AD

Eπανέρχεται η απειλή ενός πυρηνικού πολέμου μετά τις δηλώσεις Μακρόν και Πούτιν

Οι τελευταίες στρατιωτικές επιτυχίες της Ρωσίας στην Ουκρανία, κινητοποίησαν τις χώρες της Δύσης, που δεν αποκλείουν την αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, με τον Πούτιν να επαναφέρει την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Καθώς οι αμερικανικές εκλογές πλησιάζουν και τίποτα δεν αποκλείει την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ, που ποτέ δεν έκρυψε την συμπάθεια του προς τον Πούτιν, πολλές ευρωπαϊκές χώρες αποφάσισαν ότι ήταν καιρός να αντιδράσουν άμεσα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την απειλή που αποτελεί η Ρωσία του Πούτιν για την Ευρωπαϊκή Δύση κυρίως.

Προ ημερών ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, η Ρωσία να επιτεθεί στην Γερμανία, αν καταφέρει να νικήσει στον πόλεμο με την Ουκρανία και γι΄ αυτό επεσήμαινε το ότι η Γερμανία πρέπει να ενισχύσει το οπλοστάσιο της προκειμένου η χώρα του να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια τέτοια απειλή.

. Η Ουκρανία είναι αυτή τη στιγμή αποδυναμωμένη, καθώς η στρατιωτική βοήθεια από την Δύση καθυστερεί, ενώ οι Ρεμπουπλικάνοι στις ΗΠΑ έχουν μπλοκάρει εδώ και μήνες την αποστολή μεγάλου πακέτου βοήθειας, στρατιωτικής και χρηματικής. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την προώθηση των ρωσικών στρατευμάτων, που ανακατέλαβαν κάποια από τα σημαντικά στρατηγικά σημεία στην ανατολική Ουκρανία, ενώ ο πρόεδρος Ζελένσκι αποκάλυψε ότι 31.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν χάσει την ζωή τους στον πόλεμο με την Ρωσία.

Όλα αυτά ήταν αρκετά για να προκαλέσουν συναγερμό στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς συνειδητοποίησαν ότι είναι επείγουσα ανάγκη να δράσουν άμεσα και να κάνουν ότι είναι ανάγκη τώρα, πριν από τις αμερικάνικες εκλογές.

Η απροσχημάτιστη δολοφονία του Αλεξέι Ναβάλνι στις ρωσικές φυλακές, ήταν ίσως αυτό που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει και να αποφασίσουν ότι είναι ώρα για δράση, προκειμένου να βάλουν φρένο στις επιθετικές επιδιώξεις του Πούτιν.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν μιλώντας χθες είπε ότι δεν αποκλείει πια την αποστολή γαλλικών και Νατοϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, προκειμένου να αναχαιτίσουν τους Ρώσους. «Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται ώστε η Ρωσία να μην καταφέρει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, υπογραμμίζοντας ότι «η ήττα της Ρωσίας είναι απαραίτητη για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει συναίνεση σήμερα για την αποστολή, επισήμως, (…) χερσαίων στρατευμάτων. Όμως τίποτε δεν πρέπει να αποκλειστεί. Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται ώστε η Ρωσία να μην μπορέσει να κερδίσει τον πόλεμο αυτό.Η Ρωσία υιοθέτησε απειλητικές συμπεριφορές όχι μόνο έναντι της Ουκρανίας, αλλά έναντι όλων μας».

Ο Πούτιν, που εδώ και δυο χρόνια έχει καθηλωθεί στον πόλεμο με την Ουκρανία, ενώ οι Ρώσοι στρατιώτες που έχασαν στη ζωή τους, πιθανόν να ξεπερνούν και τις 200.000, ξέρει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει σε μια απ’ ευθείας σύγκρουση τα Νατοϊκα στρατεύματα. Οπότε αυτό που μπορεί να κάνει είναι να επαναφέρει την απειλή των πυρηνικών όπλων. Με μια από τις δηλώσεις που έκανε συχνά τόσο ο ίδιος, όσο και ο Μεντβέντεφ, όταν δεν γνώριζε ακόμη πως θα αντιδρούσε η Δύση, στην εισβολή στην Ουκρανία, ο Πούτιν επανέφερε όσο πιο παραστατικά μπορούσε την απειλή ενός πυρηνικού χτυπήματος από την μεριά της Ρωσίας.  «Δεν θα προλάβετε καν να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας αν ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και ενεργοποιήσετε το άρθρο 5» είπε ο Ρώσος ηγέτης, εννοώντας με σαφήνεια ότι θα υπάρξει πυρηνικό πλήγμα στην Ευρώπη!

Έτσι για μια ακόμη φορά, το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου, στο οποίο δεν θα μπορούσε να υπάρξει νικητής και που πιθανότατα θα εξαφάνιζε τουλάχιστον το 70% των κατοίκων του πλανήτη, αν όχι το 100%, επανέρχεται στο προσκήνιο, όπως έχουν επισημάνει τον τελευταίο καιρό πολλοί ανεξάρτητοι αναλυτές παγκοσμίως, σε αναλύσεις για τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει ο πλανήτης, το 2024.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >