AD

Μίλτος Τεντόγλου | Χρυσός πρωταθλητής και στην Γλασκόβη με άλμα 8.22

Ο πιο κουλ πρωταθλητής του κόσμου εξακολουθεί να γράφει ιστορία

 

Ο Μίλτος Τεντόγλου θριάμβευσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στη Γλασκόβη, καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με επίδοση 8,22 μέτρα.

Ο κορυφαίος άλτης του πλανήτη με μια τρομερή εμφάνιση διατήρησε τα σκήπτρα του πρωταθλητή κόσμου που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια στη διοργάνωση του Βελιγραδίου. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι που είχε και αυτός επίδοση 8,22 μέτρα, ωστόσο ο Τεντόγλου είχε καλύτερο δεύτερο άλμα (8,19 μέτρα έναντι 8,10 μέτρα).

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Τζαμαϊκανός Κάρεϊ ΜακΛάουντ με 8,21 μέτρα, επίδοση που αποτελεί εφετινό ρεκόρ.

Επικός Τεντόγλου μετά το χρυσό στη Γλασκώβη: «Χάλια ο αγώνας μου, δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου»
Η κατάταξη μετά το 5ο άλμα
1.Τεντόγλου 8.22 (8.15)
2.Φουρλάνι 8.22 (8.10)
3.Μακλέον 8.21
4.Λόουσον 8.06
5.Μπατζ 7.97
6.Γκέιλ 7.89
7.Γουίλιαμς 7.83
8.Μόντλερ 7.80

Τα άλματα του Μίλτου Τεντόγλου
Ο Τεντόγλου, ο οποίος στις 18 Μαρτίου θα γιορτάσει τα 26α γενέθλιά του, πήρε με το… καλημέρα προβάδισμα στον τελικό, καθώς «πέταξε» με το πρώτο άλμα του στα 8,22 μέτρα, ωστόσο λίγο αργότερα την ίδια επίδοση σημείωσε στην πρώτη προσπάθειά του και ο Φουρλάνι.

Η δεύτερη προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή ήταν κάτω από τα οκτώ μέτρα (7,94μ.), αλλά καλύτερη από το άλμα του Φουρλάνι που μετρήθηκε στα 7,91 μέτρα, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί επικεφαλής.

 

Η τρίτη προσπάθεια του Τεντόγλου ήταν άκυρη, την ώρα που ο Αμερικανός Τζάριον Λόσον έγινε ο τρίτος άλτης που πέρασε τα οκτώ μέτρα (8,06), ενώ το τρίτο άλμα του Φουρλάνι ήταν ξανά κάτω από τα οκτώ μέτρα (7,86 μέτρα).

Στην τέταρτη προσπάθειά του ο νεαρός Ιταλός σημείωσε επίδοση 8,10 μέτρα και «σκαρφάλωσε» προσωρινά στην πρώτη θέση (σ.σ. καθώς το δεύτερο καλύτερο άλμα του ήταν μεγαλύτερο από αυτό του Τεντόγλου), ωστόσο ο αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς απάντησε άμεσα: «πέταξε» στα 8,15 μέτρα και τέθηκε εκ νέου επικεφαλής στην κατάταξη του τελικού.

Και ενώ ο τελικός έδειχνε να είναι «μάχη» για δύο, ο Τζαμαϊκανός Κάρεϊ ΜακΛάουντ σημείωσε στην πέμπτη προσπάθειά του επίδοση 8,21 μέτρα, μπαίνοντας… γερά στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου. Στο πέμπτο άλμα του, ο Φουρλάνι «προσγειώθηκε» στα 8,04 μέτρα, με αποτέλεσμα ο Τεντόγλου να παραμείνει πρώτος και στη δική του προσπάθεια να σημειώσει επίδοση 8,11 μέτρα.

Στην έκτη προσπάθειά του ο ΜακΛάουντ είχε άλμα στα 8,03 μέτρα, με αποτέλεσμα να παραμείνει τρίτος, μολονότι και ο Γερμανός Ζίμον Μπατς πέρασε τα οκτώ μέτρα (8,06 μέτρα). Ο Φουρλάνι ρίσκαρε για να «βγάλει» ένα μεγάλο άλμα, προκειμένου να πάρει την πρωτιά, αλλά η προσπάθειά του ήταν άκυρη, με αποτέλεσμα ο Τεντόγλου να «κλειδώσει» το χρυσό μετάλλιο και να σημειώσει στη συνέχεια επίδοση 8,19 μέτρα στο τελευταίο άλμα του.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Γάζα: Με το βλέμμα στις συμφωνίες του Αβραάμ, το Ισραήλ χαιρετίζει την υιοθέτηση του σχεδίου Τραμπ – Τι φέρνει η απόφαση του ΟΗΕ

Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρετίζει το «ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ» για τη Γάζα μετά την υιοθέτηση της απόφασης με την οποία το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μαίρη Μηλιαρέση: «Η αρχική συμφωνία ήταν να ανέβει το κασέ μου, αλλά τέσσερα χρόνια δεν είπα τίποτα»

Συνέντευξη στην εκπομπή Breakfast@star και τον Κωνσταντίνο Ντάφλο παραχώρησε η Μαίρη Μηλιαρέση. Η γνωστή παρουσιάστρια μίλησε για το γάμο της, τη σχέση με την κόρη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Ουκρανία επιτέθηκε με αμερικανικούς βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS στη Ρωσία

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε σε στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία με αμερικανικής κατασκευής πυραύλους ATACMS, χαρακτηρίζοντας τη χρήση αυτού του οπλικού συστήματος «σημαντική εξέλιξη».

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ομολόγησε και συνελήφθη ο δράστης που γρονθοκόπησε τον 59χρονο στον Νέο Κόσμο

Σε μία σύλληψη έχουν οδηγηθεί μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, για τον θάνατο του 59χρονου οδηγού στον Νέο Κόσμο, όπως όλα δείχνουν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >