AD

Μόνικα Λεβίνσκι | Από το Σκάνδαλο στη Δράση – Το Νέο Πρόσωπο της Πολιτικής Συμμετοχής στη Μόδα

«Στα 22 μου ερωτεύτηκα το αφεντικό μου, μόνο που το δικό μου αφεντικό έτυχε να είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ήταν ένα λάθος, για το οποίο μετανιώνω» Μόνικα Λεβίνσκι

 

Είκοσι έξι χρόνια μετά το σκάνδαλο που την έκανε γνωστή παγκοσμίως για τους λάθος λόγους, η Μόνικα Λεβίνσκι εμφανίζεται σε μια νέα πρωτοβουλία ως μοντέλο, αφήνοντας πίσω της την σκιά του παρελθόντος. Η πρόκληση αυτή αντιστοιχεί σε μια νέα αρχή, αφού αυτή τη φορά η εμφάνισή της εξυπηρετεί έναν καλό σκοπό.

Στο παρελθόν, η Λεβίνσκι είχε ομολογήσει σε ένα Ted Talk το 2015 πως ο έρωτάς της με τον τότε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν ένα λάθος που μετάνιωσε. Το σκάνδαλο του 1998 την έφερε από το παρασκήνιο στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής, καταλήγοντας σε μια περίοδο κακοποίησης και εξευτελισμού. Παρά τη δυσκολία που αντιμετώπισε για πολλά χρόνια, η Λεβίνσκι αποφάσισε να αντιμετωπίσει ανοιχτά τα ζητήματα του διαδικτυακού εκφοβισμού και της δημόσιας κατακραυγής.

Αφού μεσολάβησε μία δεκαετία σιωπής και αποχής από τον δημόσιο βίο, -σύμφωνα με την ίδια δυσκολευόταν να βιοποριστεί-, άρχισε να επανεμφανίζεται σταδιακά πιο ενεργά σε δημόσιες ομιλίες, να γράφει άρθρα για το περιοδικό Vanity Fair, να πηγαίνει ως καλεσμένη σε τηλεοπτικές εκπομπές και να συμμετέχει σε πορείες, ενώ το 2021 ανέλαβε την παραγωγή της σειράς “Impeachment: American Crime Story”, που απεικονίζει την υπόθεση του σκανδάλου από τη δική της σκοπιά.

Στα 50 της, η Μόνικα Λεβίνσκι είναι το πρόσωπο της νέας καμπάνιας “You’ve Got the Power” της εταιρείας Reformation. Με τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ να πλησιάζουν, η ‘Reformation’ συνεργάστηκε για τρίτη φορά με το Vote.org, έναν μη κομματικό οργανισμό που βοηθάει στην εγγραφή των πολιτών για να ψηφίσουν. Επιπλέον το brand θα δωρίσει, μεταξύ άλλων, όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις ενός φούτερ, αξίας 78 δολαρίων, με το logo «You’ve got the power» στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Μέσα από αυτήν, η εταιρεία προωθεί το μήνυμα της ενεργού πολιτικής συμμετοχής, συνεργαζόμενη με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Vote.org για τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει ένα φούτερ με το σύνθημα “You’ve got the power”, με όλα τα έσοδα να διατίθενται προς υποστήριξη του οργανισμού.

Μετά από δέκα χρόνια αποχής, η Μόνικα Λεβίνσκι επανήλθε στη δημοσιότητα, συμμετέχοντας σε δημόσιες εκδηλώσεις, γράφοντας άρθρα και αναλαμβάνοντας την παραγωγή της σειράς “Impeachment: American Crime Story”. Αυτή η επιστροφή της αποτελεί ένα δυναμικό μήνυμα ότι η εξέλιξη και η αλλαγή είναι πάντα δυνατές, ακόμη και μετά από δύσκολες περιπέτειες.

Η Μόνικα Λεβίνσκι, με την ευκαιρία αυτής της καμπάνιας, χρησιμοποιεί τη φωνή της για να υποστηρίξει τη σημασία της ψήφου στη δημοκρατία και να καταπολεμήσει την απάθεια των ψηφοφόρων. Με το σύνθημα “Η φωνή μας είναι η δύναμή μας”, εκφράζει την πεποίθησή της ότι η συμμετοχή στην πολιτική διαδικασία είναι ουσιώδης για την προαγωγή των αξιών της και για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.

Η παρουσία της Μόνικα Λεβίνσκι στον χώρο της μόδας και η συμμετοχή της σε τέτοιες καμπάνιες αντιπροσωπεύουν ένα ενθαρρυντικό παράδειγμα αυτοεξέλιξης και δράσης για το κοινό. Με τη δύναμη της φωνής της, επιδιώκει να επιρράθμισει και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ασκούν τα δικαιώματά τους και να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία.

 

Η Μόνικα Λεβίνσκι επιστρέφει ως μοντέλο
Η Μόνικα Λεβίνσκι επιστρέφει ως μοντέλο

 

Η Μόνικα Λεβίνσκι επιστρέφει ως μοντέλο

 

Η Μόνικα Λεβίνσκι επιστρέφει ως μοντέλο

 

Η Μόνικα Λεβίνσκι επιστρέφει ως μοντέλο

 

Η Μόνικα Λεβίνσκι επιστρέφει ως μοντέλο

 

You’ve got the power
Πιο πρόσφατα, ανοίγοντας κι άλλο τους ορίζοντές της σε δρόμους που δεν είχε περπατήσει πριν, έγινε το πρόσωπο του brand ‘Reformation’, με βάση το Λος Άντζελες, που είναι γνωστό για τα μεταξωτά, φλοράλ φορέματά του. Αν και το modelling δεν ήταν αρκετά ελκυστικό από μόνο του, ο σκοπός πίσω από την καμπάνια την βοήθησε να πάρει την απόφαση και να πει το ναι: Με τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ να πλησιάζουν, η ‘Reformation’ συνεργάστηκε για τρίτη φορά με το Vote.org, έναν μη κομματικό οργανισμό που βοηθάει στην εγγραφή των πολιτών για να ψηφίσουν. Επιπλέον το brand θα δωρίσει, μεταξύ άλλων, όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις ενός φούτερ, αξίας 78 δολαρίων, με το logo «You’ve got the power» στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό. «Η φωνή μας είναι η δύναμή μας», είπε η Λεβίνσκι σε δήλωση που δημοσίευσε το brand. «Είναι πολύ απλό: Η ψήφος είναι η φωνή μας και είναι η πιο καθοριστική – και ισχυρή – πτυχή της δημοκρατίας. Το διακύβευμα είναι ιδιαίτερα υψηλό φέτος, με την απογοήτευση και την απάθεια των ψηφοφόρων να απειλούν σημαντικά τη συμμετοχή».

Για όσους αναρωτιούνται εάν η 50χρονη Λεβίνσκι έχει απήχηση στη σημερινή νεολαία, οι περισσότεροι δεν είχαν ιδέα για την ύπαρξή της, μια γρήγορη ματιά στα σχόλια του brand στο Instagram, με θετικές αναφορές και υποστηρικτικές δηλώσεις, – η ομιλία της στο Ted talk ξεπέρασε τις 21 εκατομμύρια προβολές-, δίνουν την προφανή απάντηση.
Τους επόμενους μήνες αναμένεται να δούμε κι άλλα brands να ασχολούνται με την πολιτική, με σκοπό να παροτρύνουν τους ψηφοφόρους να εγγραφούν για να ψηφίσουν. Ίσως υπάρξουν κι άλλα φούτερ με το logo «Vote», παρόμοια με αυτό που έστειλε ο Nicolas Ghesquière στην πασαρέλα του οίκου Louis Vuitton, για τη σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι 2021. Η μόδα περνάει κατά καιρούς πολιτικά μηνύματα και έχει αποδείξει πως στυλ και ουσία μπορούν να συνυπάρξουν ευχάριστα.
Φωτογραφίες: Facebook Reformation-Zoey Grossman /
www.thereformation.com@reformation/Instagram
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

24χρονη δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή – Είχε φέρει δίπλα της το θρανίο του για να τον ακουμπάει

Το ανήλικο αγόρι επιβεβαίωσε ότι η 24χρονη δάσκαλα το είχε φιλήσει αρκετές φορές στην τάξη είτε μετά το τέλος των μαθημάτων ή όταν οι άλλοι μαθητές έλειπαν για φαγητό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δίκη για το Μάτι | Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία Αθηνών για την απόφαση για τους αθωωθέντες, τα ελαφρυντικά & τις ποινές

Η έφεση που ασκήθηκε αφορά το σύνολο της απόφασης, πλην του ηλικιωμένου που έβαλε τη φωτιά, ο οποίος καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλακή, γιατί νομικά δεν μπορούσε να ασκηθεί

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >