AD

Κακοκαιρία Emil | Καταιγίδες την Παρασκευή στην Αττική, βελτίωση από το απόγευμα

Νέα επέλαση κακοκαιρίας με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 29-02-2024/1100, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Συνεχίζεται η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού έως το πρωί του Σαββάτου (2-3-2024), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι στα ανατολικά και νότια πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του καιρού:

Την Παρασκευή (01-03-24)
α. Βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές προβλέπονται έως και τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο.
β. Από το μεσημέρι θα επηρεαστεί η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η ανατολική Πελοπόννησος, ενώ το απόγευμα οι Σποράδες, η Εύβοια και οι Κυκλάδες.
γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική Μακεδονία και τις Κυκλάδες, ενώ βαθμιαία θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Το Σάββατο (02/03/24)
Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Η επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου θα γίνεται καθημερινά ανά δωδεκάωρο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Σάκη Αρναούτογλου, μπόρες, βροχές και καταιγίδες -τοπικά ισχυρές- θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά και σταδιακά θα επεκταθούν στα ανατολικά, επηρεάζοντας τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

Τα φαινόμενα δεν θα επηρεάσουν την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι, στα 5 με 6 -τοπικά έως και 7 με 8 μποφόρ- σε περιοχές του Αιγαίου, και στα 4 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία μέσα στην ημέρα θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου στα νότια.

Από το απόγευμα του Σαββάτου τα φαινόμενα θα έχουν εξασθενήσει σχεδόν παντού. Τοπικές μπόρες θα σημειώνονται κυρίως σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Καιρός: Καταιγίδες την Παρασκευή στην Αττική, βελτίωση από το απόγευμα

Την Παρασκευή μπόρες, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Αττική, οι οποίες δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα. Προς το απόγευμα θα έχουμε βελτίωση και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 4 με 5 -τοπικά στα ανατολικά έως και 6 με 7- μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά τις πρωινές ώρες, και στη συνέχεια και στην υπόλοιπη περιφέρεια. Μάλιστα, τα φαινόμενα θα διατηρηθούν και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Εγκατέλειψε τη Μαδαγασκάρη ο πρόεδρος της χώρας σύμφωνα με την αντιπολίτευση

Ο πρόεδρος της Μαδαγασκάρης Άντρι Ρατζοελίνα εγκατέλειψε τη χώρα, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Στινένι Ραντριανασολονιάϊκο, επικαλούμενος συζητήσεις με το προσωπικό της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χίος: Την Τετάρτη η δίκη των 17 πολιτών- αιρετών για τα γεγονότα με το πλοίο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ

Αναβολή για την προσεχή Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, στις 9.00 το πρωί, έδωσε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου κατά τη σημερινή του συνεδρίασή του, στη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δημήτρης Παπανώτας για Τσιμιτσέλη: «Δεν μπορεί ο άνθρωπος, έχει έναν ρόλο, παλεύω με τα κύματα, help, sos»

Σήμερα, στον αέρα της εκπομπής «Happy Day», ο Δημήτρης Παπανώτας εξέφρασε την άποψή του για την απόδοση του Γιάννη Τσιμιτσέλη ως παρουσιαστή και συντονιστή της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΥΠΠΟ: Ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά έργα στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου

Το Υπουργείο Πολιτισμού– στο πλαίσιο του σχεδιασμού του προγράμματος  αντιπλημμυρικών έργων και αποκαταστάσεων σε μνημεία του αρχαιολογικού χώρου του Δίου, συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ- προχωρεί

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 16,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Δυσπιστία σε νέο κόμμα Τσίπρα

Η δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24 καταγράφει προτίμηση σε Νέα Δημοκρατία και δυσπιστία σε νέο κόμμα Τσίπρα. Προτίμηση κομμάτων Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ουκρανία, Άμυνα, Ανταγωνιστικότητα, Στέγαση και Μεταναστευτικό στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 23 Οκτωβρίου – Η Επιστολή πρόσκλησης του Αντόνιο Κόστα στους ηγέτες των κρατών-μελών

Επιστολή πρόσκλησης προς τους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ απέστειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, παρουσιάζοντας την ατζέντα της επικείμενης συνόδου της 23ης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >