AD

Πίνετε καθημερινά ροφήματα με ζάχαρη ή γλυκαντικά; Αυτός είναι ο κίνδυνος για την καρδιά σας !

Εάν είστε συνήθης καταναλωτής ροφημάτων που περιέχουν ζάχαρη ή/και τεχνητά γλυκαντικά, πρέπει να είστε προσεκτικοί. Μια πρόσφατη έρευνα ανέδειξε μια συσχέτιση μεταξύ αυτής της συνήθειας και του υψηλότερου κινδύνου εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής, που αποτελεί μία από τις πιο συχνές καρδιακές αρρυθμίες.

Η μελέτη κατέληξε σε σημαντικά ευρήματα, υπογραμμίζοντας ότι εκείνοι που καταναλώνουν περισσότερα από δύο λίτρα αναψυκτικών ή ροφημάτων με γλυκαντικά εβδομαδιαίως έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής. Αντίθετα, η κατανάλωση ενός λίτρου ή λιγότερου φυσικού χυμού χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή γλυκαντικών συσχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο αυτής της καρδιακής αρρυθμίας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα ευρήματα αντιπροσωπεύουν μια συσχέτιση και όχι μια αιτία-αποτέλεσμα σχέση. Οι επιστήμονες τονίζουν την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα για να κατανοηθεί καλύτερα η φύση αυτής της σύνδεσης. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει την κατανάλωση ροφημάτων με ζάχαρη με παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2.

Αν και αυτά τα ευρήματα παρέχουν σημαντικές ενδείξεις, πάντα είναι σημαντικό να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας για τις ατομικές σας ανάγκες υγείας και διατροφής.

Τα αποτελέσματα αυτής της πρόσφατης έρευνας, που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology, αναδεικνύουν τη σημασία της επιλογής των ροφημάτων στην καθημερινή διατροφή μας. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η μείωση της κατανάλωσης ροφημάτων με ζάχαρη και τεχνητά γλυκαντικά μπορεί να συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών αρρυθμιών.

Η έρευνα αυτή παρακολούθησε εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές για δέκα χρόνια, παρακολουθώντας τις διατροφικές τους συνήθειες και την εξέλιξη της καρδιακής τους υγείας. Η διαπίστωση ότι η κατανάλωση ροφημάτων με προσθήκη ζάχαρης ή γλυκαντικών συσχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής ανοίγει νέους ορίζοντες στην κατανόηση της σχέσης μεταξύ διατροφής και καρδιακής υγείας.

Παρ’ όλα αυτά, η προσοχή παραμένει καίρια, καθώς οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι πρόκειται για συσχέτιση και όχι αιτία-αποτέλεσμα. Απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να ανακαλύψουμε τη φύση αυτής της συσχέτισης και να εξετάσουμε πιο λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο η διατροφή μας επηρεάζει την καρδιακή μας λειτουργία.

 

Ποια ροφήματα εξετάστηκαν Στα ροφήματα με ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά ανήκουν: Αναψυκτικά (συμβατικά και λάιτ) Φρουτοχυμοί με προσθήκη ζάχαρης (π.χ. φρουτοποτά, νέκταρ κ.λπ.) Ενεργειακά και αθλητικά ροφήματα Τσάι με προσθήκη ζάχαρης ή με τεχνητά γλυκαντικά Καφές με ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά Η μελέτη έδειξε ακόμα πως ο κίνδυνος κολπικής μαρμαρυγής ήταν μειωμένος κατά 8% στους εθελοντές που έπιναν κάθε εβδομάδα 1 λίτρο ή λιγότερο φρουτοχυμό χωρίς ζάχαρη ή γλυκαντικά.
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ζιζέλ Πελικό | Ο άνδρας της είχε μιμητή, του έδινε τα υπνωτικά και βίαζαν μαζί τις συζύγους τους

Η ανωμαλία του Ντομινίκ Πελικό, να ναρκώνει την σύζυγό και να βλέπει να την βιάζουν δεκάδες άνδρες, είχε και μιμητές οι οποίοι έκαναν το ίδιο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Ρωσία επελαύνει στην ανατολική Ουκρανία

Η Ρωσία βρίσκεται κοντά στην κατάληψη μιας σημαντικής πόλης στην ανατολική Ουκρανία, της Ποκρόφσκ, σε μια από τις ταχύτερες στρατιωτικές προελάσεις από τις αρχές του πολέμου. Αν καταφέρει να

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

MI6 και CIA: Οι πόλεμοι σε Ισραήλ και Ουκρανία απειλούν την παγκόσμια τάξη – Μεγαλύτερη πρόκληση η άνοδος της Κίνας

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη διεθνή τάξη πραγμάτων, η οποία εκτιμούν ότι αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, κρούουν οι επικεφαλής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια Σοκάρει η κατάθεση της νύφης του Ντομινίκ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

CNN | Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εκτελέσεων Ουκρανών στρατιωτών από τους Ρώσους εισβολείς, λίγο μετά την παράδοσή τους, σύμφωνα με το CNN, το οποίο, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχετικό βίντεο από το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >