AD

Οι άντρες προτιμούν τις ξανθές | Η ταινία που καθιέρωσε τη μελαχρινή Jane Russell

Η φλογερή μελαχρινή του Χόλλυγουντ η οποία αποτέλεσε σύμβολο του σεξ τις δεκαετίες του `40 και του `50, έφυγε από τη ζωή στις 28 Φεβρουαρίου του 2011.

 

Ακόμα και να μην έχει δει κάποιος αυτήν την ταινία “Οι άντρες προτιμούν τις ξανθές”, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει χρησιμοποιήσει ή έστω ακούσει αυτήν την φράση… Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι- ή μάλλον, εκείνες, που συμπληρώνουν, ότι “παντρεύονται τελικά μελαχρινές.” 

Η μελαχρινή, γοητευτική Τζέιν Ράσελ πρωταγωνίστησε στη ρομαντική κομεντί  -σε στυλ μιούζικαλ- ταινία του Χάουαρντ Χοκς που την εποχή που προβλήθηκε για πρώτη φορά, σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην ξεχωρίσει αφού είχε τις δύο συγκεκριμένες πρωταγωνίστριες –  η άλλη ήταν Μέριλυν Μονρόε-; ΄Ενα έργο γεμάτο από τη δροσιά, την αφέλεια του αμερικανικού ονείρου, που μπορεί τώρα πια να μην είναι επίκαιρο αλλά σίγουρα κάποτε απογειώθηκε.

GENTLEMEN PREFER BLONDES / ROMAN HOLIDAY - American Cinematheque

Ποιά είναι όμως η πλοκή της;

Η Ντόροθι και η Λόρελαϊ είναι δυο κορίτσια που  εργάζονται ως  showgirls σε καμπαρέ. Μπορεί να είναι στενές φίλες αλλά οι  προσωπικότητές τους είναι τόσο διαφορετικές… Ακόμα  και τα χρώματά τους διαφέρουν! Η Λόρελαϊ είναι η ξανθιά γατούλα που ξελογιάζει με ιδιαίτερη ευκολία τους άντρες, περιμένοντας να την στολίσουν με διαμάντια. Η Ντόροθι είναι ένα μελαχρινό, ντόμπρο κορίτσι της πιάτσας που της αρέσει να παίζει με τους ωραίους αλλά εντελώς ακατάλληλους άντρες. Η  Λόρελαϊ αρραβωνιάζεται τον πάμπλουτο αλλά άβουλο playboy Γκας και αυτό  τις οδηγεί στο Παρίσι. Εκεί η Ντόροθι ερωτεύεται τον ντετέκτιβ, τον οποίο ο πατέρας του Γκας έχει βάλει να παρακολουθεί την Λόρελαϊ- καθώς γνωρίζει ότι εκείνη το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα χρήματά του. Τα δυο κορίτσια, όμως, όποιο εμπόδιο και να βρεθεί στο δρόμο τους, το υπερβαίνουν. Πώς γίνεται αυτό; Απλούστατο…! Είναι όμορφες, έξω καρδιά και έξυπνες! Προσποιούνται τις ανόητες, γιατί γνωρίζουν καλά ότι αυτό αρέσει περισσότερο στους άντρες…

Αποτέλεσμα εικόνας για jane russell marilyn monroe in red

Ποιός μπορεί να ξεχάσει τα τραγούδια που έχουν μείνει στην ιστορία, όπως το “Diamonds Are a Girl’s Best Friends” και το “Bye Bye Baby” ; Το μπρίο των όμορφων πρωταγωνιστριών,  το γενικότερο πνεύμα κεφιού που τις διακατέχει, παρασύρει άνετα τους θεατές από το να λικνιστούν στους ωραίους ρυθμούς της μουσικής και να χαμογελάσουν...Η  Τζέιν Ράσελ,το 1953 ήταν διασημότερη από τη Μέριλυν και χωρίς αμφιβολία, ακαταμάχητη. Για τις δεκαετίες του `40 και του `50, θεωρείτο σύμβολο του σεξ. 

Την ανακάλυψε ο εκκεντρικός εκατομμυριούχος Χάουαρντ Χιουζ κι έγινε γρήγορα διάσημη στην ταινία γουέστερν που χρηματοδότησε ο ίδιος το 1946 :”Εκδικητής Εκτός Νόμου”.

Γεννήθηκε το 1921 στη Μινεσότα και σε αρκετά μικρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά της στο Λος Αντζελες. Έκανε τρεις γάμους και υιοθέτησε τρία παιδιά.

Την περίοδο που προσπαθούσε να υιοθετήσει, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Τότε ίδρυσε την Διεθνή Οργάνωση Υιοθεσιών η οποία βοήθησε στην οργάνωση δεκάδων χιλιάδων υιοθεσιών στις ΗΠΑ.

“Οι Αντρες Προτιμούν τις Ξανθιές” ήταν από τις καλύτερες ταίνιες της, που παρά την απλότητα του σεναρίου του, ο σκηνοθέτης το μετέτρεψε από μια ελαφρά κωμωδία σε μια εξαιρετική σάτιρα ηθών της μεταπολεμικής Αμερικής. 

IFrameMarilyn Strikes Gold in 'Gentlemen Prefer Blondes' – The Marilyn Report

IFrame

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραγωδία στην Θήβα | «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» μαρτυρούν οι γονείς για το νεκρό 18μηνο μωρό τους

Οι γονείς μέσα στον πόνο τους, περιμένουν τις απαντήσεις για το πώς έφυγε από τη ζωή το μωρό τους, στη Θήβα. Μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα..

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >