας και των νοτιάδων που μεταφέρουν πιο θερμές αέριες μάζες.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Συνδυασμός υπερήχων και γονιδιακής θεραπείας επιτρέπει τον έλεγχο των επιληπτικών κρίσεων

Μια καινοτόμος προσέγγιση που συνδυάζει τη δύναμη των υπερήχων με τη γονιδιακή θεραπεία, ανοίγει τον δρόμο για νέες θεραπείες νευρολογικών διαταραχών όπως η επιληψία. Ερευνητές

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ εμφανίστηκε μέσω βιντεοκλήσης στο «Dancing With the Stars» – Το μήνυμά του στους διαγωνιζομένους

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θαυμαστές του «Dancing With the Stars», καθώς ο πρίγκιπας Ουίλιαμ εμφανίστηκε απροσδόκητα μέσω βιντεοκλήσης στο επετειακό επεισόδιο για τα 20

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίνα Κωτσοβούλου: «Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, ο πρώτος χρόνος του παιδιού συνέπεσε με το πένθος μου»

Η Αλίνα Κωτσοβούλου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Super Κατερίνα»  με την Κατερίνα Καινούργιου, με αφορμή τη συμμετοχή της στη νέα δραματική σειρά

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νέα ανακάλυψη αλλάζει τα δεδομένα στη μάχη κατά της μικροβιακής αντοχής

Μια σημαντική ανακάλυψη για τον τρόπο με τον οποίο τα βακτήρια αναπτύσσουν αντοχή στα κοινά αντιβιοτικά θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για πιο αποτελεσματικές

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νέος χώρος για την Athanasiadou Gallery στο Κουκάκι – Εγκαίνια με το πρότζεκτ «Hazy Cosmic Jive!» των Ειρήνης Λιναρδάκη και HOPE

Από τις 14 Νοεμβρίου 2025, η Athanasiadou Gallery εγκαινιάζει τον νέο της χώρο στο Κουκάκι, στην οδό Μητσαίων 4, εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή της με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κατερίνα Καινούργιου – Η απρόσμενη αποκάλυψη on air: «Θα έκανα εξωσωματική τον Σεπτέμβριο»

Η Κατερίνα Καινούργιου, σε μια προσωπική εξομολόγηση κατά τη διάρκεια της εκπομπής της “Super Κατερίνα”, μοιράστηκε την εμπειρία της με ορμοθεραπείες και την απρόσμενη εγκυμοσύνη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >