AD

ΣΥΡΙΖΑ | Τελειώνει σήμερα το Συνέδριο με όλα τα σενάρια ανοιχτά

Αντίθετες οι θέσεις των δύο υποψηφίων για ημερομηνία και διαδικασία εκλογών- Παππάς, Πολάκης και Φάμελλος θέλουν να πάνε οι κάλπες μετά τις ευρωεκλογές, «αδειάζοντας» τον Τσίπρα

 

Μετά τη χθεσινή – ιδιαίτερα επεισοδιακή – ημέρα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., το πεδίο ξεκαθάρισε σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα της κ. Ολγας Γεροβασίλη, η οποία θα είναι τελικά η αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές. Αυτό που παραμένει αβέβαιο, ωστόσο, είναι το πότε, το πώς και το εάν τελικά αυτές θα διεξαχθούν, ζητήματα που αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο κατά την τέταρτη και τελευταία ημέρα του Συνεδρίου σήμερα Κυριακή.

Σημειώνεται ότι σε ανάρτησή του, ο κ. Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι άλλαξε την ώρα της σημερινής ομιλίας του στο Συνέδριο και θα ανέβει στο βήμα στις 11.00 το πρωί, πριν από τις ψηφοφορίες των συνέδρων.

 

H κ. Γεροβασίλη, έπειτα από μια ομιλία που διακόπηκε από φωνές και αποδοκιμασίες, δήλωσε «παρούσα» ενόψει της νέας εσωκομματικής κάλπης για την εκλογή προέδρου, που είχε προαναγγείλει την περασμένη Πέμπτη ο κ. Κασσελάκης. Ως εκ τούτου, ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει σε εκλογές με δύο «μονομάχους».

Υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ η Ολγα Γεροβασίλη
Υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ η Ολγα Γεροβασίλη

Παρ’ όλα αυτά, το ζήτημα της ημερομηνίας των εκλογών, ο τρόπος με τον οποίο τα μέλη θα συμμετέχουν σε αυτές (ψηφιακά, με κάλπη ή υβριδικά), καθώς και η πρόταση για αναβολή τους -που μοιάζει να έχει απήχηση σε πολλούς συνέδρους-, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της τέταρτης και τελευταίας ημέρας του Συνεδρίου σήμερα.

Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Κασσελάκης εισηγήθηκε ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στις 10 Μαρτίου, παίρνοντας τον λόγο μετά την ομιλία Γεροβασίλη και δεσμευόμενος την ίδια στιγμή ότι θα παραμείνει στο κόμμα την επόμενη μέρα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Στην ίδια παρέμβασή καλωσόρισε την Ολγα Γεροβασίλη σε αυτόν «τον ωραίο αγώνα».

Κασσελάκης: Εκλογές 10 Μαρτίου – Στο τέλος της ημέρας η αλήθεια θα κερδίσει
Κασσελάκης: Εκλογές 10 Μαρτίου – Στο τέλος της ημέρας η αλήθεια θα κερδίσει

Παράλληλα, η Ολγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι το Συνέδριο δεν είναι καταστατικό για να αλλάξει αυτή η πρόβλεψη, επομένως σήμερα Κυριακή το σώμα θα κρίνει μόνο εάν αυτές θα γίνουν ή όχι. Στα επί της διαδικασίας, όπως είπε, θα πρέπει να ακολουθηθούν όσα ακολουθήθηκαν στις εκλογές που ανέδειξαν τον Αλέξη Τσίπρα την άνοιξη του 2022 και τον Στέφανο Κασσελάκη τον Σεπτέμβριο του 2023.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >