AD

Ζελένσκι | 31.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχασαν την ζωή τους στον πόλεμο με την Ρωσία

Στην αποκάλυψη ότι από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έχουν χάσει τη ζωή τους 31.000 Ουκρανοί στρατιώτες προχώρησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Τριάντα μία χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στον πόλεμο αυτόν. Οχι 300.000, ούτε 150.000, όπως λένε ο Πούτιν και ο κύκλος των ψευτών. Αλλά κάθε μία από τις απώλειες αυτές είναι μία μεγάλη απώλεια για εμάς».

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι δεν θα αποκαλύψει τον αριθμό των τραυματιών, καθώς αυτό θα βοηθούσε τον ρωσικό στρατιωτικό σχεδιασμό. Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν δημοσιοποιούν τον αριθμό των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο. Το Κίεβο προχώρησε στην σημερινή αποκάλυψη αφότου ο υπουργός Άμυνας της χώρας είπε ότι η καθυστέρηση της βοήθειας από τη Δύση κοστίζει σε ζωές και εδάφη.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι η νίκη της Ουκρανίας θα εξαρτηθεί από την στρατιωτική βοήθεια της Δύσης και εμφανίσθηκε πεπεισμένος ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα εγκρίνει τελικά το πολυαναμενόμενο πακέτο βοήθειας. «Το αν η Ουκρανία θα χάσει, αν η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη, αν θα υπάρξει πολύ μεγάλος αριθμός θυμάτων εξαρτάται από σας, τους εταίρους μας, τον δυτικό κόσμο», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Το αν είμαστε ισχυροί, οπλισμένοι, δεν θα χάσουμε τον πόλεμο αυτόν», είπε.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την ικανότητα του αμερικανικού Κογκρέσου να ψηφίσει υπέρ του πακέτου της βοήθειας των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, είπε: «Είμαι βέβαιος ότι η έκβαση της ψηφοφορίας θα είναι θετική».

Ο Ζελένσκι αποκάλυψε ότι η Ρωσία κατάφερε να βάλει χέρι στα σχέδια της ουκρανικής αντεπίθεσης του 2023 πριν καν αυτή αρχίσει και, κατά συνέπεια, η αποτυχία αυτή κατάφερε σκληρό πλήγμα στην Ουκρανία. «Τα σχέδια της αντεπίθεσής μας βρίσκονταν στο τραπέζι του Κρεμλίνου πριν ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις μας», είπε.

Η ουκρανική προεδρία επιβεβαίωσε ότι ο Ζελένσκι έκανε όντως λόγο για διαρροή πληροφοριών.


Πιθανότητα πρόσκλησης της Μόσχας σε ειρηνευτική διάσκεψη

Η Ουκρανία και οι ξένοι εταίροι της θα μπορούσαν να προσκαλέσουν τη Ρωσία σε μια μελλοντική ειρηνευτική διάσκεψη για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής που μετράει δύο χρόνια, με τους όρους του Κιέβου, είπε ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος.

Η Ελβετία θα φιλοξενήσει σύνοδο για να συζητηθεί η οπτική για την ειρήνη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μια πρόταση που θα μπορούσε να προσκομιστεί στη Ρωσία σε μια δεύτερη φάση της συνόδου, μεταγενέστερη, δήλωσε ο προσωπάρχης του Ζελένσκι, ο Αντρίι Γερμάκ.

«Θα μπορούσε να είναι μια κατάσταση στην οποία από κοινού θα προσκαλέσουμε εκπροσώπους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στους οποίους θα παρουσιαστεί το σχέδιο σε περίπτωση που όποιος εκπροσωπεί την επιτιθέμενη χώρα σε εκείνη τη φάση θα θέλει πράγματι να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος και να επιστρέψει σε μια δίκαιη ειρήνη», είπε ο Γερμάκ στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στο Κίεβο.

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε για πρώτη φορά το ειρηνευτικό του σχέδιο στη διάρκεια συνόδου της Ομάδας των 20 τον Νοέμβριο του 2022.

Αυτό προβλέπει την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και την πλήρη απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων.

Το Κίεβο υποστηρίζει ότι δεν θα κάνει διάλογο με τη Μόσχα αν όλα τα ρωσικά στρατεύματα δεν αποχωρήσουν από το ουκρανικό έδαφος.

Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει προς το παρόν βάση για ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία και ότι το ειρηνευτικό σχέδιο του Κιέβου είναι παράλογο γιατί αποκλείει τη Ρωσία.

Οι ουκρανικές αρχές εξάρθρωσαν 47 ρωσικά κατασκοπευτικά δίκτυα

Οι ουκρανικές αρχές εξάρθρωσαν 47 ρωσικά κατασκοπευτικά δίκτυα που δρούσαν μέσα στη χώρα τον περασμένο χρόνο, όπως είπε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος ασφαλείας.

Ο Βασίλ Μάλιουκ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, έκανε την αποκάλυψη αυτή στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στο Κίεβο και πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 2.000 ύποπτοι «προδότες» έχουν συλληφθεί από τότε που εισέβαλε η Ρωσία στην Ουκρανία.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >